З’явився тізер фільму про вишиванку, у якому знімались львів’яни

2453 0
Повнометражний документальний фільм про вишиванку «Спадок Нації» уже впродовж півроку знімають у різних областях України. У Львові героями фільму стали: зв’язкова Романа Шухевича – Ольга Ільків, сім’я Полюгів та колекціонер вишиванок Роксоляна Шимчук. Нещодавно творці фільму оприлюднили тізер майбутньої стрічки.
фото Олександра Ткачука

фото Олександра Ткачука

Автор сценарію Леся Воронюк констатує факт, що вишиванка нині є популярною. Однак, на її думку, часто люди одягають її тільки тому, що це тренд. Натомість завдяки фільму люди зможуть зрозуміти зміст, значення і символи вишиванки. «Вишивані сорочки – це  зовнішнє вираження нашої філософії, культури й традицій. Часто майстрині кодували людські почуття, мрії та переживання саме у візерунках вишиванок», – розповідає Леся Воронюк.

На думку режисера фільму Олександра Ткачука, зараз наша країна переживає період, коли люди хочуть усвідомлювати свою ідентичність. Олександр вважає, що це для нас вже не вперше. «Після проголошення незалежності теж багато одягали вишиванку, бо тоді це було модно, а потім хвиля захоплення пройшла і вишиванка знецінилася. Зараз ситуація дуже подібна. Тому ми вирішили взятися за повнометражне документальне кіно і показати, яка вишиванка в кожному регіоні. Повнометражних фільмів про вишиванку ще ніхто не знімав, тому цей фільм буде для українців новинкою».

Детальніше читайте тут: Львів’яни знялися у першому повнометражному фільмі про вишиванку


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!