З’явився онлайн-ресурс для спілкування мешканців багатоквартирних будинків

4390 0
«Жителі» – платформа, яка об'єднує жителів великих будинків для комунікацій, спілкування та самоорганізації, що дає можливість створити більш комфортні умови життя.

Усіх сусідів об’єднує їх адреса будинку, за цим принципом і влаштована платформа «Жителі». «Ми вважаємо, що чим більше сусіди будуть спілкуватися один з одним, тим більше великих речей буде відбуватися навколо. Ваш будинок, під’їзд і двір можуть бути такими, як Ви хочете. Тепер за допомогою «Жителів» Ви знайдете однодумців у Вашому домі і зможете почати змінювати світ на краще вже сьогодні. Вирішуйте організаційні питання, не виходячи з власної квартири. Країна починається з Вашого будинку», – зазначають організатори проекту.

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові? Інфографіка

За їхніми словами, місія такої ініціативи – використовувати силу технологій і незгасний потенціал самоорганізації небайдужих мешканців, щоб побудувати більш комфортне і безпечне місце для життя.

Розробниками і засновниками онлайн-платформи є двоє киян: Роман Дунін і Сергій Сергійчук. Робота над проектом йде впродовж останніх 6 місяців. Ідея з’явилася два роки тому з потреби. Сергій, один з засновників платформи, переїхав з будинку з ОСББ, де був порядок і чистота, в звичайний житловий будинок Києва. Він був вражений жахливим станом під’їздів і території біля будинку. Виникло бажання щось змінити, стало питання, як зібрати всіх сусідів, до того ж незнайомих. Так і народилася ідея соціальної платформи.

Читайте також: Яким буде життя без ЖЕКів? Інфографіка

«На початку ми запустили кілька будинків у місті Києві в тестовому режимі, і, якщо чесно, навіть не могли подумати, що все так стрімко набере обертів. Кілька тижнів тому інформація просочилася в пресу, і люди почали цікавитися і реєструватися. Зараз зареєстровано більше 4000 користувачів і створено більше 2700 спільнот в будинках. Ми почали роботу з Києва, так як тут проживаємо, але і в інших містах України платформа працює, і люди проявляють інтерес і реєструються. Платформа може стати ще актуальнішою з прийняттям закону про скасування ЖЕКів», – кажуть ініціатори.

До прикладу, на платформі зареєстрували вже 44 будинки Львова.

Найближчим часом з’явиться система підтвердження мешканців будинку. У підтверджених сусідів буде в рази більше прав, вони зможуть переглядати інформацію, приховану від сторонніх, а також «Жителі» планують запустити систему голосування, збору грошей на проекти будинку і систему подій.

Джерело: Вікна, Житло

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!