ЗСУ пішли в контрнаступ і звільнили від росіян три села на Харківщині

2059 0
Будь-які спроби рашистів захопити Харків призведуть лише до ще більших втрат серед окупантів.
Українські військові/з відкритих джерел

Українські військові/з відкритих джерел

Збройні сили України провели успішну контрнаступну операцію та звільнили від росіян три населені пункти в Харківській області. Про це заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Читайте також: Окупанти обстріляли центр Харкова. Загинуло щонайменше 5 людей

Зокрема, противника вибили з Леб'яжого та Базаліївки Чугуївського району, звільнили частину Кутузівки Харківського району, а також просунулися на схід від звільненої раніше Малої Рогані.

«Усі спроби ворога захопити Харків були і будуть марними та призведуть лише до ще більших втрат серед окупантів. Місто під надійним захистом ЗСУ, ми не раз повторювали, що прорахували всі сценарії росіян. І до всіх ми добре підготувалися», – каже голова Харківської ОВА.

Олег Синєгубов зазначив, що від російських обстрілів із реактивних систем залпового вогню та артилерії у Харкові за день загинули п'ять людей, ще 20, за уточненими даними, отримали поранення. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Була загроза ракетних ударів з російських літаків. Як минула доба на Львівщині

Збройні Сили України продовжують ефективно стримувати окупантів на інших напрямках від Харкова, днями реактивним вогнем 81-ї окрема аеромобільна бригада під Харковом знищила п'ять російських танків, 10 броньованих одиниць техніки. Близько сотні окупантів знищені.

Нагадаємо, що вранці 17 квітня війська рф завдали ракетних ударів по Броварах. У Києві працювала ППО. Близько обіда російські окупанти обстріляли з артилерії центр Харкова. Росіяни випустили на місто снаряди з реактивних систем залпового вогню. Постраждали житлові та адміністративні будівлі, у різних місцях в центрі міста – пожежі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!