ЗСУ звільнили на Харківщині понад 20 населених пунктів

1169 0
Підрозділи 103 окремої бригади ТРО разом з підрозділами 15-го полку НГУ під час наступальних дій на Слов'янському напрямку просунулися в глибину та звільнили населений пункт Озерне.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Збройні сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів. Про це сьогодні, 8 вересня, зазначив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, повідомляє УП.

Читайте також: ЗСУ вразили ворожий командний пункт і склад з пальним, – Генштаб

Загалом, Сили оборони України повернули під контроль уряду вже понад 700 квадратних кілометрів на Харківському на Південнобузькому напрямках.

«У рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня ЗСУ у взаємодії з підрозділами Нацгвардії та іншими силовими структурами ведуть активні бойові дії на визначених напрямках. Загалом наші підрозділи на окремих напрямках просунулись вглиб оборони противника від двох до декількох десятків кілометрів. Звільнено низку населених пунктів. Загальна площа території, повернутої під контроль України, на Харківському на Південнобузькому напрямках скаладає понад 700 квадратних кілометрів», – каже Олексій Громов.

Читайте також: Українські захисники відбили більше десяти атак ворога та збили два літаки та гелікоптер, – Генштаб

За його словами, під час наступальних дій на Слов'янському напрямку підрозділи 103 окремої бригади ТРО разом з підрозділами 15-го полку НГУ просунулися в глибину на три кілометри та звільнили населений пункт Озерне.

На Краматорському напрямку підрозділи ЗСУ покращили своє тактичне становище, просунулись в глибину до двох кілометрів.

Нагадаємо, що втрата росіянами контролю над Кримом значно позначиться на перебігу війни, але у військовому плані звільнення півострова матиме тимчасовий ефект.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!