Політична реклама

Зупинки електротранспорту у Львові пристосують до потреб інвалідів

1545 0
У Львові на вул. Сахарова з’являться одна-дві зупинки, які будуть пристосовані до потреб інвалідів.

Зараз у Львові з’явився низькопідлоговий трамвай, але ані інваліди по зору, ані інваліди у візочках не можуть комфортно ним скористатися, бо зупинки не є пристосовані для цього. Зупинки повинні бути підняті до рівня платформи, – зазначила керівник Українського товариства сліпих Львівської області Любов Кукуруза.

Вона додала, що Фонд соцзахисту інвалідів працює із УТОСом над тим, аби у Львові з’явилася одна-дві зупинки для електротранспорту, які б були пристосовані для інвалідів. Такі пропозиції уже розглянули на Комітеті доступності.

Любов Кукуруза також зазначила, що комфортнішими поїздки в електротранспорті людям з вадами зору робить озвучення зупинок. Зараз у місті працюють над тим, щоб на зупинках також повідомляли про приїзд трамвая чи тролейбуса. Це питання, за словами керівника УТОСу Львівщини, вирішити важче, оскільки потрібно придумати, як зробити так, щоб обладнання через погодні умови не виходило з ладу.

Любов Кукуруза розповіла, що у Львові є близько 60 озвучених світлофорів, які дозволяють людям із вадами зору самостійно рухатися містом.

Також будуть встановлені 26 таких світлофорів, що працюють від кнопки. Вони вже є на маршруті трамваїв №2 і 4, – додала Любов Кукуруза.

Вона зазначила, у місті для людей із вадами зору також пристосовують дорогу: на вулицях, які ремонтують, переходи тактильно і тонально відрізняються від основного покриття.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!