ЗСУ ліквідували розвідгрупу росіян на Донеччині та відбили ворожі штурми, – Генштаб

934 0
У районах Бахмута та Зайцевого, а також поблизу Пісків тривають бойові дії.

Українські військовослужбовці виявили розвідувальну групу окупантів, яка спробувала висунутися біля Новополя на Донеччині, завдали вогневого ураження та знешкодили. Також ЗСУ відбили штурми на Краматорському, Бахмутському та Південнобузькому напрямках. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, на Волинському та Поліському напрямках положення та склад підрозділів збройних сил республіки білорусь залишаються без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку агресор обстріляв район села Михальчина Слобода на Чернігівщині. Періодично здійснює повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку росіяни обстрілювали із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Завдали авіаудару біля Верхнього Салтова. Здійснили висування окремих підрозділів у районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, але після вогневого ураження відійшли.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового та авіаційний удар біля Дібрівного.

На Донецькому напрямку зусилля військ рф зосереджені на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Званівки та Донецького. Завдав авіаударів біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Дар’ївки, проте успіху не мав і відійшов.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір’я, Травневе та Зайцеве. Завдали авіаударів біля Соледара, Яковлівки, Семигір’я, Покровського та Білогорівки.

За інформацією Генштабу, що українські воїни відбили штурмові дії в районах Яковлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. У районах населених пунктів Бахмут та Зайцеве тривають бойові дії.

На Авдіївському напрямку фіксувалися обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового і Нью-Йорка. росія задіяла авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки. Військові рф вели штурмові дії в районі Авдіївки, проте успіху не мали й відійшли. Тривають бої поблизу Пісків.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Костянтинівка, Новосілка, Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка.

Росіяни намагалися висунути розвідувальну групу біля Новополя. ЗСУ її виявили, завдали вогневого ураження та знешкодили.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на недопущенні просування українських військ. Здійснювали систематичні обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Князівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка. Вели штурмові дії в районі Трудолюбівки, але успіху не мали, відійшли.

У Генштабі зазначають, що вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні об’єктів в глибині території України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!