У ЗСУ спростували інформацію, що українські військові впритул до Херсона. Оновлено

1355 0
Раніше видання The Economist написало, що ЗСУ перебувають за кілометр від Херсона.
Фото: Херсонська ОДА

Фото: Херсонська ОДА

Видання The Economist із посиланням на розвідників та бійців повідомляло, що Збройні Сили України підійшли впритул до околиць окупованого Херсона, проте ще не мають потрібних сил та засобів для звільнення міста. Водночас керівниця об’єднаного координаційного пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк під час брифінгу заявила, що ця інформація не відповідає дійсності. 

«Просування військ можуть коментувати лише військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні та просто активні діячі наразі лише шкодять подібними заявами та проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення, воно шкодить не лише військовій операції, а й іміджу тих, хто це заявляє», – сказала вона. 

Читайте також: «Маріуполь-2 неприйнятний». Військовий експерт – про бої за Лисичанськ 

Зазначимо, як повідомляв військовий розвідник у виданні The Economist, ЗСУ вже можуть похвалитися тактичними успіхами, оскільки зараз передові частини розташовані в радіусі снайперської дії, тобто за кілометр від околиць Херсона. Однак те, що зараз відбувається, ще не схоже на повноцінний контрнаступ. Україна, як і раніше, зосереджена на тому, щоб зупинити просування росії на Сході.

Нагадаємо, Збройні Сили України після важких боїв відійшли від займаних позицій і рубежів у Лисичанську Луганської області. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!