Зростання кількості хворих на Covid-19 та викриття колаборантів. Головні події дня у Києві

693 0
Дайджест новин за 25 липня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Війна з росією

За п’ять місяців повномасштабної війни російська армія втратила 39520 солдатів. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

Зокрема, за останню добу українські військові ліквідували 180 окупантів. Крім того, знищили 8 танків та 7 артилерійських систем ворога. 

Кадрові зміни у військовому керівництві

Президент Володимир Зеленський звільнив Григорія Галагана з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Про це йдеться у відповідному указі від 25 липня 2022 року. Іншим указом глава держави призначив на посаду командувача ССО Віктора Хоренка.

Репресії окупантів на Херсонщині 

Правоохоронці встановили особи всіх колаборантів і зрадників, які вступили до створеного окупантами «главного управлєнія мвд Херсонской області». 26 особам, серед яких 14 – колишні співробітники органів МВС, повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Зазначене псевдоутворення виконує завдання щодо придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих районів півдня України. Це відбувається шляхом масових репресій, переслідувань і незаконних затримань громадян. Для цього, зокрема, окупанти відновили діяльність регіонального підрозділу міліції «Беркут». До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей. 

Громаді Києва повернули земельну ділянку вартістю 12,6 млн

Прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного повернення столичній громаді земельної ділянки вартістю 12,6 млн гривень. Йдеться про передачу в оренду на 25 років земельної ділянки на вул. Бродівській у Голосіївському районі столиці. 

Арешт частини ТРЦ,  власниками якого є члени уряду рф 

У Києві наклали арешт на частину торгово-розважального центру, власниками якого є члени уряду росії. Мова про нежитлові приміщення площею понад 15 тис. м кв. загальною вартістю понад 1,2 млрд грн.

Правоохоронці встановили, що фактичними власниками частини підприємства у Києві є високопосадовці російської федерації та керівники ВАТ, понад 50% акцій якого належать державі-агресору. Прибуток від його господарчої діяльності міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.

Збільшення кількості хворих на коронавірус

За минулий тиждень у столиці на Covid-19 захворіло вдвічі більше містян, ніж на позаминулому. Із 11 до 17 липня зареєстрували 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – 245. Також є тенденція до збільшення госпіталізованих, відповідно, випадків тяжкого перебігу хвороби.

Киян закликають не купатись на низці міських пляжів

Головне управління Держпродспоживслужби в Києві рекомендує не купатися на пляжах: «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина», «Чорторий»,  «Галерний», «Вербний», «Пуща Водиця», а також у місцях (зонах) відпочинку: «Біла», «Наталка», «Верхня», «Синєозерна», «Голуба», «Редьчина». Такі рекомендації видали через те, що показники цих водних об’єктів не відповідають санітарним нормам.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!