Зимові канікули в Карпатах. Головні локації

1784 0
Попереду довгі вихідні, і Тvoemisto.tv пропонує підбірку локацій у Карпатах, де можна відпочити із друзями чи сім'єю.
Photo by phillip belena on Unsplash

Photo by phillip belena on Unsplash

Урич

А ви ночували колись у справжній бойківській хаті, де пахне історією та місцевими традиціями? Вас радо приймуть у невеликому бойківському селі Урич, де розташована середньовічна фортеця Тустань.

Урич – гірське село, в якому ще збереглося кілька десятків автентичних бойківських хат і дерев’яних криниць початку XX століття. Одну з таких хат реставрували і перетворили на культурно-громадський центр «Хата у Глубокім». Там відбуваються майстер-класи народних ремесел.

Можете орендувати в Уричі «Хату до сонця» (19 км від траси М06 Київ – Чоп, 118 км від м. Львів, 7 км від смт Східниця та 30 км від м. Трускавець). Це традиційна бойківська хата, реставрована і пристосована для комфортного проживання. Відчути сільський колорит і єднання з природою Карпат можна також у садибі «Вершице». Гора Вершице – найвища в селі Урич. Є ще «Злата хата» – одноповерховий будинок, зведений у 1930-их роках і також реставрований.

Славське

Гірськолижний курорт у Славському – найдавніший в Україні. Перші витяги тут з’явилися століття тому з легкої руки австрійських підприємців. Гредель та Шмідт володіли пансіонатами у Карпатському краї, куди охоче приїжджали відпочивати туристи з усієї Європи. Сьогодні ж Славське є улюбленим місцем для занять фрирайдом та зимового відпочинку.

Тростян, Менчул, Кремінь, Погар запрошують на лижні траси. Дістатися вершин допоможуть три канатно-крісельні витяги та 18 бугельних і безліч спусків, від яких захоплює подих. Можна ловити зимові «хвилі» й на сновтюбах, санках, запряжених кіньми, чи снігоходах.

«Плай»

Біля селища Плав’є та підніжжя гірського масиву Плай на висоті 600 метрів над рівнем моря є ще один курорт. Протяжність найдовшого витягу 1200 метрів. Для зручності туристів працюють два крісельні витяги і бугельний мультиліфт. Завдяки сучасним сніговим гарматам покриття трас завжди на хорошому рівні. 6 січня «Плай» запрошує на справжнє українське Різдво з колядою та вертепом.

Недалеко від гірськолижного курорту є екоферма, де під час екскурсії можна побачити, як буйволицям роблять масаж та вмикають спів пташок для збільшення надоїв. А на завершення влаштовують дегустацію сирів, зроблених з буйволячого молока та молока інших тварин, що живуть на фермі.

Звенів

Невеликий гірськолижний курорт «Звенів» у Орявчику, що розташований на території заповідника «Сколівські Бескиди», дуже підходить дітям. Курорт має дві траси довжиною 950 і 350 метрів. До послуг відпочивальників два бугельні витяги.

Глемпінг

В Орявчику доступний приватний глемпінг, який поєднує умови справжньої дикої природи з цивілізацією. Такий відпочинок на природі популярний у США, Великобританії та Австралії. Відпочивальники можуть спробувати пожити у вігвамі або кибитці.

«Тисовець»

За два кілометри від села Орявчик розташований великий гірськолижний комплекс «Тисовець», який є центром зимових видів спорту міжнародного значення. На його території п’ять гірськолижних трас різного рівня, дві бігові та одна біатлонна. Бугельний витяг працює лише у вихідні.

 «Розлуч»

Неподалік села Розлуч є комплекс відпочинку «Бойківський двір». Курорт має лиш одну трасу середнього рівня складності. Довжина траси – 700 метрів, обслуговує її один бугельний витяг. Трасу освітлюють лише вдень. На базі діє прокат спорядження, де можна взяти лижі, снігові тюби, санчата і снігоходи.

У самому селі є унікальний костел Святого Франциска Борджіа. Це неоготичний однобаштовий дерев’яний храм. Також тут можна побачити дерев’яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці (1876 р.). У селі часто проводять бойківські вечорниці.

Буковиця

Курорт розташований поблизу Трускавця. Максимальна протяжність траси становить 1050 метрів, найбільший перепад висоти – 160 метрів. Обслуговують траси два витяги, один із яких призначений для дітей. А ще тут працює дитяча гірськолижна школа.

Джерела

Біля Карпатських гір розташовані бальнеологічні курорти області, де збережені найдавніші в Україні традиції оздоровлення й реабілітації. На території області є 200 джерел, які мають власні імена: «Броніслава», «Марія», «Софія», «Юзя», «Едвард». Однак найбільше цілющих властивостей у «Нафтусі». Її варто пити з куманця – спеціального кухля з носиком.

За матеріалами Львівської ОДА



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!