Звідки та за чим їдуть туристи до Львова. Інфографіка

4647 0
Цього року у Львові побільшало туристів зі США, а українські туристи стали витрачати менше.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Центр туристичної інформації Львівської міськради оприлюднив туристичну статистику Львова за перше півріччя 2018 року, інформує прес-служба ЛМР.

Відтак 65% туристів приїжджають до Львова за враженнями та емоціями. Крім цього, у Львові спостерігають приріст іноземних гостей, зокрема поляків — на 19%, майже вдвічі більше відвідувачів із Білорусі, також побільшало американців, які найдовше за часом перебувають у місті, німців та литовців — на понад 25%.

Водночас у готелях Львова фіксують спад кількості туристів із цих країн, які все частіше надають перевагу хостелам та орендованим квартирам.

У середньому за день український турист у Львові витрачає 67 євро, що на 10% менше, ніж торік. Натомість іноземні туристи можуть витратити у чотири рази більше. Гостюють здебільшого понад 4 дні. 

Крім цього, за 6 місяців цього року місто отримало 2,8 млн грн доходів від туристів, що на 32% більше, аніж за аналогічний період торік.

Індекс туристичної привабливості міста та індекс задоволеності туристичними послугами не змінились і становлять 4,8 та 4,3 відповідно — із максимальних 5. Проте суттєво зросла оцінка екологічної ситуації. 93,3% туристів рекомендуватимуть відвідини міста своїм родичам та друзям.

Інфографіка Центру розвитку туризму ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!