ЗСУ відбили ворожі атаки біля 14 населених пунктів та знищили окупантів на Луганщині і Запоріжжі

665 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських загарбників поблизу населених пунктів: Гряниківка Харківської області; Новоселівське, Червонопопівка, Серебрянське і Білогорівка на Луганщині та Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівка, Невельське, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління та 4 райони зосередження особового складу противника.

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв райони населених пунктів: Леонівка, Бучки і Гай Чернігівської області; Кучерівка і Кіндратівка на Сумщині, а також Стрілеча, Стариця, Тихе, Амбарне, Вільхуватка, Хатнє, Мілове, Дворічна та Красне Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському – обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів: Куп’янськ, Котлярівка, Табаївка і Берестове на Харківщині; Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Греківка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Піщане Луганської області та Новосадове Терни - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку противник завдав вогневого ураження, зокрема, біля Серебрянки, Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Веселого, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.
  • На Авдіївському – окупанти обстріляли з танків та артилерії поблизу 20 населених пунктів. Серед них: Авдіївка, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог завдав вогневого впливу поблизу Времівки, Вугледара, Нескучного, Пречистівки Донецької області та Плавні, Гуляйполя, Дорожнянки і Ольгівського на Запоріжжі.
  • На Херсонському – противник продовжує обстрілювати позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Ураження зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Чорнобаївка, Антонівка, Микільське, Токарівка, Новокаїри, Республіканець, Милове Херсонської області та Херсон.

 

Читайте також: ЗСУ отримають 11 потужних безпілотників PUMA-LE

У ніч з 12 на 13 грудня біля населеного пункту Новоайдара Луганської області знищені понад 15 військовослужбовців збройних сил російської федерації. В Запорізькій області втрати ворога становлять до 100 поранених окупантів, знищений також склад боєприпасів. А через значну кількість поранених загарбників так званим “указом” окупаційної влади під потреби військових передають лікарню №15 у населеному пункті Ювілейному Луганської області та лікарню №3 в Луганську.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!