ЗСУ на Харківщині вийшли до державного кордону з росією

1743 0
Окупанти тікають з Харківщини, спішно залишаючи свої позиції.
Фото: МВС

Фото: МВС

Українські захисники на окремих ділянках фронту у Харківській області вийшли до державного кордону з російською федерацією. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Наші військові продовжують операцію зі звільнення Харківщини від російських окупантів. Ворог спішно кидає свої позиції та тікає вглиб раніше окупованих територій, або одразу на територію рф. Вчора росіяни залишили населені пункти Великий Бурлук та Дворічна Куп'янського району. На окремих ділянках фронту наші захисники вийшли до державного кордону з рф», – написав він у Telegram.

Читайте також: Україна зламала хід війни, путін близький до «смертельної помилки», – західні аналітики

Також заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що українські воїни метр за метром звільняють Харківщину. А це «сотні населених пунктів, тисячі вулиць, це рідні місця для десятків тисяч українців». На деокуповані території вже доставили першу допомогу – 11 тисяч наборів з продуктами та стільки ж гігієнічних наборів, також товари ля дітей.

Як зазначали аналітики Інституту вивчення війни (ISW), українські війська завдали великої оперативної поразки росії, звільнивши майже всю територію Харківської області у швидкому контрнаступі.

Нагадаємо, що 8 вересня українські підрозділи повністю відвоювали місто Балаклія на Харківщині. Загалом Збройні Сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів.

У пʼятницю, 9 вересня, президент Володимир Зеленський повідомив, що у Харківській області захисники України взяли під контроль понад 30 населених пунктів. У зведенні Генштабу ввечері 10 вересня повідомлялося, що Збройні Сили України продовжують звільнення населених пунктів у Харківській області та на півдні. Проте з міркувань безпеки українських військовослужбовців офіційну інформацію нададуть згодом. Упродовж 11 вересня Сили оборони витіснили ворога з понад 20 населених пунктів, в тому числі селище міського типу Чкаловське

Також в американські військові експерти вважають, що Сили оборони України переламали хід війни з росією на свою користь. Український тиск на Херсонщині разом з із швидким контрнаступом на Харківщині поставив окупантів перед величезною дилемою часу та простору.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!