ЗСУ протягом доби збили 17 ворожих безпілотників

743 0
Воїни збили 14 ударних дронів типу Shahed-136, один БпЛА Орлан-10 та ще 2 ворожих безпілотники, тип яких уточнюється.
Фото: t.me/Nazars_look

Фото: t.me/Nazars_look

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів поблизу населених пунктів Білогорівки Луганської області та Верхньокам’янськогое, Спірного, Яковлівки, Бахмута, Білої Гори, Курдюмівки, Новобахмутівки, Мар’їнки і Новомихайлівки на Донеччині. Авіація Сил оборони  протягом доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. 

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 6:00

Воїни збили 14 ударних дронів типу Shahed-136, один БпЛА Орлан-10 та ще 2 ворожих безпілотники, тип яких уточнюється. Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів окупантів.

Читайте також: Залужний назвав чотири ключових зусилля ЗСУ у війні з росією 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському - без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка ворожих підрозділів. Зростає невдоволення діяльністю військово-політичного керівництва білорусі серед військовослужбовців прикордонної служби та збройних сил цієї країни через загрозу втягування республіки у війну з Україною.
  • На Сіверському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів: Грем’яч Чернігівської області та Есмань, Павлівка, Кіндратівка,  Запсілля і Миропілля на Сумщині.
  • На Слобожанському - обстрілів з танків, мінометів і ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів: Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори, Волохівка, Чугунівка та Кам’янка Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку противник веде оборонні дії. Вогневого ураження з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів: Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане, Берестове і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку окупанти обстріляли райони Макіївки, Площанки і Невського Луганської області та Тернів, Ямполівки і Лиману на Донеччині.
  • На Бахмутському та Авдіїівському - противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали населені пункти: Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Ворожа артилерія та міномети стріляли по районах Вугледара, Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.
  • На Запорізькому - противник намагається покращити тактичне положення. Обстрілював з танків, мінометів та артилерії в районах більш ніж 10 населених пунктів. Серед них - Времівка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Дорожнянка, Гуляйполе, Залізничне, Степове і Плавні Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку ворог обороняється, проводить посилення угруповання військ. Здійснив артилерійські обстріли районів більш ніж 15 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Це, зокрема, Осокорівка, Золота Балка, Дудчани, Антонівка, Білогрудове Херсонської області, Херсон та Миколаїв.

 

Додамо, що зростає кількість загиблих окупантів серед мобілізованих Курської області, про що свідчать місцеві засоби масової інформації. Крім того, через інформацію про людські втрати війну в Україні все менше підтримує молоде покоління росіян. У Курську та області поширюються чутки про можливе вторгнення Збройних Сил України. Через це триває фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною районах.

 Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!