Зимова форма для солдата коштує щонайменше 1200 грн

4060 0
Держава подбає про зимову амуніцію для солдатів аж у середині жовтня. Проте вже зараз на Сході України температура вночі опускається до +3 градусів. Тож бійцям доводиться купувати одяг за власні гроші.

Волонтери намагаються одягнути військових у теплий одяг ще у Львові, перед відправленням, повідомляє Zaxid.net.

Речі для військових традиційно збирають у вівторок, четвер та суботу із 17:00 до 19:00 біля пам’ятника Королю Данилу. Зараз дуже потрібний теплий одяг – від шкарпеток до шапок і бушлатів.

За словами волонтерів, кількість пожертвуваних грошей зменшилась під час так званого перемир'я, хоча солдати і далі залишаються оборонятись.

«Хлопці просять теплі шкарпетки, підштаники, термобілизну, куртки, шапки, рукавиці, спальники та намети. Зараз у Луганську ще холодніше, ніж у Львові, там вже 4 градуси. Українська форма не дуже якісна, вона розлізається за короткий час. І коли загоряється – плавиться і спричиняє сильніші опіки. Натомість іноземна форма якісніша і лише тліє при загорянні», – розповіла координатор збору речей ГО «Допомога фронту» Люба Возняк.

На Краківському ринку чимало варіантів військової форми. Є тут камуфляж українського виробництва та іноземний – він удвічі дорожчий.

«Вітчизняні бушлати коштують 320-350 грн, камуфляжні костюми – 350-500 грн, футболки – від 50 грн, берці – від 300 грн, зимові шапки – 200 грн. Та для військових ми, звичайно, робимо знижки, навіть у збиток собі», – розповів продавець Іван. Найнеобхідніша амуніція обійдеться бійцеві щонайменше у 1200 грн.

Держпідприємства уже шиють зимову військову форму, проте надійде вона до армійців не швидше, ніж у жовтні.

Львівські нацгвардійці отримають теплі речі наприкінці вересня, не погребують і вживаною формою. 

«Зараз іде постачання і на 80% військова форма уже пошита. У нас є стара вживана амуніція, яку ми можемо використовувати у холод. Тож всі учасники, які планують виїжджати в зону АТО, будуть забезпечені і теплою білизною, і верхнім одягом», – повідомив начальник Західного теруправління Національної гвардії Юрій Аллеров.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!