Зрубані дерева у Львові використовуватимуть для опалення

3336 0
За чотири тижні вже зʼявилося 2084 куб. метрів деревини.
Фото: Умовне/ Адріана Шевчука

Фото: Умовне/ Адріана Шевчука

У Львові аварійні дерева, які обрізали, почнуть використовувати для опалення. За чотири тижні вже зʼявилося 2084 куб. метрів деревини. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, для того, щоб дерево зрізали, комісія за участі управління екології повинна визнати його аварійним та скласти акт.

Читайте також: На Сихові запрацює понад 400 індивідуальних теплових пунктів

«Станом на зараз в нас є аварійні дерева. Такі дерева є у всіх районах, і зараз ми їх зрізаємо. Так було кожен рік. Коли ми зрізаємо дерева, ми всю деревину складаємо у відповідних місцях. Вона обліковується актом, фіксується  скільки деревини зрізали, скільки завезено на відповідні склади для того, щоб її використовувати. І вже зараз, за 4 тижні роботи, ми маємо в запасі 2084 метрів кубічних деревини» сказала вона.

Ірина Маруняк зазначила, якщо львівʼяни бачать, що хтось самовільно обрізає дерева, то потрібно телефонувати на 102. 

Зазначимо, у Сихівському районі з 15 жовтня введуть в експлуатацію 409 індивідуальних теплових пунктів, що дасть змогу зекономити теплоносій на близько 20-30%.

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. А міський голова Андрій Садовий заявив у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для забезпечення міста. Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!