З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися

2587 0
В Українському кризовому медіа-центрі відбулося офіційне відкриття онлайн-платформи громадянської освіти Відкритого Університету Майдану — ВУМ-online. Перевагою проекту є доступ до світових знань тих громадян, які не володіють англійською, а таких, за словами координатора ВУМу Остапа Стасіва, 95 % українців, і тому не можуть користуватися безліччю відкритих навчальних матеріалів в інтернеті.
фото: unilang.com.ua

фото: unilang.com.ua

Українці отримали доступ до перших курсів ВУМ-online: «Управлінські рішення на базі фінансів» Михайла Колісника, «Стратегічне мислення» Михайла Крикунова, «Креативний активізм» Дмитра Шерембея, «Моя впливова історія: цінність, досвід, взаємодія» Лариси Хоманс, «Конституція України – абетка громадянина» Олександра Москалюка. Окрім того, до кінця 2015 року планується запустити ще 5 курсів, а на наступний рік ВУМ-online планує додати близько 20 повноцінних курсів. 

ВУМ-online — це дистанційна платформа громадянської освіти з рівним доступом до знань для кожного громадянина України. Ця освітня ініціатива громадських активістів, викладачів і випускників українських бізнес-шкіл виникла у грудні 2013 року, під час революційних подій на Майдані Незалежності. Проект дозволяє навчатися без прив`язки до комп`ютера. Проект у першу чергу зацікавить тих, хто хоче реальних змін як у своєму житті, так і в державі», – зазначають організатори. 

Завдяки швидкісному інтернету студент ВУМ-online отримує короткі навчальні відеолекції на смартфоні, планшеті, лептопі тощо. Головна мета проекту — дати можливість всім зацікавленим українцям отримати знання, що необхідні для набуття громадянських компетенцій і сталого особистого розвитку. Дізнатися більше інформації про проект та зареєструватися можна за посиланням

Нагадуємо, що раніше в Україні стартував громадський проект масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus», який самостійно створює та розміщує відкриті онлайн-курси на власному сайті, а також надає безкоштовну можливість університетам, провідним викладачам та компаніям-лідерам в своїй галузі публікувати й розповсюджувати курси на цій платформі. Мета проекту – створення взаємопов’язаних циклів курсів з найактуальніших для країни тем (бізнес, IT, іноземні мови, право, історія тощо). 

Джерело: MediaSapiens

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!