ЗСУ завдали ударів по понад 20 районах зосередження живої сили росіян

1068 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Незважаючи на оголошений так званий «режим припинення вогню», російські окупанти продовжують обстрілювати позиції підрозділів ЗСУ з танків, мінометів та ствольної артилерії. Поряд з цим протягом доби противник завдав авіаудару та 7 разів обстріляв із реактивних систем залпового вогню.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по 21 району зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження живої сили і 2 склади боєприпасів ворога.

Читайте також: Українські захисники знищили ще майже 500 окупантів, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському і Поліському – без суттєвих змін.
  • На Слобожанському напрямку загарбниками обстріляні райони населених пунктів: Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.
  • На Куп’янському та Лиманському – вогневу активність ворога зафіксували біля 13 населених пунктів (Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині та Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області).
  • На Бахмутському напрямку противник обстріляв понад 15 населених пунктів (Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині).
  • На Авдіївському – ворожого вогневого впливу зазнали Бердичі, Авдіївка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляли Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку та Микільське Донецької області.
  • На Запорізькому – під вогневе ураження потрапили райони 16 населених пунктів (Времівка на Донеччині та Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Залізничне, Лугівське, Щербаки і Степове Запорізької області).
  • На Херсонському напрямку від мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура біля 17 населених пунктів (Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Херсон, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільске та Придніпровське).

 

У Мелітополі та населеному пункті Приазовському Запорізької області окупанти зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, транслюється тільки російське телебачення.

Ірина Давосир

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!