Новини
  • Всесвітньо відомий фотограф про магію, техніку та помилки Всесвітньо відомий фотограф про магію, техніку та помилки Ігор Гайдай — український фотограф, учасник фотовиставок в Україні, Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії, Польщі, США, Англії... Автор багатьох фотокниг та фотопроектів. 22 грудня у музеї-меморіалі Тюрмі на Лонцького у Львові відкрилася його виставка “Обличчя свободи. Майдан”. Вона триватиме до 9 січня, вхід вільний.
  • 30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 3 30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 3 Новорічно-різдвяні свята вже на носі, але якщо відповідного настрою у вас ще немає, ми пропонуємо переглянути один із запропонованих нами фільмів. Кожен з них – це історія про щось веселе, добре, позитивне, що у цей час так нам потрібне.
  • Топ-10 маловідомих музеїв Львова. Частина 1 Топ-10 маловідомих музеїв Львова. Частина 1 Щороку до Львова приїжджає велика кількість туристів, аби насолодитись львівською атмосферою та архітектурою. Але, окрім фестивалів, ярмарків, кав'ярень та древніх кам'яниць у місті є близько 40 найрізноманітніших музеїв.
  • У Львові підсвітили найстаріший храм. Фото
У Львові підсвітили найстаріший храм. Фото У Львові підсвітять пам’ятку сакральної архітектури -– каплицю Боїмів, що на пл. Катедральній. А церкву св. Миколая, що на вул. Б.Хмельницького, яка є найдавнішим храмом міст, вже підсвітили. Львів’яни в соцмережах вже публікують фото підсвіченого храму Миколая.
  • Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі?
Гривня побила черговий рекорд падіння курсу. Що далі? Нацбанк ослабив курс гривні до нового історичного мінімуму – встановив курс гривні на рівні 15,85 за долар.
  • Як руйнується львівський ампір? Фото
Як руйнується львівський ампір? Фото Львівський художник-реставратор Петро Скоп опублікував у Facebook фотографію будинку у центрі Львова, на якому руйнується унікальна ліпнина: «Так закінчується львівський ампір... збирайте кусочки на пам'ять. А колись був гарний будинок». Йдеться про будівлю на розі вулиць Гонти-Краківської, 34. Tvoemisto.tv спробувало дізнатись, чому у Львові руйнується така архітектура.
  • У Львові покажуть Велику війну у глобальному та індивідуальному масштабі У Львові покажуть Велику війну у глобальному та індивідуальному масштабі 23 грудня о 18.30 в Центрі міської історії, що на вул. Академіка Богомольця, 6, відбудеться відкриття виставки “Велика Війна 1914 - … Індивідуальний та глобальний досвід”. Ідеєю виставки є подивитися на війну з двох різних, але поєднаних перспектив: з одного боку, як на глобальний конфлікт, а, з іншого, як на індивідуальний досвід різних її учасників.
  • Фільм тижня у Львові: «Це дивовижне життя» Фільм тижня у Львові: «Це дивовижне життя» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду сімейну драму 1946 року «Це дивовижне життя»
  • 30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 2 30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 2 До Нового Року та Різдвяних свят залишилось зовсім мало. Саме час купувати подарунки, складати святкове меню та прикрашати оселю. Аби трішки урізноманітнити святкові приготування, Tvoemisto.tv продовжує рекомендувати вам фільми, які, попри все, створять святковий настрій.
  • Помер поет Олег Лишега. 7 фактів з його життя Помер поет Олег Лишега. 7 фактів з його життя 17 грудня помер від пневмонії на 65-у році життя відмий український поет та перекладач Олег Лишега.
  • Надійка Гербіш про мрії, сім’ю і різдвяні дива Надійка Гербіш про мрії, сім’ю і різдвяні дива В її книжки занурюєшся як у теплу ковдру незалежно від того, де читаєш: чи у маршрутці, чи на обідній перерві, чи у кав’ярні. Від них завжди віє щирістю і легким присмаком кави. Надійка Гербіш почала видавати свої твори друком відносно недавно, але вони вже стали своєрідним брендом. Тернопільська письменниця, перекладачка і мандрівниця розповіла Tvoemisto.tv про власний секрет подружнього життя, про натхнення і свою улюблену історію до кави.
  • Львів’ян запрошують на «Різдвяну годину» у галерею мистецтв
Львів’ян запрошують на «Різдвяну годину» у галерею мистецтв 19 грудня о 13:00 у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького, що на вулиці Стефаника, 3, стартує проект «Різдвяна година в галереї». Організатори підготували цікаву програму розраховану як для дорослих, так і для дітей різного віку.
  • 6 ідей Держкіно, як розвивати українську кіноіндустрію
6 ідей Держкіно, як розвивати українську кіноіндустрію У 2013-2014 роках в Україні вдалося випустити рекордну кількість українських фільмів на широкий екран, каже начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Станіслав Притула. Проте галузь має багато проблем і шукає шляхи їх вирішення. Як розвиватимуть кіно в Україні, Станіслав Притула розповів у Львові.
  • «Плач Єремії» святкуватиме 25-річчя у Львові
«Плач Єремії» святкуватиме 25-річчя у Львові У 2015 році гурт «Плач Єремії» відзначатиме 25 років творчої діяльності. Музиканти вирішили це робити саме у Львові, у місті, де все починалося. Велике концертне шоу з відомими піснями відбудеться 19 січня у Львівській Опері.
  • Помер засновник театру «І люди, і ляльки» у Львові. 5 фактів про Олега Новохацького
Помер засновник театру «І люди, і ляльки» у Львові. 5 фактів про Олега Новохацького В ніч на 15 грудня помер творець і незмінний керівник львівського театру «І люди, і ляльки» Олег Новохацький. «Велика втрата для театрального світу. Хай проведуть його в останню путь усі його ляльки. І всі ті, хто виріс на цьому театрі», – написала у себе на Fаcebook начальник управління культури Львівської міськради Ірина Магдиш. Tvoemisto.tv зібрало цікаві факти про Олега Новохацького та його театр.
  • Львівську скульптуру «Глорія» передали в музей
Львівську скульптуру «Глорія» передали в музей Законсервований оригінал скульптури «Глорія», який понад два століття був окрасою кам’яниці на площі Ринок, 3, передали до Львівського історичного музею, інформує начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.
  • Фільм тижня у Львові: «Джон Уік» Фільм тижня у Львові: «Джон Уік» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду бойовик з Кіану Рівзом «Джон Уік».
  • Ніч на Андрія: 16 українських традицій
Ніч на Андрія: 16 українських традицій 13 грудня – день святого Андрія Первозванного. Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці – Києва. Хоч Андрій Первозванний і християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання «калити». Пропонуємо вам цікаві факти про андріївські традиції українців.
  • Львів’ян запрошують «ворожити» на нічній екскурсії у Гаю. Розклад
Львів’ян запрошують «ворожити» на нічній екскурсії у Гаю. Розклад В ніч на Андрія у Музеї народної архітектури та побуту вперше відбудеться нічна екскурсія Андріївських розваг та забав «Андріївські вечорниці». Маршрут сьогоднішньої екскурсії включає об’єкти музею, які не були задіяні у попередніх нічних екскурсіях. Початок екскурсій - о 18.00, 18.30, 19.00, 19.30 год, тривалість – 2 год, а вартість – 75 грн.
  • Премію «Книга року ВВС» отримала «Фелікс Австрія» Андрухович Премію «Книга року ВВС» отримала «Фелікс Австрія» Андрухович Премію «Книга року ВВС – 2014» отримала книга Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Про це на своїй сторінці у Facebook написала головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.
  • Отець, якого судили за Автомайдан, покаже у Львові фото з Революції Отець, якого судили за Автомайдан, покаже у Львові фото з Революції 15 грудня о 17:00 у приміщенні конференц-залу філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться презентація фотоальбому викладача УКУ о. Михайла Димида та його доньки Климентії «Каміння Майдану».
  • Львів’яни можуть придбати книгу, що зупиняє кулю
Львів’яни можуть придбати книгу, що зупиняє кулю Видавництво «Навчальна книга - Богдан» започаткувала благодійний проект «Книга одного вірша». Його мета – збір коштів для військових та їх родин. Із продажу книг «Хлопчина незухвалий» та «Діти» вже вдалось перерахувати 10 000 грн вдові та доньці загиблого під Зеленопіллям Ігоря Бориса. Наразі видавництво реалізує «Книгу, що зупиняє кулю», яка збирає кошти на бронежилет.
  • SOPHIE VILLY: Про Україну ще почують! У піснях... SOPHIE VILLY: Про Україну ще почують! У піснях... Україна + Грузія = музика. Чуттєва, глибока, до якої хочеться повертатись подумки, коли вона не грає у навушниках. Таку музику створює Софі Віллі, грузинка, для якої Україна стала другим домом. Вже після першого альбому “MotherFish” дівчина побувала з туром в США. А британське видання The Guardian включило її пісню “Connected” у список «Шість треків зі всього світу, які варто послухати».
  • Топ-30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 1 Топ-30 фільмів, що створюють різдвяний настрій. Частина 1 Не віриться, але до Нового Року залишилось лише 24 дні. У повітрі вже пахне мандаринками, глінтвейном, ялинкою. Саме час розпочинати святкові приготування. Найкращим супроводом цьому стане добре різдвяне кіно.
  • Фільм тижня у Львові: «Треш» Фільм тижня у Львові: «Треш» Цього тижня Tvoemiso.tv пропонує переглянути екранізацію роману британського письменника Енді Маллігана, пригодницьку драму «Треш».
  • 10 «смачних» фільмів про їжу 10 «смачних» фільмів про їжу Взимку, як ніколи, хочеться тепла, затишку, позитиву і, звісно, чогось смачненького. Тож, на нашу думку, довгими грудневими вечорами саме час переглянути веселі, романтичні, серйозні, але неодмінно «смачні» фільми, які пахнуть прянощами та літом.
  • Як у Львові отримати кошти на свою короткометражку?
Як у Львові отримати кошти на свою короткометражку? Wiz-Art започатковує традицію фінансової підтримки кіно. Локальні, всеукраїнські знімальні команди, продакшени, запрошуємо подавати проекти, які можуть отримати повне чи часткове фінансування кінопроекту. Обов’язкова умова – зйомки мають відбуватись на території Львова чи Львівської області. Приймаються проекти ігрових, документальних, експериментальних та анімаційних робіт.
  • Кокотюха видасть детектив про адвоката з Личаківської Кокотюха видасть детектив про адвоката з Личаківської Видавництво "Фоліо" готує до друку новий детективний ретро-роман популярного українського письменника Андрія Кокотюхи, який восени представив свою ювілейну 50 книгу.
  • У Львові молодий режисер з Донецька розкаже, чому знімає кіно про УПА У Львові молодий режисер з Донецька розкаже, чому знімає кіно про УПА 3 грудня о 17:00 в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», що на вул. С.Бандери, 1, відбудеться зустріч з режисером фільмів про УПА Віталієм Загоруйком.
  • ZAPASKA: Львів – це коктейль з міських романсів, батярських пісень і  нойзу ZAPASKA: Львів – це коктейль з міських романсів, батярських пісень і нойзу «Одинадцять років нема риби, каже старий рибак. Вже одинадцять років нема». Це рядки з пісні, яку дует Яни Шпачинської та Павла Нечитайла співають польською мовою. Якщо польському рибаку нема чого ловити, то талановитим людям в українському музичному просторі – навпаки. Їхні тексти кружляють у калейдоскопі звуків, які записані не інакше, як на космічній станції. Поки що вони лунають лише на невеликих клубних майданчиках. Та ці люди мають що сказати українському слухачу, - наприклад, де лежить королева листя.
  • Onuka представить дебютний альбом у Львові 13 грудня Onuka представить дебютний альбом у Львові 13 грудня 13 грудня у клубі Event Hall Кіно відбудеться концерт-презентація альбому гурту Onuka – нового проекту Євгена Філатова (The Maneken) та екс-вокалістки Tomato Jaws і KOOQLA Нати Жижченко. Альбом також називатися «Onuka» і складається з десяти композицій англійською та українською мовами.
  • Три вистави Сцени сучасної драми у Львові, які покажуть у грудні Три вистави Сцени сучасної драми у Львові, які покажуть у грудні Цього місяця Драма.UA презентуватиме виставу – «Лондон» за п`єсою білоруса Максима Доська, повторно покажуть сценічне читання п`єси «Бургомістр» Малгожати Сікорської-Міщук.
  • Фільм тижня у Львові: "Пінгвіни з Мадагаскару" Фільм тижня у Львові: "Пінгвіни з Мадагаскару" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує веселий пригодницький мультфільм "Пінгвіни з Мадагаскару".
  • Провідні кінорежисери проведуть майстер-класи у Львові. Як зареєструватись? Провідні кінорежисери проведуть майстер-класи у Львові. Як зареєструватись? 13-14 грудня у Львові зберуться провідні продюсери, сценаристи і режисери України, а також чиновники і юристи, щоб обговорити майбутнє кіно та кінопроцесу в країні.
  • У Львові бізнесмен зобов У Львові бізнесмен зобов'язався 100 років надсилати каву і тістечка в театр У Львові зародилась нова театральна традиція. Львівський бізнесмен, власник кав'ярні “Світ Кави” Маркіян Бедрій пообіцяв, що від учора і на майбутніх 100 років він та його спадкоємці надсилатимуть на кожну прем'єрну виставу театру імені Леся Курбаса пакунок з кавою і тістечками для акторів і інших авторів постановки.
  • Книжки під подушку: що подарувати дітям на Миколая Книжки під подушку: що подарувати дітям на Миколая Наближається улюблене свято дітлахів, яке відкриває низку зимових свят – День Святого Миколая. Батьки дітей, які впродовж року були чемними та слухняними, заздалегідь готуються до цього свята. Чи не найкращим подарунком від Святого Миколая буде цікава, пізнавальна книга з кольоровими ілюстраціями.
  • Львів’янам покажуть креативні рекламні ролики Львів’янам покажуть креативні рекламні ролики 2 грудня у Львівському національному університеті Франка покажуть креативні рекламних роликів з різних країн світу.
  • У Львові під національні ритми розкажуть про кримськотатарське реггі У Львові під національні ритми розкажуть про кримськотатарське реггі 26 листопада о 18:30 у Львові в приміщенні Першої львівської медіатеки за адресою вул. Мулярська, 2а відбудеться безкоштовна лекція з серії «Хто такі кримські татари?». На цей раз лекція стосуватиметься кримськотатарської музики.
  • У Львові покажуть «Музику в Стилі...» від Jazz Bez У Львові покажуть «Музику в Стилі...» від Jazz Bez У середу, 26 листопада, у приміщенні арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2й поверх) відкриють експозицію фотографа Ростислава Павлика «Музика в Стилі...», присвячена XIV міжнародному джазовому фестивалю Jazz Bez.
  • Новорічний ярмарок handmade пройде у Львові в грудні Новорічний ярмарок handmade пройде у Львові в грудні Унікальний ярмарок виробів ручної роботи збере у Львові майстрів handmade з різних куточків України. Досвідчені майстри зможуть представити тут свої роботи, новачки – проявити себе та набратися досвіду, а дорослі і маленькі львів’яни – вибрати оригінальні подарунки до зимових свят. Захід відбуватиметься 20-21 грудня.
  • Фільм тижня у Львові: «Голодні ігри. Сойка-пересмішник. Частина 1» Фільм тижня у Львові: «Голодні ігри. Сойка-пересмішник. Частина 1» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фільм-антиутопію – третю частину знаменитої трилогії «Голодні ігри» під назвою «Сойка-пересмішник».
  • Топ-10 фільмів про Майдан Топ-10 фільмів про Майдан Рівно рік тому – увечері 21 листопада – студенти у Києві, а згодом і у Львові вийшли на Майдани, вимагаючи від тодішнього президента Віктора Януковича підписати угоду про асоціацію країни з Євросоюзом. Тоді мало хто вірив, що масштабний Майдан повториться, проте останній рік радикально змінив країну саме завдяки цим подіям. Розгони мирних активістів та сутички з міліцією, вбивства і небезпечні переслідування, солідарність і підтримка – це те, що було на Майдані і змінило країну.
  • Оркестр у Львові зіграє музику з «Хоббіта» і «Титаніка» Оркестр у Львові зіграє музику з «Хоббіта» і «Титаніка» 28 листопада у Львові Cantabile Orchestra презентує симфонічне шоу «Саундтреки: Шляхами легенд». Для поціновувачів кіномистецтва музиканти виконають саундтреки улюблених фільмів, які стали класикою кіномистецтва.
  • У Львові показали «Транскордонні рецепти щастя» У Львові показали «Транскордонні рецепти щастя» У дворику Центру міської історії під відкритим небом відкрили виставку «Транскордонні рецепти щастя». Це проект команди молодих людей з України, Польщі, Німеччини, які брали участь у воркшопі «Долаючи кордони».
  • Художники розмалювали стіну на Підзамчі у Львові. Фото Художники розмалювали стіну на Підзамчі у Львові. Фото У Львові студія художників Kickit Art Studio розмалювала торець на вулиці Заводській, 39.
  • У Львові покажуть рок-п’єсу про війну за мотивами Шекспіра
  • На JazzBez у Львові виступлять кримські джазмени На JazzBez у Львові виступлять кримські джазмени У рамках XIV міжнародного джазового фестивалю Jazz Bez у Львові відбудеться pre-party «Музичні колаборації» за участі кримськотатарських та українських музикантів.
  • Фільм тижня у Львові: «Лють» Фільм тижня у Львові: «Лють» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду військовий бойовик з Бредом Піттом «Лють».
  • Львів під ногами: австрійська мозаїка у старих будинках. Фото Львів під ногами: австрійська мозаїка у старих будинках. Фото У Львові мозаїчною плиткою оздоблені не лише старі храми чи громадські приміщення, а й звичайні житлові будинки. Практично кожен під’їзд будинку австрійського періоду прикрашений розписами на стінах, стелі, а також декоративною плиткою з кольоровим орнаментом на підлозі. У той період таке оздоблення не було чимось недоступним і надто дорогим.
  • Львів’ян запрошують стати зіркою улюбленого фільму і виграти приз Львів’ян запрошують стати зіркою улюбленого фільму і виграти приз У межах проекту Lviv Sweding Days за три дні львів’янам пропонують відзняти власний ремейк улюбленого фільму і отримати за це винагоду.
  • У Львові стартує школа джазу та сучасної музики. Як записатися У Львові стартує школа джазу та сучасної музики. Як записатися У п'ятницю, 14 листопада, у приміщенні першої львівської медіатеки на вул. Мулярській, 2а стартує нова освітня програма від українських джазових музикантів — «Львівська школа джазу та сучасної музики».
  • Театральна «Ніч у Львові»: кримінальні історії Жадана та прем Театральна «Ніч у Львові»: кримінальні історії Жадана та прем'єра «Крила ангела» 14 листопада о 21:00 в рамках «Ночі у Львові» Перший український театр для дітей та юнацтва разом із Донецьким камерним театром «Жуки» покажуть виставу «Personal Jesus». Це авторська робота Євгена Чистоклєтова за творами Сергія Жадана. А 15 та 16 листопада о 20:00 театр запрошує на прем’єру вистави «Крила ангела» О. Крилової.
  • У Львові євромайданівка з Одеси презентує 88 історій у facebook-стилі У Львові євромайданівка з Одеси презентує 88 історій у facebook-стилі У п’ятницю, 14 листопада, о 18:00 у львівській Книгарні «Є» (пр-т. Свободи, 7) заступник голови Одеської ОДА, відомий блогер та журналіст Зоя Казанжи презентує свою книгу життєвих історій «Якби я була...».
  • Під час «Ночі у Львові» проведуть таємні театралізовані екскурсії
Під час «Ночі у Львові» проведуть таємні театралізовані екскурсії 14 листопада в межа фестивалю «Ніч у Львові» в Інтерактивному музеї Таємна аптека пройдуть театралізовані екскурсії. Всім, хто завітає до музею, покажуть ексклюзивну виставу «Приворотне зілля Айкі Шоенштайна» – «переспів оповідання О. Генрі на львівський манер, підсолене місцевими історичними деталями, від акторів майстерні «Мистецький Простір», повідомляють організатори.
  • Топ-6 сучасників українських мультиків Топ-6 сучасників українських мультиків Зараз українське анімаційне виробництво виходить із кризи, у якій опинилося після зникнення фінансування у 90-х роках. Тож окрім всіма улюблених мультиків про козаків, «Пригод капітана Врунгеля» та «Як Петрик П’яточкін слоників рахував», є й нові мультики, які створили в Україні.
  • Відомий джазовий оркестр дасть концерт у Львові на підтримку солдат Відомий джазовий оркестр дасть концерт у Львові на підтримку солдат 20 листопада у Event Hall Kino, що на просп. Чорновола, 2, відбудеться благодійний концерт одного з найкращих джазових оркестрів світу «RadioBand» Олександра Фокіна.
  • Топ-5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити Топ-5 подій «Ночі у Львові», які не можна пропустити «Ніч у Львові», що пройде 14-16 листопада, – це 100 цікавих та захопливих подій. Куди варто піти і на які найцікавіші події ще можна зареєструватися? Tvoemisto.tv обрало 5 подій ночі у Львові, яку не можна пропустити.
  • У Львові понад 20 молодіжних хорів співатимуть патріотичні пісні У Львові понад 20 молодіжних хорів співатимуть патріотичні пісні З 14 до 16 листопада проходитиме V фестиваль хорового співу «Співаймо канон». Дитячі та молодіжні хорові колективи з нашого міста, а також з Дублян, Перемишлян, Новояворівська, Южноукраїнська і оркестр з Києва зберуться разом для того, аби поспівати та обмінятись досвідом щодо методів навчання хорового співу.
  • У Львові збирають гроші на соціальну art-майстерню
У Львові збирають гроші на соціальну art-майстерню У Львові хочуть запустити творчу майстерню hand made у форматі соціального підприємництва. Таку спільнокошт-кампанію зі збору грошей на реалізацію задуму львів’яни вже розпочали на Biggggidea.
  • Фільм «Interstellar»: Змусить чоловіків заплакати
Фільм «Interstellar»: Змусить чоловіків заплакати В межах проекту Tvoemisto.tv «Окрема думка» львівський журналіст і ведучий Андрій Чемес ділиться своїми суб’єктивними враженнями від прем’єрного показу фільму «Interstellar» («Інтерстеллар»).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!