ЗСУ вдарили по захоплених росією «вишках Бойка» у Чорному морі

1396 0
Офіційно українська сторона не підтвердила своєї причетності до цього ракетного удару.
Вишки Бойка у Чорному морі/Фото умовне, з відкритих джерел

Вишки Бойка у Чорному морі/Фото умовне, з відкритих джерел

Збройні сили України завдали удару по бурових установках привласненого росією «Чорноморнафтогазу», які ще називають «вишками Бойка». Офіційно українська сторона не підтвердила своєї причетності до цього ракетного удару. Про це повідомляє УП.

«Сьогодні вранці ворог завдав удару по бурових платформах «Чорноморнафтогазу». Перебуваю на зв'язку з колегами з Міноборони та ФСБ, працюємо над порятунком людей»,  повідомив російський ставленик у Криму Сергій Аксьонов. 

За його словами, є поранені і пропалі безвісти. 

Читайте також: Росіяни продовжують обстріли з артилерії та авіації. Тривають бої за Сєвєродонецьк

«Наші ракетники курили не біля Зміїного, а курили біля вишок Бойка. Ракетний удар по вишках трішки завадив газовидобуванню в українському Чорному морі зі сторони росіян»,  зазначив народний депутат Олексій Гончаренко. 

Довідково

Впродовж 2010-2012 років «Чорноморнафтогаз» встановив дві глибоководні бурові платформи, які купили за 400 млн доларів кожна. Міністром енергетики тоді був Юрій Бойко, якого підозрювали у корупційних схемах довкола цього проєкту, і через це їх називали «вишками Бойка». Платформи встановили на шельфовій зоні між узбережжям Одеської області та Кримом — приблизно за 100 км від Одеси та 150 км від кримського півострова, оскільки там були знайдені газові родовища. 

До 2014 року там вели видобуток кілька українських стаціонарних газових платформ та пересувних самопідйомних бурових установок. Однак у 2014 році після анексії Криму росія націоналізувала «Чорноморнафтогаз» і його майно, у тому числі бурові платформи.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!