ЗСУ відбили всі атаки окупантів на Куп’янському напрямку, – Генштаб

831 0
Протягом доби росіяни провели 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню
Фото: АР

Фото: АР

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили всі атаки окупантів, однак росіяни продовжують наступ Бахмутському та Авдіївському напрямках  

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів. Також українські військові збили 2 російські Су-25, гелікоптер Ка-52, безпілотний літальний апарат «Орлан-10» та 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Водночас окупанти завдали 4 ракетних удари по населених пунктах (2 ракети було знищено українською ППО) та 18 авіаційних ударів. Також росіяни провели 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Можуть бути різні сценарії. Розвідка прокоментувала можливий новий наступ росії

Коротко по напрямках: 

На Лиманському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники обороняються. На Волинському, Поліському, Сіверському та – обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. В той же час, обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововасилівка, Бояро-Лежачі та Стукалівка Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Слобожанське, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Землянки, Кам’янка та Красне Перше на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Кислівка, Крохмальне і Берестове Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку вогневого ураження зазнали райони Макіївки, Площанки, Кремінної, Діброви та Кузьминого Луганської області.

На Бахмутському напрямку обстріляно Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під ворожий вогонь потрапили Микільське, Вугледар, Пречистівка, Нескучне та Велика Новосілка на Донеччині.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню постраждали, зокрема, Комишуваха на Донеччині, а також Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка та Оріхів Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти щодня обстрілюють цивільне населення. Вчергове вогневого впливу з РСЗВ зазнали Антонівка та Херсон.

У Генштабі зазначили, що з початку січня збільшилась кількість поранених росіян на тимчасово окупованій частині Херсонської області. 

«Місцеві лікарні переповнені. Усіх важких поранених концентрують по медичних закладах регіону. Тільки невелику кількість відправляють до тимчасово окупованого Криму для подальшого лікування», – додали в Генштабі.

Водночас у Сєвєродонецькому районі Луганської області окупанти всіляко намагаються інформаційно ізолювати місцеве населення. Вони обмежили доступ до українського телебачення та мобільного зв’язку.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян у війні з 24 лютого 2022 року по 23 січня 2023-го орієнтовно становлять вже 121 480 осіб. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 720 окупантів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!