Білорусь перевіряє бойову готовність своїх сил спецоперацій, – Генштаб

1601 0
Окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення, щоб повернутися в рф.
Фото: t1.ua

Фото: t1.ua

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. В частинах сил спеціальних операцій збройних сил республіки білорусь відзначають перевірку бойової готовності. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Коротко по інших напрямках:

  • На Сіверському напрямку росіяни обстріляли із ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля і Миропілля Сумської області.
  • На Харківському – агресор здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка. Окупанти здійснили спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії тривають.
  • На Слов’янському напрямку зафіксували обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Військові рф намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли.
  • На Краматорському – ворог здійснював обстріли біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. Завдав авіаційного удару неподалік Спірного. Вів наступальний бій у напрямку Яремівка – Долина, але успіху не мав, відійшов.
  • На Бахмутському напрямку росіяни задіяли ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдали авіаударів поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.
  • За інформацією Генштабу, окупанти намагалися покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина. Однак на всіх вказаних напрямках не мали успіху та відійшли. Ведуть наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають.
  • На Авдіївському – противник обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів штурмові дії в напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски, проте успіху не мав, відійшов.
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксували обстріли із артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського і Темирівки. Війська рф завдали авіаудару неподалік Новополя. Тривають бойові дії в напрямку Олександрівка – Мар’їнка.
  • На Південнобузькому – російські військові здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів. Продовжують ведення повітряної розвідки БпЛА.

 

У Генштабі інформують, що в акваторії Чорного та Азовського морів в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування. Окрім цього, російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення, щоб потрапити назад, на територію рф, також вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров’я.

Читайте також: У чому головна перевага України у війні?

Українська винищувальна авіація продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку підрозділам у визначених операційних районах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!