ЗСУ відбили атаки ворога у трьох областях, уразили позицію С-300, – Генштаб

866 0
Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження ворога.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку і Синьківку Харківської області; Стельмахівку, Червонопопівку і Кремінну – Луганської та Виїмку, Федорівку, Дубово-Василівку, Роздолівку, Парасковіївку, Берхівку, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Веселе, Водяне, Мар’їнку, Побєду, Новомихайлівку і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження ворога та один – по позиції його ЗРК. Також уражено вогневу позицію С-300. Сили ППО збили 6 БпЛА противника. За попередньою інформацією, 5 – типу «Ланцет» та 1 – «Зала».

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби противник завдав 10 ракетних та 29 авіаційних ударів. Здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань ворога не виявлено. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Колос Чернігівської області; Мефедівка, Бачівськ, Есмань, Харківка, Заруцьке, Кіндратівка, Юнаківка, Запсілля, Майське та Мезенівка Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Борисівка, Борисівка, Веселе, Стариця, Красне Перше на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському – противник здійснив обстріли понад 15 населених пунктів. Зокрема це – Гряниківка, Кучерівка, Крохмальне і Берестове Харківської області; Першотравневе, Невське, Червонопопівка, Кремінна на Луганщині та Кузьмине, Спірне і Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському – обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Залізнянське, Парасковіївка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському – артилерійські обстріли зафіксовано по 20 районах населених пунктів. Серед них – Авдіївка, Водяне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.
  • На Запорізькому – вогневого ураження зазнали райони 25 населених пунктів, включаючи Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське та Придніпровське Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 25 населених пунктів, включаючи Михайлівку, Новоолександрівку, Гаврилівку, Зміївку, Веселе, Козацьке, Іванівку, Токарівку, Микільське, Садове та Антонівку Херсонської області.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!