ЗСУ уразили 8 районів зосередження росіян та два ворожі склади боєприпасів

667 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На інших – обороняється. Російські окупанти протягом доби завдали 4 ракетних удари. Також понад 10 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Очакова на Миколаївщині.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 4 удари по районах зосередження ворога, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 4 райони зосередження та 2 склади боєприпасів окупантів.

Читайте також: Українські захисники знищили ще майже 500 окупантів, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявили. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів ворога. Окупанти обстріляли райони населених пунктів: Хрінівка і Красний Хутір Чернігівської області; Волфине, Шпиль, Басівка, Запсілля, Мезенівка, Велика Писарівка Сумської області та Ветеринарне, Глибоке, Зелене, Нескучне, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали: Синьківка і Кислівка Харківської області та Новоселівське, Берестове та Андріївка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку обстріляні Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка і Діброва Луганської області та Ямполівка і Ямпіль на Донеччині.
  • На Бахмутському – вогневого впливу зазнали Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка, Дружба, Іванопілля та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий танковий, мінометний та артилерійський вогонь потрапили Водяне, Красногорівка і Мар’їнка.
  • На Новопавлівському – обстріляли Водяне, Богоявленка, Вугледар та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямку від вогню артилерії противника постраждали райони понад 40 населених пунктів. Є постраждалі серед мирних жителів.

 

У місцевих школах населених пунктів Каховського району окупанти забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Натомість місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською, через це росіяни погрожують примусово вивозити дітей на так зване «навчання» вглиб тимчасово зайнятої Херсонщини, а також до росії та тимчасово окупованого Криму. У Таврійському Скадовського району на Херсонщині в приміщені дитячого садочка окупанти розгорнули «польовий шпиталь», де лікують російських військовослужбовців. Він переповнений важкопораненими загарбниками.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!