ЗСУ, імовірно, оточили російські війська у Лимані, – американські аналітики

1103 0
Українські воїни візьмуть місто, якщо росіяни не отримають підкріплення.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ ввечері, 29 вересня, імовірно, завершили оточення російських військ у районі Лимана Донецької області. Українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення. Про це повідомляють в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв’язку (ГЛОКС), які підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман», – йдеться у повідомленні.

Американські аналітики, посилаючись на дані російських джерел, прорвали оборону в районі Ставок, що за 10 км на північ від Лиману. Також ЗСУ перерізали дорогу Торське-Дробишеве – останній шлях постачання та виїзду для окупантів, які утримують лінію на захід від Лиману. В Інституті припускають, що ЗСУ, ймовірно, атакують Лиман з трьох напрямків. Окупантів залишили без доступу до критично важливої дороги Сватове – Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC) для підтримки російського угруповання у Лимані.

Зазначається, що ситуація є «надзвичайно складною» для підрозділів БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримають оборону в районі Дробишевого і в Лимані. За деякими даними ISW, без негайного підкріплення для російських військ ЗСУ зможуть взяти Лиман.

В Інституті вивчення війни зазначили, що на мапах не відображено оточення Лимана, оскільки інформація з’явилася пізно, проте на карті від 30 вересня буде вказанао перевірена та актуалізована дані. 

Юлія Осим

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!