ЗСУ виграли першу фазу війни з росією, попереду ще тривалий етап боротьби, – Маляр

1708 0
Українські захисники, за її словами, нанесли абсолютний удар ворогу і в першій фазі перемогли.
фото медіацентру «Україна»

фото медіацентру «Україна»

Збройні Сили України виграли першу фазу війни з росією, однак попереду ще тривалий етап боротьби до повного очищення України. Про це під час брифінгу у медіацентрі «Україна – Укрінформ» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ключовою задачею ворога було за декілька днів захопити Київ і взяти під повний контроль всю державу. Це – перша фаза війни, і ворогові не вдалося її виконати. Під час цієї фази ворог використовував 24 батальйонно-тактичні групи, своїх спецпризначенців і поніс великі втрати», – каже вона.

Читайте також: Що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні

Величезна кількість ворожих військ була сконцентрована навколо Києва і області. Українські захисники, за її словами, нанесли абсолютний удар ворогу і в першій фазі перемогли. Після цього ворог почав використовувати іншу тактику і стратегію у війні з Україною.

«Попереду нас очікує складний і тривалий етап боротьби до повного очищення нашої країни і встановлення суверенітету у державних кордонах, бо у росії ще багато ресурсів, які вона може використати вже найближчим часом», – додала заступниця міністра.

Читайтк також: Байден просить Конгрес виділити додаткових 33 мільярди доларів на допомогу Україні

Ганна Маляр зазначила, що наразі Україна отримає велику допомогу від іноземних партнерів, в тому числі у межах ленд-лізу. Однак, поки ця допомога надійде, Україну чекає важкий період, який триматиме декілька тижнів або й місяців. Також, за її словами, деблокада Маріуполя військовим шляхом наразі не можлива. Якщо би була хоч одна можливість провести її військовим шляхом, то, продовжує вона, керівництво країни її б використало.

Нагадаємо, що 9 травня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Детальніше про те, що це і як допоможе Україні, читайте у матеріалі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!