ЗСУ знищили чотири російські літаки, в рф виставляють блокпости, щоб слідкувати за чоловіками,– Генштаб

1274 0
Загалом 24 вересня авіація Сил оборони завдала 19 ударів по позиціях російських військ.
Фото умовне: Генштаб

Фото умовне: Генштаб

За сьогодні, 24 вересня, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили 4 російські літаки – Су-25, два Су-30 та один Су-34, п’ять безпілотників та крилату ракету окупантів. Авіація Сил оборони завдала 19 ударів по позиціях російських військ, у результаті уражено 14 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога та 5 позицій зенітних ракетних комплексів. Про це повідомили у зведенні Генштабу.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка. Ракетні війська і артилерія, зокрема, уразили 4 пункти управління, понад 10 районів зосередження живої сили та техніки росіян, 3 позиції протиповітряної оборони та 4 склади з боєприпасами. Втрати ворога уточнюються.

За інформацією Генштабу, на території рф тривають заходи часткової мобілізації. У звʼязку з низькими мотивацією та готовністю громадян росії брати участь у бойових діях на території України, в населених пунктах краснодарського краю з перших годин оголошеної мобілізації представники військових комісаріатів розпочали побудинкові обходи з негайним врученням повісток чоловікам призовного віку. На основних дорогах виставляються поліцейські блокпости з метою контролю переміщення чоловічого населення. Мобілізований особовий склад після короткої підготовки в навчальних центрах планується направляти для поповнення військових підрозділів, які зазнали численних втрат в ході війни на території України.

Також у Генштабі повідомили, що 24 вересня окупанти завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території нашої держави, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від ворожого вогню постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема, Бахмут, Миколаївка, Калинівка, Миколаїв, Сухий Ставок, Південне, Малі Щербаки.

Читайте також: Путін не дозволив російським військовим відступати з Херсона

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник завдавав вогневого ураження з танків, мінометів та ствольної артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Гута-Студенецька і Михайлове Чернігівської області та Павлівка, Стукалівка, Середина-Буда, Миропільське, Краснопілля, Мезенівка і Славгород Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Гоптівка, Стрілеча, Івашки, Олександрівка, Подоли, Куп’янськ та Горохуватка;
  • на Краматорському напрямку – Пришиб, Ярова, Озерне, Діброва, Райгородок та Сіверськ;
  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Яковлівка, Нью-Йорк, Верхньокам’янське, Білогорівка та Роздолівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Первомайське, Карлівка, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів. Серед них Вугледар, Новоукраїнка, Новосілка, Новопіль, Білогір’я, Оріхів, Темирівка та Времівка;
  • на Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали понад 40 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 60 вильотів БпЛА.

 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!