Новини
  • Tvoemisto.tv рекомендує: футболки з гуцульським тризубом у стилі графіки Tvoemisto.tv рекомендує: футболки з гуцульським тризубом у стилі графіки Футболкою з тризубом на вулицях Львова зараз вже нікого не здивуєш. Патріотичне піднесення докотилося і до моди на одяг, тож футболки та светри з національною символікою стали такими ж популярними, як донедавна вишиванки. Переважно, створенням такого одягу займаються дизайнери, однак Tvoemisto.tv знайшло у Львові футболки, макети для яких робить художник.
  • Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись?
Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись? Ініціативні львів’яни з проекту Zelenew оголосили збір коштів на створення спеціального обладнання для переробки пластику. Зелене соціальне підприємство ставить собі за мету зменшити кількість пластику, який ми щодня викидаємо на сміття. Одна майстерня з обладнанням, яке хочуть створити за допомогою «Спільнокошту», зможе щороку переробляти півмільйона пластикових пляшок.
  • Фільм тижня у Львові: «Сімейка монстрів» Фільм тижня у Львові: «Сімейка монстрів» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує мультфільм «Сімейка монстрів» від режисера Ентоні Стаччі.
  • Людям літнього віку у Львові продаватимуть книжки зі знижками Людям літнього віку у Львові продаватимуть книжки зі знижками У суботу, 18 жовтня, з 12:00 до 18:00 у «Книжковому дворику» на вул. Винниченка, 4 пройде третій розпродаж книжок для пенсіонерів.
  • Топ-13 нових українських фільмів Топ-13 нових українських фільмів За останні два роки, попри непросту ситуацію, кіно в України знімали досить таки активно. А на тлі національного піднесення та бойкоту продукції з Росії, увага до українських фільмів особливо загострилася.
  • У Львові на майстер-класах навчать виготовляти декоративні прикраси У Львові на майстер-класах навчать виготовляти декоративні прикраси У жовтні у музеї Олени Кульчицької розпочинається цикл майстер-класів для дітей та дорослих, на яких навчать виготовляти ляльки-обереги, квіти з тканини та різні декоративні прикраси.
  • Путінські ігри, наркомани, Майдан: у Львові покажуть 6 фільмів фестивалю документалістики Путінські ігри, наркомани, Майдан: у Львові покажуть 6 фільмів фестивалю документалістики 1-3 листопада у Львові пройде Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA. Три дні показуватимуть документальні стрічки на актуальні теми: від проблеми наркоманії до розкрадання коштів при підготовці до Олімпіади в Сочі.
  • У Львові тиждень показуватимуть кіно на підтримку Олега Сенцова. Програма У Львові тиждень показуватимуть кіно на підтримку Олега Сенцова. Програма З 23 до 28 жовтня у Львові відбудеться «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова». Перед цим акція проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Ужгороді. Міні-фестиваль має на меті широкий розголос щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії.
  • Фільм про Грицька Чубая відтепер можна переглянути он-лайн Фільм про Грицька Чубая відтепер можна переглянути он-лайн Документальний фільм Олександра Фразе-Фразенка про видатного українського поета Григорія Чубая відтепер можна переглянути он-лайн у вільному доступі.
  • У Львові три дні показуватимуть чеське кіно. Розклад У Львові три дні показуватимуть чеське кіно. Розклад Три дні у Львові триватиме Фестиваль чеського кіно. У програмі – три дні показів, організованих Генеральним консульством Чеської республіки у Львові та Кіноклубом Олега Яськіва.
  • У Львові симфонічний оркестр зіграє кінохіти з «Маски» і «Шерлока Холмса» У Львові симфонічний оркестр зіграє кінохіти з «Маски» і «Шерлока Холмса» 25 листопада на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької виступить відомий в Україні симфонічний оркестр «Lords of the Sound» під керівництвом Віталія Саражинського. Це вже треті гастролі цього оркестру у Львові від початку 2014 року. Цього разу у колективу нова концертна програма «Кінохіти-2». Початок концерту – о 19:00.
  • У Львові Скрябін та O.Torvald закликатимуть молодь йти на вибори У Львові Скрябін та O.Torvald закликатимуть молодь йти на вибори 16 жовтня на площі навпроти головного корпусу Львівського національного універиситету імені Івана Франка відбудеться благодійний концерт в рамках молодіжної інформаційно-просвітницької кампанії «Роби_вибори». Початок о 18:00.
  • Прем Прем'єру фільму про УПА від творців "Золотого вересня" у Львові покажуть на Покрову Українська Галицька Асамблея презентує новий фільм з циклу "Документалістика" – «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1945». Фільм у двох частинах розповідає про історію УПА крізь призму свідчень тридцяти чотирьох очевидців.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: куди піти на вихідні Tvoemisto.tv рекомендує: куди піти на вихідні Вихідні у Львові насичені різноманітними цікавим подіями. Tvoemisto.tv підібрало кілька подій на цих вихідних, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • У Львові створять шоколадний потяг У Львові створять шоколадний потяг На три дні Львів знову перетвориться у шоколадну столицю України. З 17 до 19 жовтня тут відзначатимуть VII Свято шоколаду. Шоколад тут буде повсюди: в плитках, фонтанах, горнятках і навіть поруч – у формі різноманітних фігур.
  • За кулісами: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки За кулісами: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки Театральне закулісся – це окремий світ, поринути в який іноді цікавіше, ніж у постановку на сцені. Ви були лише у фойє та у глядацькому залі, а тепер маєте змогу побувати за лаштунками, заглянути у гримерну до акторів та піднятись до костюмерної. Невідомі сторінки театральної хроніки, таємні ходи, люди, яких ви не побачите на сцені, але без яких не було б нічого. Ми починаємо викручувати театри навиворіт у пошуках їх особливого пульсу та серцебиття.
  • Польський художник хоче розмалювати стіну на просп. Чорновола у Львові Польський художник хоче розмалювати стіну на просп. Чорновола у Львові Незабаром у Львові може з’явитись графіті, яке планує намалювати відомий польський художник Bartek Świątecki на торцевій стіні будинку на просп. Чорновола.
  • Львів’янам за 100 хвилин покажуть 100 фільмів Львів’янам за 100 хвилин покажуть 100 фільмів З 30 жовтня у Львові стартує третій всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин». Однохвилинні ролики покажуть приблизно у 20 містах України.
  • У Львові в день народження Сакса хочуть зібрати разом 200 саксофоністів У Львові в день народження Сакса хочуть зібрати разом 200 саксофоністів 6 листопада фестиваль «Jazz Bez» та «ДжазКлуб. Львів» влаштовують флеш-моб саксофоністів, щоб відзначити 200-річчя з дня народження легендарного винахідника саксофону Адольфа Сакса. Організатори спробують зібрати разом 200 саксофоністів.
  • Львів’ян запрошують на кіно «з перцем» Львів’ян запрошують на кіно «з перцем» У Львові стартує фестиваль мексиканського кіно. З 10 по 13 жовтня о 18:00 (12 жовтня сеанс о 14:00), в Культурно-мистецькому центрі "Львівський Палац мистецтв", що на вул. Коперника, 17, щодня показуватимуть інший фільм "з перцем".
  • Фільм тижня у Львові: «Залишені» Фільм тижня у Львові: «Залишені» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує трилер із Ніколасом Кейджем «Залишені».
  • На фестивалі «Artmeetings» у Львові визначатимуть, чим пахне місто На фестивалі «Artmeetings» у Львові визначатимуть, чим пахне місто 13-15 листопада у Львові відбудуться мультикультурні зустрічі для ознайомлення з польською культурою за кордоном - фестиваль «Artmeetings», який увійшов до програми Європейської столиці культури 2016.
  • У Львові арт-проект присвятять дорозі, що з’єднує Україну і Крим
У Львові арт-проект присвятять дорозі, що з’єднує Україну і Крим 21 жовтня у Львові за адресою вул. Мулярська, 2а разом із відкриттям Першої Львівської Медіатеки відкриється фотопроект «Е97», присвячений Криму. Групова виставка «Е97» представляє фотопроекти художників, створені до подій 2014 року на території Криму.
  • Топ-5 світлин невідомого Львова від Павла Гудімова Топ-5 світлин невідомого Львова від Павла Гудімова Архівні фотографії розбитих будинків, забутих місць, покинутих домівок – в галереї мистецтв УКУ представили новий проект «МОХ». Організатори пропонують відвідувачам зазирнути за рамки звичного уявлення про Львів, відкриваючи його таємниці. Назва виставки – символічна, бо мох – це те, що ми не помічаємо у звичайному житті, але саме під ним ховаються важливі історії, які не можна оминути.
  • 15 фільмів фестивалю сучасного польського кіно, які покажуть у Львові
15 фільмів фестивалю сучасного польського кіно, які покажуть у Львові З 10 до 19 жовтня у Львові покажуть сучасне польське кіно. У програмі фестивалю «Під Високим Замком 2014: перегляд сучасного польського кіно» 15 стрічок. Частині фільмів передуватиме короткий україномовний вступ в тематику кіно, обставини його виникнення, культурного та історичного фону подій у ньому. Всі фільми супроводжуватимуться професійними субтитрами українською мовою.
  • У Львові позмагаються найкращі тату-майстри
У Львові позмагаються найкращі тату-майстри 10-12 жовтня у Львові відбудеться «Lviv Tattoo Fest 2014». Три дні тут можна буде робити татуювання, пірсинг, взяти участь в конкурсах і поборотися за головний приз «Golden Lion».
  • «ShockolaD» та кримськотатарська співачка дадуть у Львові етно-джазовий концерт «ShockolaD» та кримськотатарська співачка дадуть у Львові етно-джазовий концерт 30 жовтня у Львові відбудеться україно-кримськотатарський проект «Музичні колаборації». На етно-джазовому концерті виступлять кримська співачка Мавіле Сахтара та львівський гурт «ShockolaD», який цією акцією відзначає своє 10-ліття.
  • Чотири ідеї оновлення закинутої фабрики повидла у Львові Чотири ідеї оновлення закинутої фабрики повидла у Львові Наприкінці вересня у Львові відбувся воркшоп «Регенерація індустріальних споруд в Україні», учасники воркшопу з України і Білорусі працювали над ідеями арт-кластеру на фабриці повидла, що на Підзамчі.
  • Завтра у Львові пройде хоровий вечір, присвячений Шевченку Завтра у Львові пройде хоровий вечір, присвячений Шевченку Завтра, 9 жовтня, у рамках XX Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти, пройде хоровий вечір присвячений Тарасові Шевченку, на якому у виконанні Галицького камерного хору прозвучить Різдвяна Божественна літургія Олександра Козаренка.
  • З п З п'ятниці у Львові показуватимуть сучасне польське кіно. Програма 10 жовтня у Львові стартує третій перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком» 2014.
  • У Львові художники продаватимуть картини для друку «Фронтової газети»
  • Завтра у Львові відкриють виставку закинутих урбаністичних пейзажів Завтра у Львові відкриють виставку закинутих урбаністичних пейзажів Завтра, 8 жовтня, арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» та Галерея сучасного мистецтва УКУ представляють спільний проект «Мох», у якому поєднали архівні фотографії початку ХХ ст. і зображення міського пейзажу та закинутих будівель як частини урбаністичного простору.
  • Як отримати кошти на проведення культурних заходів у Львові? Як отримати кошти на проведення культурних заходів у Львові? Управління культури Львівської міськради розпочинає формувати свій календарний план на 2015 рік, відтак, усі, хто хочуть провести у Львові культурні заходи, можуть звертатися по дофінансування своїх проектів. Після цього спеціальна комісія обере ті заходи, які отримають кошти.
  • У Львові покажуть фото, виконані у старовинній техніці
У Львові покажуть фото, виконані у старовинній техніці У вівторок, 7 жовтня, у Львові відкриють виставку фотографії Олега Огородника «Hand made OGO OLE 40X60». До експозиції увійшло 40 авторських робіт, виконаних в унікальних техніках, якими послуговувалися ще наприкінці ХІХ – на початку ХХ сторіччя.
  • Львів Львів'янам покажуть фільм про льотчицю Надію Савченко У четвер, 9 жовтня, у Львові покажуть фільм Володимира Тихого «Наша Надія» про знамениту українську льотчицю Надію Савченко.
  • Каплицю зі стінописом Розена у Львові відкриють для огляду Каплицю зі стінописом Розена у Львові відкриють для огляду Каплицю на вулиці Винниченка, 30а – храм Стрітення Господнього – відкриють для огляду охочих. Про це в ефірі tvoеmisto.tv сказала начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.
  • Топ-5 дерев’яних храмів Львівщини під гонтом Топ-5 дерев’яних храмів Львівщини під гонтом Дерев’яна церковна спадщина в Україні, за твердженням авторитетних дослідників, не має аналогів у світі. На відміну від дерев’яної архітектури Європи, в Україні церкви зводили в техніці зрубу, перекривали приміщення не плоскою стелею, а верхом і покривали гонтом – клинчастими дощечками фігурної форми. З кінця ХІХ ст, коли бляху почали виробляти фабричним способом, і вона подешевшала, з’явилося й бляшане покриття. Але якісний гонт може стояти і понад 100 років.
  • Львів’янам покажуть «гарячі» короткометажки з Іспанії Львів’янам покажуть «гарячі» короткометажки з Іспанії 9 жовтня о 19:00 та 21:00, у львівському Палаці мистецтв на вул. Коперника, 17 покажуть «гарячі та балакучі» іспанські короткометражки.
  • У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча Інститут міста у Львові оголосив конкур на виконання мураля (графіті) у межах проекту «Ревіталізація Підзамче». До участі у конкурсі запрошуємо художників та мистецькі групи.
  • У Львові Крук і Сливинський читатимуть Антонича У Львові Крук і Сливинський читатимуть Антонича жовтня, у неділю, у Львові пройде вечір лауреатів Літературної премії ім. Богдана-Ігоря Антонича «Привітання життя».
  • 6 вистав «Золотого лева», які покажуть до кінця тижня 6 вистав «Золотого лева», які покажуть до кінця тижня Цього року у Львові Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев-2014» відзначає 25-річчя. Триватиме він до 5 жовтня, і проходить під гаслом «Схід і Захід разом!». Половина коштів від вартості квитків буде перерахована на підтримку української армії. А у програмі фестивалю – вистави як львівських акторів, так у театральних труп зі Сходу.
  • Фільм тижня у Львові: «Два дні, одна ніч» Фільм тижня у Львові: «Два дні, одна ніч» Цього тижняTvoemisto.tv пропонує французько-бельгійську драму з Маріон Котійяр в головній ролі «Два дні, одна ніч».
  • Заньківчани у Львові покажуть прем’єру про футбол і поезію Заньківчани у Львові покажуть прем’єру про футбол і поезію У Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької – прем’єра. Цього разу заньківчани пропонують комедію за п’єсою Івана Керницького «Король стрільців або Муза в офсайді».
  • Прохасько та Савка презентуватимуть львів Прохасько та Савка презентуватимуть львів'янам книжку есеїв Богдани Матіяш У середу, 8 жовтня у львівській Книгарні «Є», на просп. Свободи, 7 відбудеться презентація збірки есеїстки Богдани Матіяш «Братик Біль, Сестричка Радість». Модеруватиме зустріч письменник Тарас Прохасько. А видавець Мар'яна Савка розповість про серію есеїстики, яка, власне, і розпочалася у «Видавництві Старого Лева» книжкою Богдани.
  • Завтра у Львові гратимуть музику з рекламних роликів Завтра у Львові гратимуть музику з рекламних роликів У п’ятницю, 3 жовтня, у рамках XX ювілейного Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» у виконанні Камерного хору «Gloria» та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» звучатиме музика британця Карла Дженкінса. 2008 року радіостанція «Classic FM» назвала цього композитора першим у переліку десяти найвідоміших композиторів сучасності.
  • У Львові відкрили виставку, де незрячі «побачать» портрети кінчиками пальців
У Львові відкрили виставку, де незрячі «побачать» портрети кінчиками пальців У середу, 1 жовтня, у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3) відкрили виставку «Торкаючись – бачу», яка дає можливість незрячим «побачити» портрети кінчиками пальців. Цей проект реалізували у співпраці галереї мистецтв та Львівської національної академії мистецтв, він став першим кроком до відкриття експозиції галереї для людей з обмеженими можливостями.
  • Дизайнерка зі Львова показала у США унікальні вишиванки
Дизайнерка зі Львова показала у США унікальні вишиванки Відома українська дизайнерка Оксана Караванська показала в Українському Національному Музеї в Чикаго (США) колекцію Vyshyvanka Couture by Karavanska. Подивитися на унікальні вишиванки прийшло близько чотирьохсот гостей.
  • У Львові покажуть виставу про життя репресованих священиків У Львові покажуть виставу про життя репресованих священиків 2 жовтня о 19:00 у Львові на вул. С.Бандери, 1 ( вхід – з вул. К.Брюллова) у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» до 25-ліття виходу із підпілля УГКЦ покажуть виставу «Ми повернулися» львівського театру «МЕТА» .
  • У Львові виступить британська рок-легенда Кен Хенслі У Львові виступить британська рок-легенда Кен Хенслі Екс-учасник легендарного рок-гурту «Uriah Heep» Кен Хенслі знову виступить у Львові. Рік тому він закохався у Львів та львів’ян, тож 30 жовтня дасть ще один концерт, інформують організатори.
  • Львів’янам покажуть мультфільм про Андрея Шептицького. Відео Львів’янам покажуть мультфільм про Андрея Шептицького. Відео Анімаційний проект «Духовне намисто» представить у Львові мультфільм «Прилбичі» – про родинне село та дитячі роки митрополита Андрея Шептицького. Прем’єра відбудеться в кінотеатрі імені Довженка 2 жовтня, у четвер, о 14:00.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові видадуть Франка у коміксах Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові видадуть Франка у коміксах В жовтні у львівському видавництві "Леополь" вийде графічний роман Івана Франка "Герой поневолі". Незвичність книги у тому, що більшість її об'єму займають малюнки. Тож в такий спосіб серйозний твір – історична повість Івана Франка буде цікавою і для дітей.
  • Першу сцену сучасної драми у Львові відкриють виставою Сари Кейн
Першу сцену сучасної драми у Львові відкриють виставою Сари Кейн 9 та 10 жовтня 2014 року ескізом вистави «Підірвані» Сари Кейн відкриється перший театральний сезон під назвою «Війна» Першої сцени сучасної драматургії «Драма.UA» у Львові. Сезон нахвали саме так, аби «говорити про важливі події навколо, не впадати у розпач, знаходити грунт під ногами і вибудовувати стратегію позитивних змін», інформують організатори.
  • Мойсеєв: Якби в Росії не дивились кіношлак, то, можливо, і війни б не було Мойсеєв: Якби в Росії не дивились кіношлак, то, можливо, і війни б не було Минулого тижня у Львові режисер із Херсона Дмитро Мойсеєв презентував свій перший повнометражний фільм – наскрізь українське кіно «Такі красиві люди». Tvoemisto.tv зустрілось із режисером напередодні презентації та поговорило про те, чи важко знімати українське, чи актуальні зараз добрі фільми та про те, чому українці не ходять на українське кіно.
  • У Львові представлять Євромайдан у новеллах
У Львові представлять Євромайдан у новеллах У понеділок, 29 вересня, у Львові в книгарні «Є» представлять книжку «Євромайдан. Хроніка в новелах».
  • 10 безкоштовних екскурсій до Дня туризму у Львові
10 безкоштовних екскурсій до Дня туризму у Львові Сьогодні, 27 вересня, у Всесвітній день туризму львів’яни відзначають День туризму безкоштовними екскурсіями, флеш-мобом парасольок «Львів за мир», частуванням кави по-львівськи та кінопоказами про Львів. Організатори підготували спеціальну оглядову екскурсію для поранених, які перебували у зоні АТО і зараз лікуються у військовому госпіталі. Безкоштовні екскурсії тривають весь день, Tvoemisto.tv пропонує вам 10 найцікавіших.
  • Фільм тижня у Львові "Зулу. Теорія змови" Фільм тижня у Львові "Зулу. Теорія змови" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує трилер Жерома Салля з Орландо Блумом у головній ролі "Зулу. Теорія змови".
  • До Львова на фестиваль «Контрасти» приїде грузинський композитор Гія Канчелі
  • У Львові "Землю" Довженка покажуть у супроводі гурту "ДахаБраха" У Львові "Землю" Довженка покажуть у супроводі гурту "ДахаБраха" У суботу, 27 вересня, на сцені Національного драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться унікальний культурний проект – відреставрована версія фільму "ЗЕМЛЯ" Олександра Довженка в супроводі етно-хаос-гурту "ДахаБраха". Початок – о 19:00.
  • На Jazz Bеz у Львові гратимуть трубач з Донецька та джазмени з Криму На Jazz Bеz у Львові гратимуть трубач з Донецька та джазмени з Криму У Львові зима розпочнеться уже традиційним джазовим фестивалем Jazz Bez. ХІV сезон фестивалю об'єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Ідеологічним і організаційним серцем фестивалю є Львів. У львівській програмі Jazz Bez – виступи музикантів з різних куточків України та світу.
  • Німецькі музиканти гратимуть львів’янам музику епохи Відродження Німецькі музиканти гратимуть львів’янам музику епохи Відродження У четвер, 25 вересня, о 19:00 у межах «Тижнів німецької культури» у Львівській філармонії виступить харизматичний «Kuss Quartet». Учасники ансамблю виконують різнопланову музику від епохи Відродження до сучасних творів. Музиканти поєднують класичне виконання та інноваційні прийоми.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!