Звести у Дрогобичі новий будинок замість того, що обвалився, коштуватиме 120 млн гривень

2135 0
Мешканці просять визнати будинок, де сталась трагедія, повністю аварійним.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

У Дрогобичі експерти продовжують обстежувати будинок, де у ніч на 28 серпня стався обвал і загинули восьмеро людей. Про це повідомляє пресслужба Дрогобицької міськради.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Оновлюється

Наразі, на їхню думку, перший і четвертий під’їзди будинку не несуть жодної загрози, а от третій під`їзд є потенційно небезпечним і вхід у нього є обмеженим.

«У другий під’їзд вхід категорично заборонено, навіть рятувальники проводять огляд лише за допомогою підйомного крану, використовуючи вікна осель. Територію будинку огородили та виставили охорону з поліції та нацгвардійців», – кажуть в пресслужбі ДМР.

Головний інженер дрогобицького КП «Управління капітальним будівництвом» Сергій Котула зазначив, що для усунення загрози аварійності будинку першочергово необхідно провести демонтаж даху обваленого під`їзду, а також окремих несучих стін. Також необхідно укріпити конструкцію будинку.

Водночас мешканці, яких зараз відселили, просять визнати будинок аварійним повністю.

Читайте також: Затриманим через обвал будинку в Дрогобичі комунальникам обрали запобіжний захід

«За попередніми підрахунками, якщо експерти визнають будинок повністю аварійним, на будівництво нового стоквартирного будинку необхідно буде близько 110-120 мільйонів гривень», – каже Сергій Котула.

Тож чиновники закликають дочекатись остаточних висновків експертів.

Нагадаємо, семеро мешканців будинку, що обвалився, перебувають в лікарнях. З них – семеро дітей. На контролі у соціальних служб перебуває 101 людина, серед яких 10 сімей з неповнолітніми дітьми. Близько 70% людей самостійно забезпечили собі місце проживання, звернувшись до родичів чи близьких. Решту відселили у готель та гуртожитки.

Також у Дрогобицькій міськраді повідомляють, що перевірять всі реконструйовані під нежитлові приміщення квартири на перших поверхах на відповідність державним будівельним нормам і стандартам. Окрім того, міський голова Дрогобича Тарас Кучма доручив підготувати ухвалу про заборону на видачу документів для реконструкції таких приміщень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!