ЗСУ уразили 8 районів зосередження живої сили росіян і 10 пунктів з ворожим озброєнням

722 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 15 ударів. Підтверджені ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 опорних пунктів, а також позиції зенітного ракетного комплексу росіян. Підрозділи протиповітряної оборони збили БпЛА. Воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 8 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та інші важливі військові об’єкти окупантів.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Протягом поточної доби противник завдав 3 ракетних та 11 авіаційних ударів, понад 25 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони 25 населених пунктів (Нікополь Дніпропетровської області, Бахмутське і Вугледар Донецької області та Нова Кам’янка на Херсонщині). 

Читайте також: «Азовець» про полон: нам дали право вибору, у 300 з 600 поранених вже гноїлися рани

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА по українській території.

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському – з мінометів та ствольної артилерії в межах населених пунктів Сеньківка і Кам’янська Слобода Чернігівської області та Рожковичі, Басівка і Попівка Сумської області. Застосовував ударні БпЛА;
  • на Слобожанському напрямку – з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Дворічна, Красне, Огірцеве та Стрілеча;
  • на Куп’янському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Вишневе, Кислівка та Стельмахівка;
  • на Лиманському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Новоєгорівка, Терни, Зарічне та Ямполівка;
  • на Бахмутському – з озброєння танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Бахмутське, Іванград, Білогорівка, Майорськ, Соледар та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку противник обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Первомайське.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – ворог активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі поблизу понад 20 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів. Російські окупанти продовжують здійснювати мінування ділянок місцевості вздовж берегової лінії річки Дніпро. Намагаються відновити уражені понтонно-мостові переправи. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив до 55 вильотів БпЛА різних типів.

 

Російські окупаційні війська для поповнення поточних втрат продовжують заходи примусової мобілізації. У тимчасово окупованому Хрустальному Луганської області мобільні групи затримують та доправляють до військкомату всіх чоловіків. За наявною інформацією, для поповнення підрозділів приватних військових кампаній до Станиці Луганської з території росії приїхала чергова партія ув’язнених. Місцевим так званим правоохоронцям заборонили втручатись у разі виявлення порушень з боку прибулих найманців. Для поповнення втрат на Запорізькому напрямку до населеного пункту Вовківки прибула чергова партія російських військовослужбовців, які хаотично пересуваються вулицями, вишукують у місцевого населення їжу та можливість помитись.

Підтверджені наслідки вогневого ураження противника. У результаті точкових ударів артилерії Сил оборони в населеному пункті Каїри Херсонської області знищили до 30 окупантів, а під завалами залишилось понад 100 військовослужбовців противника. У Горностаївці після детонації складу боєприпасів спостерігався рух великої кількості машин швидкої допомоги. Втрати ворог ретельно приховує.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!