ЗСУ відбили 16 атак, вдарили 26 разів по районах зосередження окупантів

918 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

ЗСУ відбили атаки ворога на 16 населених пунктів. Серед них – Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Соледар, Бахмут, Залізне, Первомайське, Водяне і Побєда – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 26 ударів по зосередженнях противника, а також 3 – по позиціях його ЗРК. Також уражено пункт управління та 2 склади боєприпасів ворога. Збито 3 розвідувальних БпЛА окупантів типу «Орлан-10».

Джерело: зведення Генштабу.

Незважаючи на оголошений росіянами так званий «режим припинення вогню», противник завдав 9 ракетних, 3 авіаційних удари та здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі, є поранені та загиблі серед мирного населення.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах;
  • На Сіверському та Слобожанському обстрілів зазнали райони населених пунктів Стариця і Дворічна Харківської області. Також ворог застосував ударний БпЛа біля Олександрівки;
  • На Куп’янському та Лиманському – з артилерії обстріляно райони Іванівки, Стельмахівки, М’ясожарівки, Площанки, Макіївки, Невського, Червонопопівки та Діброви Луганської області;
  • На Бахмутському напрямку під вороже вогневе ураження потрапили Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області;
  • На Авдіївському обстріляні Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Велика Новосілка, Золота Нива і Вугледар Донецької області;
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Антонівки, Чарівного, Дорожнянки, Інженерного, Білогір’я, Олексіївки, Малих Щербаків, Степового та Кам’янського Запорізької області.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, 5 січня, з Ростова-на-Дону до Кемеровської області прибув потяг із заповненими мертвими росіянами рефрижераторами. Трупи мають розвантажити до місцевих моргів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!