ЗСУ звільнили вже 53 населені пункти в Херсонській області

1282 0
До повного звільнення територій військові проводять ще певні дії щодо розмінування.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

На Херсонщині Збройні Сили України звільнили від окупантів вже 53 населені пункти. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій в ефірі національного телемарафону.

«На сьогодні офіційно вже підтверджено 53 населених пункти, які звільнено. Ми подаємо цю інформацію виключно коли вона погоджена з Генеральним штабом. Тому що до повного звільнення військові проводять ще певні дії щодо розмінування», — сказав він.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ влучили по двох військових складах окупантів

Він зазначив, що практично вся деокупована територія піддається постійному обстрілу рашистами житлових будинків, об'єктів інфраструктури, шкіл, і становище в цих селах катастрофічне.

«Звичайно, людям ми не рекомендуємо повертатися, тому що вони піддають своє життя серйозній небезпеці», — додав він.

Наразі невідомо про які саме населені пункти йдеться.

Нагадаємо, з Херсонської області виїхало понад 50% населення. Нині мешканці не виходять на мітинги, бо ворог розганяє людей, стріляє бойовими патронами у повітря, гумовими кулями в цивільних, закидує людей світло-шумовими гранатами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!