Політична реклама

Зубну щітку необхідно міняти хоча б раз на три місяці

1849 0
Щітка, яка чистить зуби, може стати домівкою для більше ста мільйонів бактерій, зокрема кишкової палички, стафілококів, стрептококів і грибка роду Candida.

Завдати шкоду власнику зубна щітка навряд чи зможе, проте в цілях гігієни змінювати її фахівці рекомендують раз на три місяці, - повідомляє Вкурсе.

Зберігати щітку слід щетинками догори в окремому скляному або металевому стаканчику, оскільки пластмаса містить пори, в яких можуть накопичуватись хвороботворні бактерії. Найкраще чистить зуби щітка середньої жорсткості. Якщо ясна кровоточать, або на них є запалення чи припухлості, варто зупинити вибір на щітці з м’якою щетиною.

Жорсткі щітки використовують тільки за рекомендацією лікаря, вони можуть травмувати тканину чи пошкодити емаль. Найзручніші щітки з волосками різної довжини. Що стосується форми, краще обирати округлу, так як у неї менше шансів пошкодити слизову оболонку рота.

В останні роки у продажу з‘явилися електричні зубні щітки. Вони помітно знижують рівень зубного нальоту, але міняти у них головки так само потрібно раз на три місяці.

Щоб звести до мінімуму ризик виникнення карієсу і неприємного запаху з рота, фахівці рекомендують доглядати за язиком так само, як і за зубами. Адже язик має неоднорідну структуру, тому і  найбільше схильний до появи нальоту, розмноження мікробів.

Чистити язик, як і зуби, потрібно після кожного прийому їжі. Видаляти наліт, слиз та залишки їжі краще спеціальною зубною щіткою, з одного боку у якої щетина, а з іншого - спеціальні гумові або пластикові рельєфні смуги. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!