З’явилась інформація про замінування готелю, в якому відбувається Фестиваль Рівності

1852 0
Сьогодні, 19 березня, з 14:30 год у Львові відбувається Фестиваль Рівності. Один із заходів фестивалю проводиться у готелі в центрі міста. Зараз появилась інформація про замінування будівлі.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Про це повідомляє Громадське.Львів

«Зараз до готелю прибув в.о. начальника ГУ національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія. Поліція просить всіх присутніх відійти на безпечну відстань, оскільки поступила інформація про замінування готелю», - йдеться в повідомленні.

Як написала у своїй facebook-сторінці організаторка Фестивалю Олена Шевченко,зараз відбувається евакуація з готелю.

 

 

Эвакуация из отеля.

Опубліковано Olena Shevchenko 19 березень 2016 р.
 

 

Раніше інформували, що  готель, в якому відбувається один із заходів Фестивалю  оточили близько 200 людей, більшість з них - у масках.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд про заборону проведення у суботу, 19 березня, на проспекті Свободи перед Оперним театром будь-яких акцій. Через це організаторам заходу довелось скасувати проведення ЛГТБ-квесту вулицями Львова. Проти проведення Фестивалю Рівності виступили депутати міської ради. Тож організатори дійства запевняли, що фестиваль попри все відбудеться.

Окрім намагання депутатів не дати провести фестиваль у Львові, організатори зіштовхнулися з проблемою локацій. Так, перед тим в програмі було заплановано, що головні події відбуватимуться в Музеї ідей та клубі «Undeground». Однак згодом в закладах вирішили відмовити в оренді приміщень.

Як розповіла арт-директорка клубу «Undeground» Ляна Мицько, їхній заклад відмовив організаторам Фестивалю рівності у оренді приміщення, оскільки дізнались про фізичні погрози і можливі бійки у закладі.

Зрештою, з відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового звернувся митрополит Львівський Ігор (Возьняк), який заявив, що ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ «ЛГБТ-ЛЬВІВ» є провокацією і знаком диявольської війни, несправедливості, яка чиниться у перший тиждень Великого Посту. Такі акції є прямим проявом дискримінації і образи львів'ян, які сповідують сімейні цінності, об'явлені самим Богом».

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!