З'явилися фото із будівництва об’їзної Трускавця

8599 0
З'явилися фото із будівництва майбутньої об’їзної автомобільної дороги Трускавця.
Фотоскрін із відео Служби автомобільних доріг

Фотоскрін із відео Служби автомобільних доріг

У мережі з'явилися фото будівництва майбутньої об’їзної Трускавця, яка пролягатиме в обхід карстових проваль. 

Як розповіли у Службі автомобільних доріг Львівщини, новозбудована ділянка дороги Т-14-02 Східниця – Пісочна км матиме дві смуги руху із загальною шириною проїзної частини 7,5 м, а також однорівневі кільцеві транспортні розв’язки на початку та в кінці ділянки.

«Будувати дорогу розпочали у серпні минулого року. Новозбудована ділянка автомобільної дороги сягатиме майже 4 км. Наразі проводимо земляні роботи, а саме влаштовуємо геотекстиль, який засипаємо дренажним ґрунтом (піщаним ґрунтом) аби максимально забезпечити дренажну систему для відведення вод», – розповів речник Служби автомобільних доріг Іван Бондар.

Будівельні роботи проводить підрядна організація ТОВ «Автомагістраль-Південь» на ділянці між селами Модричі та Сільце до виїзду із Трускавця у напрямку до Борислава.

Нагадаємо, у вересні 2017 року поблизу Трускавця зафіксовано перший обвал карстової породи. Через зсуви ґрунту на дорозі між Трускавцем та Дрогобичем почали з'являтися тріщини, у травні 2018 року приступили до проєктування об’єкту «Будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна на ділянці км 16+100 – 21+700, Львівської області». Будівельні роботи розпочалися у серпні 2020 року. На будівництво об'їзної дороги виділили 120 млн грн, а це половина від необхідної суми. Загалом вартість будівельних робіт становить 224,8 млн грн.

Під час розкопок на місці будівництва дороги в обхід Трускавця археологи Рятівної археологічної служби знайшли артефакти, яким 7 тисяч років. Тут було поселення представників культури лінійно-стрічкової кераміки, що давніша за Трипільську. Основні знахідки на поселені були з кременю. Серед артефактів були серпи, тесло, заготовки ножів, фрагменти горщиків.

ТОВ «Автомагістраль Південь» зареєстроване в Одесі. Керівниками підприємства вказані Валерій Коротков і Олег Наливанний.

Фотоскріни із відео Служби автомобільних доріг Львівщини

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!