З’явилася брошура-довідник для учасників АТО. Де завантажити

3757 0
Інформаційну брошуру випустила Фундація «Відкритий Діалог». Друк став можливий завдяки підтримці Шведського агентства міжнародного розвитку та Української гельсінської спілки з прав людини. Брошура розповсюджується безкоштовна.
фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

фото: vidido.ua, ipress.ua, www.unian.ua

Брошура має назву «Пільги та гарантії для учасників антитерористичної операції». Формат А5 дозволить завжди мати брошуру із собою: чи то в коридорах установ, чи навіть на полі бою. Довідник розповсюджується безкоштовно та адресно, а також доступний для вільного завантаження на сайті Фундації.

Із брошури можна дізнатися:

- як отримати посвідчення «Учасник бойових дій»;

- пільги для учасників АТО;

- реабілітація учасників АТО;

- особливості надання відпусток;

- як отримати посвідчення «Інвалід війни» та одноразову грошову допомогу;

- як військовослужбовцю оформити пенсію;

- як членам сім’ї учасника АТО отримати допомогу в місцевих органах державної влади і самоврядування;

- як учасники АТО можуть отримати безкоштовну правову допомогу тощо.

Читайте також: В Україні запустили сайт психологічної допомоги бійцям АТО

Усього надруковано 4000 екземплярів: по 2000 кожною мовною версією – українською та російською.

На створення такого довідника активістів Фундації наштовхнув досвід спілкування із солдатами, що перебувають в АТО або звідти повертаються, а також із їхніми родинами.

«Склалося враження, що процедура отримання статусу учасника і оформлення пільг є настільки складною, що середньостатистичний солдат чи його родина не в стані розібратися з усіма бюрократичними перипетіями. Тому ми вирішили допомогти їм у міру можливості: проаналізували законодавство і оформили інформацію у вигляді схем та алгоритмів», - пояснює Агнєшка Гуральська, менеджер проекту.

Джерело: сайт Фундації «Відкритий діалог»

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!