ЗСУ знищили 60 окупантів біля Кадіївки та керівництво 58 армії рф в Мелітополі

876 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ/ Facebook

Фото: Генштаб ЗСУ/ Facebook

У результаті ураження пункту дислокації особового складу російських окупаційних військ 11 грудня біля Кадіївки Луганської області противник втратив до 60 військовослужбовців вбитими та до 100 пораненими. Підтверджені ураження противника Силами оборони України за попередні дні в Запорізькій області. Так, крім знищення керівного складу 58 армії у місті Мелітополь, біля Енергодара, Токмака та Гуляйполя знищені три артилерійські установки, до 10 одиниць військової техніки різного типу та поранені близько 150 військовослужбовців противника.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • на Волинському та Поліському – без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявили.
  • на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв райони населених пунктів: Середина-Буда і Рясне Сумської області, а також Стрілеча, Стариця, Амбарне, Вільхуватка, Дворічна і Красне на Харківщині.
  • на Куп’янському – обстрілів з танків та всього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів: Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка і М’ясожарівка на Луганщині.
  • на Лиманському напрямку ворог обстріляв з танків та артилерії по районах населених пунктів: Греківка, Площанка і Невське Луганської області, а також Терни, Ямполівка Донецької області.
  • на Бахмутському – противник обстріляв позицій Сил оборони з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів: Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Часів Яр, Дружба, Залізне Донецької області.
  • на Авдіївському напрямку ворог обстріляв з танків та артилерії різних типів районів майже 20 населених пунктів, зокрема: Авдіївка, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • на Новопавлівському – ворог обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони поблизу населених пунктів: Времівка, Вугледар, Нескучне та Пречистівка Донецької області.
  • на Запорізькому та Херсонському – противник продовжує обстрілювати позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів понад 25 населених пунктів, зокрема: Плавні, Гуляйполе, Дорожнянка, Ольгівське, Запорізької області, а також Чорнобаївка, Антонівка, Микільське, Токарівка, Милове, Херсонської області та Херсона.

 

Для доукомплектування підрозділів першого армійського корпусу окупаційних військ на території Донецької області активізувалися заходи примусової мобілізації. У місті Горлівці призову підлягають особи чоловічої статі, зокрема і з позначкою бронь у військових квитках.

Читайте також: Генштаб пояснив, хто може отримати статус учасника бойових дій

Додамо, що підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 райони зосередження особового складу російських окупантів.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!