Зять Дубневича став новим власником ділянки, де мали продовжити вулицю Вернадського

6918 0
Відповідно до даних Державного земельного кадастру, Тарас Колодій став власником 13 квітня.
фото: грушевський/фейсбук

фото: грушевський/фейсбук

Новим власником земельної ділянки, через яку планують продовжити вулицю Вернадського у Львові, став зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича – Тарас Колодій. Йдеться про ділянку площею 1,9 га, а нова вулиця мала б з'єднати Сихів з «Ареною Львів». Вперше про це написало видання Zaxid.net.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з’єднати новою вулицею

Відповідно до даних Державного земельного кадастру, Тарас Колодій став власником 13 квітня. До цього чиновники Держгеокадастру передали її у приватну власність. Призначення земельної ділянки – для ведення особистого селянського господарства.

Львівська міська рада після того, як ділянку передали у привтану власність, звернулася до уряду України з вимогою врегулювати ситуацію із ділянкою, передбаченою для будівництва вулиці Вернадського. Тоді, за словами заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, уже неодноразово зверталися і в обласне управління Держгеокадастру з проханням не передавати землю у приватну власність, оскільки, відповідно до генплану Львова, вона призначена для будівництва нової.

Передбачали, що ця вулиця має розвантажити рух і створити транспортні вузли та покращити транспортне сполучення. Нині ж очікують на реакції міністра агрополітики.

Додамо, що Тарас Колодій одружений на Богдані Дубневич, доньці голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича. За даними Youcontrol, він є співвласником низки закладів, якими володіє родина у Львові. Йдеться, зокрема, про «Вірменку», ресторани «Грушевський», «Park. Art of Rest».

Читайте також: Дорога перспектива. Чи поїде трамвай із Сихова до Княгині Ольги

Нагадаємо, що вулиця Вернадського у Львові від Євро-2012 залишається не добудованою: у 2011 році встигли збудувати лише 1,3 км вулиці, не завершивши до кінця всі роботи. У 2011-2012 роках цю вулицю збудували у межах підготовки до Євро-2012. Ці роботи мали фінансувати з держбюджету, втім держава гроші так і не виділила. Передбачали, що вулиця повинна була мати чотири смуги, а посередині на перспективу залишили зелений простір, яким би згодом мав поїхати трамвай. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!