ЗСУ відбили наступи росіян і знищили 6 ворожих складів з боєприпасами, – Генштаб

836 0
Росіяни за добу завдали 5 ракетних, 12 авіаційних ударів та здійснили понад 83 обстріли з РСЗВ.
Фото: АР

Фото: АР

Протягом 25 вересня українські військові відбили атаки російських окупантів у районі 13 населених пунктів, а також знищили 6 складів з боєприпасами окупантів. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Повітряні сили знищили російський штурмовик і гелікоптер, який прилетів на підмогу

Росіяни продовжують зосереджуватися на спробах повної окупації Донецької області, утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони. Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, намагаються відновити втрачені позиції на окремих напрямках, ведуть повітряну розвідку та завдають ударів по цивільній інфраструктурі та мирних житлових будинках.

За підрахунками Генштабу, протягом 25 вересня противник завдав 5 ракетних, 12 авіаційних ударів та здійснив понад 83 обстріли з РСЗВ. Також ворог задіяв 4 ударних безпілотники для ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Від російського вогню постраждали понад 40 населених пунктів. Це, зокрема, Куп’янськ, Краматорськ, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Кам’янка, Курахове, Павлівка, Запоріжжя, Нікополь, Очаків, Миколаїв та Одеса.

Окупанти здійснили обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Олександрівка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Одноробівка, Ветеринарне, Гатище, Кам’янка, Голубівка та Сенькове;

  • на Краматорському напрямку – Новоселівка, Щурове, Сіверськ, Григорівка, Білогорівка, Закітне, Діброва, Верхньокам’янське, Веселе, Роздолівка, Озерне та Спірне;

  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Кліщівка, Весела Долина, Яковлівка, Майорськ, Неліповка, Виїмка та Білогорівка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Первомайське, Новомихайлівка і Парасковіївка.

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали 18 населених пунктів. Серед них Єгорівка, Павлівка, Залізничне, Новоандріївка, Гуляйпільське, Гуляйполе, Успенівка, Новосілка, Времівка та Червоне.

  • на Південнобузькому напрямку від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали більш як 27 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення.

Підтверджено влучання 24 вересня по району зосередження ворожої техніки на території промислової зони в межах   Херсона. Попередньо противник втратив до 10 одиниць військової техніки, втрати в особовому складі уточнюються.

Читайте також: Україна отримала від сша зенітно-ракетні системи NASAMS

Підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам’янка, Побєда та Павлівка.

Наша авіація завдала 33 удари. Уражено 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 8 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, підрозділи ППО  знищили один літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА противника. Ракетні війська і артилерія уразили 6 пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 2 позиції зенітних ракетних комплексів, 3 підрозділи ракетних військ і артилерії, 6 складів з боєприпасами,   9 окремих важливих цілей.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!