Міська рада обіцяє повернути зупинку на повороті біля Forum Lviv. Забудовник каже, що це не правда

1718 0
У ЛМР кажуть, що домовились із орендарем, натомість власник приміщення каже, що справа перебуває в суді.
Фото: Дем’ян Данилюк

Фото: Дем’ян Данилюк

Зупинку на повороті з вулиці Куліша на проспект Чорновола обіцяють перенести за поворот до новозбудованого бізнес-центру. Про це під час виконкому сьогодні, 6 березня, сказав міський голова Андрій Садовий. Утім, як уточнили в коментарі Tvoemisto.tv у ПП «Льодовик», в оренді якого перебуває земельна ділянка, справа досі перебуває в суді й з ними ніхто про перенесення зупинки не домовлявся.

Читайте також: Перед ляльковим театром у Львові ліквідували хаотичну парковку

«Ми домовились з OTP банком (що відкрив у цьому бізнес-центрі головне відділення – ред.) і зупинку з повороту перенесуть туди, де вона була раніше», – сказав він.

Водночас, кажуть у ПП «Льодовик», у них є всі погодження від міста на те, щоб облаштувати там паркомісця, а сам проєкт благоустрою біля бізнес-центру погодили і в Патрульній поліції Львівщини, і в Галицькій районній адміністрації.

Рішення про перенесення зупинки ухвалили на Міській комісії з безпеки дорожнього руху 24 листопада 2016 року. Тоді забудовник мав вирівняти посадковий майданчик на повороті та підняти його до відповідної висоти, а також облаштувати сферичні бордюри. Крім цього, ПП «Льодовик», що будувало бізнес-центр, мало проконсультуватися щодо цих змін із ЛКП «Інститут просторового розвитку». Натомість, кажуть у ПП «Льодовик», вони звернулися до іншої проєктної організації, яка виготовила проєкт значно дешевше.

Влітку КБДР вирішила повернути зупинку на старе місце, але це рішення досі оскаржують у суді, тому домовитись із орендарями про повернення зупинки, кажуть у ПП «Льодовик», міська рада не могла.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля «Гранд готелю»

Додамо, що містобудівні умови та обмеження на будівлю ПП «Льодовик» видали у 2014 році. Тут звели чотириповерховий офіс. Ділянка перебуває в оренді з 2007 року, а у 2018 році її поновили. Згідно з даними системи Youcontrol, ПП «Льодовик» зареєстроване у Львові та належить Володимиру Юкишу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!