З’явились деталі трагічної загибелі військовослужбовця із Львівщини

2734 0
Роман Олекса загинув під час стратегічних командно-штабних навчаннях «Об'єднані зусилля–2021» на Київщині.
фото: сокальська міськрада

фото: сокальська міськрада

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через загибель військовослужбовця з Львівщини. Роман Олекса загинув 28 вересня під час військових навчань на Київщині. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила прессекретарка Територіального управління ДБР Києва Наталія Мелень.

«Відкрито кримінальне провадження за статтею 415 ККУ. У ній йдеться про порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель. Стаття передбачає позбавлення волі до десяти років», – розповідає Наталія Мелень.

Вона додає, що сьогодні, 1 жовтня, призначили військову експертизу. За її результатами слідчі зможуть назвати причину трагедії, також незабаром проведуть слідчий експеримент. 

«28 вересня о 12.20 до нас надійшла інформація про надзвичайну подію, яка трапилась під час участі в стратегічних командно-штабних навчаннях «Об'єднані зусилля–2021». Вони відбувались у Вишгородському районі Київської області», – розповідає Наталія Мелень.

За попередньою інформацією, військовий опинився під колесами БТРа.

«Військові навчання відбувалися в умовах максимально наближених до реальних військових обставин. Що саме сталось, встановить військова експертиза. Вона триватиме до 90 днів», – додала речниця четвертого слідчого відділу Теруправління ДБР Києва.  

У ДБР також не називають, у якій військовій частині служив загиблий.

Нагадаємо, учора, 30 вересня у селі Завишень, що в Червоноградському районі на Львівщині зустрічали загиблого військовослужбовця Романа Олексу. Роману було лише 24 роки, він був учасником АТО. Учора стало відомо, що хлопець помер на полігоні під час завантаження військової техніки.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!