Новини
  • За кулісами. Театр імені Марії Заньковецької За кулісами. Театр імені Марії Заньковецької Внутрішній механізм, який живить цей театр – це самі заньківчани. Коридори, майстерні, фойє, глядацький зал – це все стіни їхнього рідного дому, в якому живе одна велика згуртована сім’я. Tvoemisto.tv продовжує дізнаватись, як живуть і чим дихають великі театральні родини у Львові.
  • Шендерович у Львові: 10 найгостріших жартів про російських вождів Шендерович у Львові: 10 найгостріших жартів про російських вождів Російський журналіст, сатирик та політичний діяч Віктор Шендерович вважає, що найкраще історію Росії ілюструють анекдоти. Він зібрав найцікавішу сатиру проти російського авторитаризму за останнє століття, демонструючи, як у різні роки змінювалось ставлення до одного й того ж лідера.
  • Львів’ян навчать створювати графічний роман Львів’ян навчать створювати графічний роман У суботу, 8 листопада, у галереї «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться майстер-клас «Створення графічного дизайну». Воркшоп проведе автор графічного роману «Герой Поневолі» художник Міхай Тимошенко.
  • Фільм «Поводир»: чому квіти повертаються до сонця? Фільм «Поводир»: чому квіти повертаються до сонця? В межах проекту Tvoemisto.tv «Окрема думка» львівський журналіст і ведучий Андрій Чемес ділиться своїми суб’єктивними враженнями від прем’єрного показу фільму «Поводир» у Львові.
  • У Львові на одній сцені зустрінуться Скорик і Пендерецький У Львові на одній сцені зустрінуться Скорик і Пендерецький З 14 по 18 листопада у Львові вже втретє відбудеться фестиваль «Відкриваємо Падеревського». До Львова приїде легендарний польський композитор, одна з центральних постатей світової академічної музики Кшиштоф Пендерецький. А відомий львів’янин Мирослав Скорик уперше презентуватиме Концерт для скрипки з оркестром №9 та Концерт для альта з оркестром у виконанні солістів з Німеччини та Швейцарії.
  • Фільм тижня у Львові: «Інтерстеллар» Фільм тижня у Львові: «Інтерстеллар» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фантастичний фільм від режисера Крістофера Нолана «Інтерстеллар».
  • У Львові півсотні саксофоністів разом зіграли просто неба. Відео У Львові півсотні саксофоністів разом зіграли просто неба. Відео Сьогодні, 6 листопада, на вулиці Лесі Українки зібралось близько півсотні музикантів різного віку, які без попередньої підготовки разом зіграли. До флеш-мобу долучилось 11 музичних шкіл Львова. Серед виконавців були, як досвідчені саксофоністи, так і зовсім юні, від 10 років. В такий спосіб у Львові вшанували винахідника саксофона Адольфа Сакса у його 200 день народження.
  • Топ-10 осінніх книг для читання  Топ-10 осінніх книг для читання Осінь – найкнижковіша пора року. І не лише тому, що у Львові в цей час відбувається масштабне свято читання, а ще й з тієї причини, що восени хочеться відпочивати саме так: загорнувшись у щось тепле та зручне, взявши в руки горнятко запашної кави і з доброю, цікавою чи настроєвою книжкою.
  • У Львові встановлять куб з бруківкою – внутрішній «майдан» У Львові встановлять куб з бруківкою – внутрішній «майдан» 8 листопада о 16:00 у парку «На Валах» біля вул. Підвальної стартує арт-проект «Мистецький роздум-символізм «Завтра». В основі проекту етнографічний матеріал, зібраний у трьох найзнаковіших містах України (Львів, Київ, Харків) в перші дні громадських протестів (Євромайдан) до сутичок на вул. Грушевського в м. Києві і містить представлені на полотні уявлення громадян про майбутній шлях розвитку України.
  • У Львові читатимуть «Бургомістра» на Першій сцені сучасної драми У Львові читатимуть «Бургомістра» на Першій сцені сучасної драми У Львові на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA 6-7 листопада (четвер та п’ятниця) відбудеться прем’єра сценічного читання п’єси «Бургомістр» сучасної польської драматургині Малгожати Сікорської-Міщук.
  • 19-річний львів’янин, що живе в Німеччині, створює кіно про війну на Сході 19-річний львів’янин, що живе в Німеччині, створює кіно про війну на Сході Тільки реальні кадри реальної війни на Донбасі. Дев’ятнадцятирічний львів’янин, який проживає в Німеччині, створив документальну стрічку про бойові дії на Сході. В ній – будні українських військових без прикрас.
  • «Ніч у Львові»: як зареєструватися на екскурсії «Ніч у Львові»: як зареєструватися на екскурсії Впродовж трьох ночей, з 14 до 16 листопада, у місті проходитиме вже традиційний проект «Ніч у Львові», під час якого вночі храми, музеї та інші культурні заклади відкриють свої двері для відвідувачів. На жителів та гостей міста чекатимуть понад 100 різноманітних атракцій та екскурсій.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: Перша українська повнометражна анімація «Бабай» Tvoemisto.tv рекомендує: Перша українська повнометражна анімація «Бабай» Напередодні Дня святого Миколая – 18 грудня в кінотеатрах України – прем’єра – перший український повнометражний анімаційний фільм від студії «Укранімафільм» під назвою «Бабай».
  • У Львові покажуть нове німецьке кіно У Львові покажуть нове німецьке кіно 7-11 листопада у культурно-мистецькому центрі Львівський палац мистецтв проходитимуть покази під назвою «Нове німецьке кіно».
  • Андрухович видасть нову книгу Андрухович видасть нову книгу До друку готується нова книжка Юрія Андруховича – "Тут похований Фантомас". В її основі – близько 200 колонок, які з грудня 2010 року публікуються на сайті tsn.ua.
  • Німецькі музиканти дадуть у Львові концерт єврейської музики Німецькі музиканти дадуть у Львові концерт єврейської музики У Львівській філармонії 9 листопада відбудеться унікальний концерт єврейської музики «Ледор Вадор» (Від покоління до покоління). Виконавцями будуть відомі музиканти з німецьких міст Веймар та Берлін.
  • У Львові відтворять місто 20-х років та знімуть німе кіно У Львові відтворять місто 20-х років та знімуть німе кіно 14, 15, 16 листопада всі охочі матимуть чудову нагоду відчути атмосферу міста Львова 20-х років минулого століття та взяти участь у зйомках німого ретрофільму тих років.
  • У Львові зняли відеопоезію Антонича про сучасне місто
У Львові зняли відеопоезію Антонича про сучасне місто У Львові зняли відеопоезію за мотивами вірша «Ротації» Богдана-Ігоря Антонича. Відео показує Львів буденний і нетуристичний: район Сихів, громадський транспорт, робота львівських промислових підприємств, митців та комунальників, львівські ринки, вулиці та дитячі майданчики.
  • За кулісами. Перший академічний український театр для дітей та юнацтва За кулісами. Перший академічний український театр для дітей та юнацтва На питання «який куточок в театрі вам подобається найбільше?», всі працівники театру, з якими ми спілкувались, сказали: «моя майстерня». Тут дуже люблять свою роботу і пишаються тим, що вони створюють оте саме «закулісся», таємниці якого ми щотижня вам відкриваємо. Тож ласкаво просимо до Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва!
  • У Шевченківському гаю вночі частуватимуть вином і розкажуть про магію вівчарів У Шевченківському гаю вночі частуватимуть вином і розкажуть про магію вівчарів Музей народної архітектури та побуду «Шевченківський гай» можна буде відвідати вночі. В рамках акції «Ніч у Львові», 14-15 листопада в Гаю відбудеться нічна екскурсія.
  • 7 цікавих фактів про пісню «Пливе кача по Тисині» 7 цікавих фактів про пісню «Пливе кача по Тисині» Сьогодні кожен українець знає пісню «Пливе кача по Тисині», оскільки вона стала широко відомою в Україні в 2014 році під час подій Революції Гідності. Її вважають неофіційним гімном-реквіємом за невинно убієнними активістами Євромайдану, які увійшли в історію під назвою «Небесна сотня». Tvoemisto.tv пропонує вам 10 цікавих фактів про цю пісню.
  • Щоб купити одяг для військових, у Львові навчать плести осінні вінки Щоб купити одяг для військових, у Львові навчать плести осінні вінки Львів’ян запрошують навчитись плести віночок з природних сезонних матеріалів і таким чином допомогти придбати теплий одяг і ліки для військових в зоні АТО.
  • На Підзамчі намалюють графіті з птахом. Фото
На Підзамчі намалюють графіті з птахом. Фото У Львові на мурі старого будинку на Підзамчі намалюють графіті з птахом. Переможцем конкурсу графіті, який проводив Інститут міста в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче», став Тарас Довгалюк. Ескіз його роботи набрав найбільшу кількість голосів мешканців та гостей Підзамча під час відкритого голосування, яке відбувалось 29 жовтня.
  • Львів’ян запрошують на зустріч з владикою Венедиктом
Львів’ян запрошують на зустріч з владикою Венедиктом Іконописна школа УКУ «Радруж» сьогодні, 31 жовтня, організовує зустріч з владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ та іконописцем. Зустріч відбудеться о 18.00 в приміщенні корпусу Філософсько-богословського факультету УКУ, (вул. Хуторівка, 35а ІІ поверх, каплиця).
  • У Львові покажуть мультфільм на честь Андрея Шептицького
У Львові покажуть мультфільм на честь Андрея Шептицького 2 листопада в межах проекту «Духовне намисто» відбудеться показ мультфільмів «Гошів» (про відоме відпустове місце на Івано-Франківщині) та « Прилбичі» (про знане родинне село та юнацькі роки митрополита Андрея Шептицького). Акція приурочена до Року пам’яті митрополита Андрея Шептицького і одночасно пройде у Києві, Львові, Харкові та Прилбичах.
  • JazzBez збирає кошти на концерти єднання на Сході України JazzBez збирає кошти на концерти єднання на Сході України Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez запустив спільнокошт-кампанію на Biggggidea зі збору грошей на проведення фестивалю єднання у визволених містах на Сході України. Зокрема, йдеться про Слов’янськ і Краматорськ.
  • Фільм тижня у Львові: «Неймовірна подорож містера Співета»
Фільм тижня у Львові: «Неймовірна подорож містера Співета» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фільм від творців «Алемі» – «Неймовірна подорож містера Співета».
  • Ввечері у Львові звучатиме етно-джаз: «ShockolaD» святкує 10 років
Ввечері у Львові звучатиме етно-джаз: «ShockolaD» святкує 10 років У четвер, 30 жовтня, у Львові відбудеться українсько-кримськотатарський проект «Музичні колаборації», покликаний єднати наші народи усупереч окупації. На етно-джазовому концерті виступлять кримська співачка Мавіле Сахтара та львівський гурт «ShockolaD», який цією акцією відзначає своє 10-ліття.
  • Єврейське минуле Львова Єврейське минуле Львова На вулицях Львова перетинаються сотні різних культур. В кожній з них – свої історії, традиції, та своя атмосфера. Як часто ви, гуляючи містом, думаєте про те, хто проходив бруківкою на цьому ж місці сотню років тому? Ми спробували перенестись у часі і поринули в історію єврейської громади у Львові. Гуляючи Краківським передмістям, дізнались історію лікарні на вулиці Якова Рапопорта, а також побачили речі, які залишили видатні євреї нинішньому Львову.
  • Перший в Україні музей підків з’явиться у Львові. Фото Перший в Україні музей підків з’явиться у Львові. Фото У четвер, 30 жовтня, на кафедрі хірургії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького відкриють перший в Україні музей підків.
  • «Скрябін» відсвяткує у Львові своє 25-річчя «Скрябін» відсвяткує у Львові своє 25-річчя У рамках свого ювілейного всеукраїнського туру український гурт «Скрябін» 11 листопада дасть у Львові великий сольний концерт. Зустріч меломанів із групою, на піснях якої виросло не одне покоління українців, відбудеться у Палаці Спорту "Україна" на вул. Мельника, 18.
  • Танго-спектакль, екскурсія храмами та підземеллями. Попередня програма «Ночі у Львові» Танго-спектакль, екскурсія храмами та підземеллями. Попередня програма «Ночі у Львові» Традиційно у місті двічі на рік, у липні та листопаді, проходить промоційна акція «Ніч у Львові». Цьогоріч захід пройде під гаслом духовності та миру. Багато речей будуть відкриті вперше для загалу. Багато подій відбуватимуться у музеях, галереях, театрах та інших закладах Львова.
  • 5 думок Андрія Хливнюка про музику та війну 5 думок Андрія Хливнюка про музику та війну Фронт-мен гурту «Бумбокс» вчора, 24 жовтня, на прес-конференції у Львові розповів про роль артиста в інформаційній війні та специфіку своєї аудиторії.
  • Львівський гурт зняв кліп у пам Львівський гурт зняв кліп у пам'ять про Майдан. Відео Львівський гурт «Шосте чуття» зняв кліп на сингл до свого другого альбому, присвячений подіям Євромайдану. У пісні є заклик до українців: «Знай, пам’ятай! Віру не втрачай… Себе не продавай… Правду обирай».
  • У Львові покажуть заборонену виставу Шостаковича про Сталіна. Репертуар на листопад У Львові покажуть заборонену виставу Шостаковича про Сталіна. Репертуар на листопад 16 та 17 листопада Львівський драматичний театр імені Лесі Українки презентує незвичайну для драматичного театру прем’єру – заборонену оперу Дмитра Шостаковича «Антиформалістичний райок або Сталін був, Сталін є, Сталін буде?» за участю солістів Харківської національної опери, Київської і Полтавської філармоній.
  • У Львові покажуть польський урбан-арт У Львові покажуть польський урбан-арт З 26 до 31 жовтня у галереї «Дзиґа» (Львів. вул. Вірменська,35) пройде виставка польського урбан-арту. Тут покажуть роботи деяких з найважливіших творців польського вуличного мистецтва Польщі: Autone, Chazme, Czarnobyla, EloMelo, Etam Cru, Kamila Kuzko, Mata, M-City, Nawera, Penera, Proembriona, EloMelo, Pepe, Roberta Procha, Pawła Ryżko, Sepe, Szczerbaka, Urana, Zbioka та інших.
  • Фрік-кабаре «Dakh Daughters» готує додатковий концерт у Львові Фрік-кабаре «Dakh Daughters» готує додатковий концерт у Львові У вівторок, 4 листопада, до Львова вдруге за останні півроку завітає фрік-кабаре «Dakh Daughters». Виступ команди дівчат, яких в Україні вважають головним культурним відкриттям останніх років, відбудеться на сцені Національного драматичного театру ім. М. Заньковецької. Оскільки квитки уже практично продані, тож ми плануємо організувати додатковий концерт – у грудні, кажуть організатори.
  • Фільм тижня у Львові: «Суддя»
Фільм тижня у Львові: «Суддя» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фільм «Суддя» з Робертом Дауні молодшим.
  • Книгу російської письменниці Сабітової видадуть у Львові
Книгу російської письменниці Сабітової видадуть у Львові Незабаром серію для підлітків «Майже дорослі» «Видавництва Старого Лева» поповнить видання «Три твої імені» – твір російської письменниці Діни Сабітової. Авторка наголошує, що для неї вихід її книги саме у Львові у такий важкий для України час дуже важливий.
  • Скорик у Львові представить нові твори для вшанування легендарного піаніста Скорик у Львові представить нові твори для вшанування легендарного піаніста З 14 до 18 листопада у Львові вже втретє відбудеться міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», присвячений піаністу і композитору світової слави, який поєднує українську і польську культуру, почесного Громадянина Львова – Ігнація Яна Падеревського. У програмі фестивалю – концерти, вистави і нагородження. Відомий український композитор Мирослав Скорик готує з цієї нагоди дві прем’єри.
  • Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Трамваї у Львові тимчасово змінили маршрути Сьогодні зранку, 23 жовтня 2014 року, на вул. Городоцькій на силовій підстанції виникла пожежа. Через це знеструмлена територія трампарку на вул. Городоцькій, припинено електропостачання мережі ЛКП «Львівелектротранс» в районі вул. Городоцької, площі Привокзальної, вул. Чернівецької.
  • Театр танцю Madrin покаже у Львові благодійну виставу про Майдан Театр танцю Madrin покаже у Львові благодійну виставу про Майдан У четвер, 6 листопада, у львівському театрі ім. Марії Заньковецької о 19:30 відбудеться документальна інтерактивна танцювальна вистава «Цукрова Незалежність» присвячена пам’яті Небесної Сотні. Частина коштів, зібраних з квитків будуть спрямовані на забезпечення життєдіяльності військових.
  • Львів’ян навчать створювати українське кіно Львів’ян навчать створювати українське кіно Завтра, 23 жовтня, організатори «Тижня українського кіно на підтримку Олега Сенцова» проведуть у Львові для усіх охочих безкоштовний майстер-клас на тему «Розвиток і виробництво українського кіно»
  • За кулісами. Львівський обласний театр ляльок За кулісами. Львівський обласний театр ляльок Цього разу потаємні дверцята до своїх володінь відкрили працівники обласного лялькового театру. Гуляючи лабіринтами сторічної будівлі, можна дізнатись про те, як створюється лялька, чому актори грають одразу за двох, і які казуси можуть трапитись під час вистави. Ласкаво просимо до нашого гіду невідомими куточками театрального Львова!
  • Топ-20 незвичних пам’ятників Львова
Топ-20 незвичних пам’ятників Львова Львів щедрий на оригінальні, хоч подекуди й дивні, пам’ятники. Деякі з них взагалі, на перший погляд, складно пов’язати з містом. Наприклад, пам’ятник наплічнику чи пальмі. Пропонуємо вам підбірку незвичних пам’ятників, які можна знати у нашому місті.
  • «Брати Гадюкіни» почнуть зі Львова тур на підтримку альбому «Made in  Ukraine» «Брати Гадюкіни» почнуть зі Львова тур на підтримку альбому «Made in Ukraine» 7 листопада у львівському Палаці Спорту «Україна» на вул. Мельника, 18 відбудеться концерт культової української групи «Брати Гадюкіни». Саме зі Львова – міста, де народилися їх музика в далекому 1988 році, - стартує всеукраїнський тур гурту у підтримку нового альбому «Made In Ukraine».
  • Львів Львів'янам покажуть короткометражки з країни кенгуру У п'ятницю, 24 жовтня, о 19:00 та 21:00 Wiz-Art покаже підбірку австралійських короткометражок.
  • Програма показів кіно у Львові на підтримку заарештованого режисера Сенцова Програма показів кіно у Львові на підтримку заарештованого режисера Сенцова У четвер у Львові розпочинається Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова. Міні-фестиваль організовують, щоб розповісти про долю українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії, а також щоб зібрати кошти для нього.
  • Осіння «Ніч у Львові»: 100 культурних акцій за 3 ночі
Осіння «Ніч у Львові»: 100 культурних акцій за 3 ночі Вже традиційно фестиваль «Ніч у Львові» пройде у місті восени. Цього разу за три дні – з 14 до 16 листопада – львів’яни і гості міста можуть потрапити на 100 культурних подій та акцій.
  • Український фільм, номінований на «Оскар», покажуть у Львові з тифлоперекладом
Український фільм, номінований на «Оскар», покажуть у Львові з тифлоперекладом Від сьогодні, 20 жовтня, у кінотеатрах України розпочинається показ художнього фільму режисера Олеся Саніна «Поводир», номінований від України на премію «Оскар». 6 листопада фільм презентуватимуть у Львові у кінотеатрі «Кінопалац» (вул. Театральна, 22).
  • У Шевченкіському гаю новий експонат: дерев У Шевченкіському гаю новий експонат: дерев'яна дзвіниця ХІХ століття. Фото У Львівський музей народної архітектури та побуту із села Хоросно Пустомитівського району перевезли дзвіницю, датовану XIX століттям. Ця дерев’яна споруда до цього часу сповіщала про початок Літургії у місцевій церкві Преображення. Звів її ще брат батька Євгена Коновальця – Орест Коновалець.
  • Графіті від польського художника прикрасило стіну у Львові. Фото
Графіті від польського художника прикрасило стіну у Львові. Фото Польський художник Bartek Świątecki намалював графіті на бічній стіні будинку на просп. Чорновола, 29 (навпроти управління земельних ресурсів).
  • Шоколадний Нептун, Ратуша та Опера: у Львові – Свято шоколаду
Шоколадний Нептун, Ратуша та Опера: у Львові – Свято шоколаду У Львівському палаці мистецтв відучора триває VII Національне свято шоколаду. З цієї нагоди відомий шоколатьє Валентин Штефаньо створив Святковий 5-метровий стіл, де все із справжнього шоколаду. Там є і шоколадні фонтани з площ Ринок, і міська Ратуша, іОперний театр.
  • 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік 4 нові умови прийому до вишів на 2015 рік Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до умов прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів на 2015 рік. Новації стосуються як ЗНО, так і державного замовлення. Tvoemisto.tv пропонує вам 4 основні зміни, введені міністерством.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: футболки з гуцульським тризубом у стилі графіки Tvoemisto.tv рекомендує: футболки з гуцульським тризубом у стилі графіки Футболкою з тризубом на вулицях Львова зараз вже нікого не здивуєш. Патріотичне піднесення докотилося і до моди на одяг, тож футболки та светри з національною символікою стали такими ж популярними, як донедавна вишиванки. Переважно, створенням такого одягу займаються дизайнери, однак Tvoemisto.tv знайшло у Львові футболки, макети для яких робить художник.
  • Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись?
Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись? Ініціативні львів’яни з проекту Zelenew оголосили збір коштів на створення спеціального обладнання для переробки пластику. Зелене соціальне підприємство ставить собі за мету зменшити кількість пластику, який ми щодня викидаємо на сміття. Одна майстерня з обладнанням, яке хочуть створити за допомогою «Спільнокошту», зможе щороку переробляти півмільйона пластикових пляшок.
  • Фільм тижня у Львові: «Сімейка монстрів» Фільм тижня у Львові: «Сімейка монстрів» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує мультфільм «Сімейка монстрів» від режисера Ентоні Стаччі.
  • Людям літнього віку у Львові продаватимуть книжки зі знижками Людям літнього віку у Львові продаватимуть книжки зі знижками У суботу, 18 жовтня, з 12:00 до 18:00 у «Книжковому дворику» на вул. Винниченка, 4 пройде третій розпродаж книжок для пенсіонерів.
  • Топ-13 нових українських фільмів Топ-13 нових українських фільмів За останні два роки, попри непросту ситуацію, кіно в України знімали досить таки активно. А на тлі національного піднесення та бойкоту продукції з Росії, увага до українських фільмів особливо загострилася.
  • У Львові на майстер-класах навчать виготовляти декоративні прикраси У Львові на майстер-класах навчать виготовляти декоративні прикраси У жовтні у музеї Олени Кульчицької розпочинається цикл майстер-класів для дітей та дорослих, на яких навчать виготовляти ляльки-обереги, квіти з тканини та різні декоративні прикраси.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!