ЗСУ оприлюднили розміри зарплат військових у 2023 році

2190 0
Відтепер розмір зарплати напряму залежить від участі у виконанні бойових завдань та участі у бойових діях

В Україні затвердили новий рівень грошового забезпечення військовослужбовців у 2023 році. про це у Фейсбуку повідомляє командування Сухопутних військ.

Як зазначає Укрінформ, відтепер розмір зарплати напряму залежить від участі у виконанні бойових завдань та участі у бойових діях. Зокрема, зарплата стрільця у 2022 році становила: для тих, хто не виконує бойові завдання і не бере участь у бойових діях – 43 тис. грн; для тих, хто бере участь у бойових діях – 113 238 грн.

У поточному 2023 році зарплати зробили більш диференційованими, зменшивши зарплати «тиловим» військовослужбовцям і збільшивши тим, хто виконує бойові завдання чи бере участь у бойових діях. Так, наприклад, стрільці, які не виконують бойові завдання, отримуватимуть 20 587 грн, які виконують бойові завдання – 50 587 грн, а учасники бойових дій – 120 587 грн.

Читайте також: Кабмін погодив збільшення зарплат для військових до 100 тисяч гривень на місяць

Аналогічна відмінність у зарплатах зберігається і для військовослужбовців більш високого рангу. Так, торік командири взводу отримували: 49 тис. грн – хто не виконує бойові завдання і не бере участь у бойових діях, 119 095 грн – учасники бойових дій.

Нагадаємо, що Верховна Рада України в другому читанні та в цілому ухвалила держбюджет на 2023 рік. Це найбільш завчасне прийняття бюджету за всю історію України.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!