ЗСУ завдали 16 ударів по зосередженнях ворога, – Генштаб

798 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження противника, а також 3 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Силами оборони за 30 хвилин знищено 3 російські ударні вертольоти Ка-52, які виконували завдання в районі Євгенівки Волноваського району Донецької області. Також поблизу Бахмута українські захисники збили російський Су-25. Про це йдеться в зведенні Генштабу.

Протягом доби противник завдав 5 ракетних ударів по цивільних об’єктах міста Костянтинівка Донецької області та 13 авіаційних ударів. Також, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.
  • Противник не припиняє здійснювати обстріли населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів. Серед них Гута-Студенецька, Бучки та Михальчина Слобода Чернігівської області; Нововасилівка, Сопич, Кучерівка, Студенок, Козаче, Бояро-Лежачі, Стукалівка, Ворожба, Волфине, Юнаківка Сумської області, а також Басове, Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Веселе, Вовчанськ, Варварівка та Григорівка Харківської області.
  • На Куп’янському – противник здійснив обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Кислівка, Берестове Харківської області, а також Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському – ворог обстріляв райони населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Терни та Ямполівка Луганської області.
  • На Бахмутському – вогневого ураження від танків та всього спектру артилерій, зазнали райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському – під ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Новобахмутівка, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Михайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському – противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Нескучне та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому – від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів, а саме: Времівка, Вільне Поле, Новосілка, Новопіль на Донеччині, а також Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Білогір’я, Новоданилівка та Веселе Запорізької області.
  • На Херсонському – окупанти продовжують обстрілювати цивільне населення. Обстрілів з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Веселе, Бургунка, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

На тимчасово окупованих територіях українського Криму рф продовжує заходи прихованої мобілізації. Зокрема, у Севастополі з 20 січня російським військовим комісаріатам визначено завдання поповнити втрати росії у так званій «спеціальній військовій операції» за рахунок місцевих цивільних осіб з підрозділів чорноморського флоту. Всім цивільним працівникам визначено заповнити форми, де вказати відомості про військове звання в запасі та наявність водійського посвідчення.

Загарбники продовжують зазнавати колосальних втрат в боях з Силами оборони України. Понад 450 поранених окупантів лікують в лікарні Дніпрорудне Запорізької області. Також переповнена пораненими росіянами Василівська райлікарня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!