Звідки в Україну може потрапити штам коронавірусу «Дельта». Дані РНБО

1238 0
Україні необхідно пришвидшити темпи вакцинації і зробити її доступною, особливо для уразливих до Covid-19 верств населення.
Фото: Michelle Ziling Ou for unsplash

Фото: Michelle Ziling Ou for unsplash

Станом на сьогодні поширення штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксували вже у 92 країнах. Зокрема, вірогідними шляхами потрапляння на територію України нового штаму можуть привезти з Індії, Великобританії, Португалії та Російської Федерації, а також Польщі, Румунії та Словаччини, де спостерігається циркуляція цього штаму. Про це йшлося в апараті РНБО України на нараді щодо питань поширення варіанту «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2.

Читайте також: Подорожуючі з країн, де вирує «Дельта», будуть здавати тести на кордоні

«Ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів з метою попередження поширення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 територією України, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для уразливих до Covid-19 верств населення – осіб віком 60+, активізацію інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості та безпечності імунопрофілактики», – йдеться у заяві РНБО.

Читайте також: Astrazeneca заявила, що її вакцина ефективна проти нового штаму коронавірусу

Крім того, на думку учасників наради, необхідним є удосконалення вітчизняних протоколів лікування та посилення готовності закладів охорони здоров’я надавати медичну допомогу пацієнтам із діагнозом Covid-19 у випадку масової захворюваності.

Нагадаємо, від завтра, 25 червня, почне діяти вимога наявності негативного тесту на коронавірус для громадян, які повертаються із країн, де стрімко поширюється агресивний штам коронавірусу «Дельта». Відтак, громадяни, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії не зможуть перетнути український кордон, якщо не зроблять експрес-тест на коронавірус безпосередньо на пункті пропуску.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!