Зустріч генпрокурорів країн-партнерів у Львові та як пришвидшити розвиток Києва. Підсумки доби

1324 0
Нині 4 березня та 374 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ОП

Фото: ОП

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 09:10, відбій – о 10:54. Відбувся зліт винищувача МіГ-31К ВКС рф.

Ситуація на фронті: Незважаючи на складну ситуацію, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що війна може закінчитися вже цього року перемогою України. «Я оптиміст, я бачу ситуацію на полі бою, бачу розвиток підтримки і дійсно бачу, що є шанси цю війну закінчити нашою перемогою цього року. Я серйозно розглядаю це, я багато знаю, і це додає мені оптимізму. Оптиміст – це поінформований реаліст», – зазначив він. Водночас він не бачить загрози в застосуванні росією тактичної ядерної зброї.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили на них понад 150 атак противника.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 – по його ЗРК на вогневих позиціях. Також уражено пункт управління, склади боєприпасів та два – паливно-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби ворога. Окрім того, наші захисники збили літак Су-34 та 8 БпЛА різних типів.

Акцент дня: Місто талантів. Як пришвидшити розвиток Києва. Засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, ексміністр економічного розвитку і торгівлі України, керівний партнер компанії «Прорив.in.ua», яка допомагає містам розробляти стратегії розвитку, Павло Шеремета розмірковує над тим, як розвивати Київ.

«Бізнес ставить собі питання, де безпечніше і вигідніше. Київ виграє у тому, що це значно більша агломерація. Бути в Києві привабливіше, бо тут завжди набагато більший ринок.

Але окремі міста за останній рік «підтягнули» до себе значну кількість людей і серйозну кількість бізнесів. Це ніяк не ставить під сумнів велике майбутнє Києва, але місто має розуміти, що конкуренція буде гострішою».

Читайте також: «Ми збирали кошти на відновлення будинку, коли росіяни ще стояли під Києвом». У Києві відновили одну з перших пошкоджених російською ракетою багатоповерхівок. Фото напівзруйнованого будинку облетіли всі західні ЗМІ. Ремонт його був показовим.

Ключові події:

1. Зеленський у Львові вшанував пам’ять загиблих воїнів та відвідав поранених бійців у госпіталі. Окрім цього, з візитом на Львівщину завітав президент Латвії Егілс Левітс. На Личаківському кладовищі він разом зі дружиною Андрою Левіте, президентом Зеленським та першою леді Оленою Зеленською вшанували пам’ять українських воїнів.

На цю ж тему: Зеленський у Львові зустрівся з президентом Латвії. Егілс Левітс зазначив, що Латвія долучиться до відбудови Чернігівської області, а продовження санкцій проти рф є обов’язковим.

Та: Під час візиту до Львова Зеленський зустрівся із генпрокурорами держав-партнерів. Президент наголосив, притягнення до відповідальності винних у злочині агресії означатиме, що в світі є справедливість. 

На зустрічі були присутні: генпрокурори США, Іспанії, Британії, Естонії, Латвії та Литви. А також посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя, прокурор Міжнародного кримінального суду, міністр юстиції, голова Офісу прокурора ЄС та спецпредставник з питань сексуального насильства в умовах конфлікту.

2. Київська прокурорка провела відпустку в окупованому Криму і втратила посаду. Після 24 лютого прокурорка фактично опинилась відрізаною від території, яку контролювала українська влада.

Читайте також: На хабарі за безперешкодний перетин кордону викрили інспекторку Львівської митниці. Свої послуги фігурантка оцінила у 8 000 грн. Окрім цього, задокументували те, що жінка неодноразово отримувала хабарі.

Та: Корупція при будівництві квартир для прикордонників у Львові. Справу скерували до суду. Військові мали отримати 66 квартир у Львові, а отримали 53 – у передмісті, загальна вартість яких була на 10 млн грн меншою;

3. Частину енерогооб’єктів України перемістять під землю, – Шмигаль. «Ми вже розробили відповідні проєкти захисту енергообʼєктів: від бетонних шелтерів, накриттів до заглиблення під землю, на рівень, достатній, щоб ні дрони, ні ракети не могли пошкодити розподільчу мережу. Цю роботу ми плануємо зробити цього року», – зазначив прем’єр Денис Шмигаль;

Читайте також: Асоціація міст України проситиме компенсувати підприємствам тепло- та водопостачання 36 млрд грн. Саме таким є розмір заборгованості перед комунальними підприємствами на січень 2023 році;

4. На добудову моста на Науковій місто виділило один мільйон грн з 350 необхідних. Депутати Львівської міськради розглянули електронну петицію про добудову моста через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької. Після дискусії її підтримали 35 голосами.

Читайте також: На ремонт території біля Бернардинського дворика виділили ще 5 млн грн. За проєктом, тут облаштують підпірні стінки з лавками, відремонтують сходи, що ведуть у підземний перехід та замінять покриття плитки на тротуарах. Також на території нового простору висадять дерева.

Та: Які вулиці почнуть ремонтувати у Львові в цьому році. Перелік. Загалом із бюджету розвитку бюджету Львівської МТГ на це виділено 162 млн грн;

5. У притулку «Домажир» прокинулися ведмеді. Відео. «Ще не всі ведмеді прокинулись, лише починають. Вже гуляють по вольєрах», – розповіла менеджерка притулку «Домажир» Оля Федорів.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!