ЗСУ здійснили контранступ біля Мар’їнки і відновили контроль над населеним пунктом

1382 0
Росіяни зазнали втрат і змушені були відступити на цьому напрямку.
Місто Мар

Місто Мар'їнка на Донеччині/Фото: з відкритих джерел

На Донецькому напрямку, поблизу міста Мар’їнки, у результаті контрнаступу українських військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ станом на 18.00 19 квітня. 

Коротко по напрямках: 

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив. Окупанти продовжують переміщення пошкодженої техніки білорусі до росії. Збройні сили рф й надалі використовують аеродромну мережу на території білорусі. 

Читайте також: Це буде ще одне поле битви. Експерти про відбудову України та план Маршалла

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом міста Харкова. Підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм, але без успіху, тому через втрати змушені були відступити на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку тривають бойові дії в районі Олександрівки, ворог успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративну межу Херсонської області, не припиняє обстрілів населених пунктів.

В Генштабі також зазначають, що противник продовжує зазнавати значних втрат особового складу. Щоб вирішити комплектування підрозділів військовослужбовцями за контрактом керівництво зс рф прийняло рішення про можливість підписати короткостроковий контракт терміном від трьох місяців та спростило форму проведення психофізичного відбору майбутніх кандидатів. Бажаного результату керівництво рф не отримало. 

Читайте також: Десятки загиблих окупантів. Українські військові відбили наступ на Луганщині

Додамо, що в 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ північного флоту ЗСУ знищили особовий склад двох батальйонних тактичних груп. Крім того, на території нашої держави знищили три роти 51-го парашутно-десатного полку та рота 137-го парашутно-десантного полку, що входять до складу 106-ї парашутно-десантної дивізії росії. 

Нагадаємо, що українські військові тримають лінію оборони також в Луганській області. 19 квітня захисники відбили наступ російських окупантів у Рубіжному та Попасній.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!