ЗСУ звільнили на Херсонщині п'ять населених пунктів

1098 0
На звільненій території досі існує певна небезпека, бо ворог все ще обстрілює регіон.
Фото: Херсонська ОДА

Фото: Херсонська ОДА

ЗСУ звільнили близько 500 квадратних кілометрів на Півдні України. Зокрема, українські захисники та захисниці визволили Високопілля, Новознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку на Херсонщині. Про це повідомила речниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк під час брифінгу сьогодні, 12 вересня, у медіацентрі.

«Україна досягла переконливих військових успіхів на півдні за останні два тижні. Просування на різних ділянках лінії фронту коливається від 4 до кількох десятків кілометрів. На даний час звільнено близько 500 квадратних кілометрів. Визволено Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок, Миролюбівки на Херсонщині, вони повністю під нашим прапором», – каже вона.

Читайте також: ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Харківщині

Однак на звільненій території досі існує певна небезпека, бо ворог все ще обстрілює регіон, також росіяни замінували великі території під час відступу.

«Російські окупанти продовжують обстрілювати населені пункти вздовж лінії фронту в Миколаївській області, поблизу Кривого Рогу. Ці території не окуповані, але ворог намагається чинити психологічний тиск на населення», – пояснила вона.

Також є ризик ракетного удару з Чорного моря залишається досить високим. Гуменюк закликала громадян не ігнорувати сповіщення про повітряні нальоти.

Читайте також: Україна зламала хід війни, путін близький до «смертельної помилки», – західні аналітики

Нагадаємо, американські військові експерти вважають, що Сили оборони України переламали хід війни з росією на свою користь. Український тиск на Херсонщині разом з із швидким контрнаступом на Харківщині поставив окупантів перед величезною дилемою часу та простору. Так, українські захисники на окремих ділянках фронту у Харківській області вийшли до державного кордону з російською федерацією.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!