Новини
  • У Львові покажуть документальний фільм про російську пропаганду
У Львові покажуть документальний фільм про російську пропаганду 24 вересня у Львові покажуть документально-історичний фільм про російську пропаганду. Стрічка «Лоботомія» розповідає про події в Росії і Грузії під час збройного конфлікту в Південній Осетії в серпні 2008 року. Фільм відомого білоруського кінодокументаліста Юрія Хащеватського – спроба розповісти про те, як працює пропагандистська машина в Росії.
  • Найкращі фільми фестивалю кіно і урбаністики покажуть у Львові
Найкращі фільми фестивалю кіно і урбаністики покажуть у Львові 26-28 вересня у Львові покажуть найкращі фільми фестивалю кіно та урбаністики «86». Почнуть показ з документального фільму «Труба» та обговорення за участю уродженця Львова, російського режисера Віталія Манського.
  • 6 фільмів Довженка, які покажуть у Львові. Розклад 6 фільмів Довженка, які покажуть у Львові. Розклад До 120-ліття відомого українського кінорежисера Олександра Довженко у Львівському палаці мистецтв покажуть добірку його кінофільмів. Перший фільм покажуть уже завтра, у вівторок, о 19:00. До програми увійшли такі стрічки Довженка «Ягідка кохання», «Сумка дипкур’єра», «Земля» та інші.
  • У Львові покажуть фотовиставку про дитинство у час Голокосту У Львові покажуть фотовиставку про дитинство у час Голокосту У понеділок, 22 вересня, у Львові відкриють фотовиставку Джейсона Франціско «Вижити у Львові. Спогади про одне дитинство». Це виставка про дитинство Лешека Аллерганда, який пережив Голокост у Львові. Експозиція буде презентована під час зустрічі з Лешеком Алергандам в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.
  • Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує У Львові вихідні завжди насичені цікавими подіями. Цього тижня у Львові можна і каву скуштувати, і органічних продуктів купити, і на виставку масштабних моделей потрапити. Tvoemisto.tv підібрало кілька заходів, на які буде цікаво піти як львів`янам, так і гостям міста.
  • Фільм тижня у Львові "Той, що біжить лабіринтом" Фільм тижня у Львові "Той, що біжить лабіринтом" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду молодіжну антиутопію "Той, що біжить лабіринтом".
  • Make coffee not war: У Львові стартувало свято кави
Make coffee not war: У Львові стартувало свято кави У Львові стартувало VIII свято «На каву до Львова». Любителі кави та кавових напоїв витимуться готувати різні види кави, смакуватимуть її на головній площі міста та ділитимуться кращими рецептами. Гасло цьогорічного свята кави – Make coffee not war.
  • Заньківчани покажуть виставу про націоналізм зі Стригуном у головній ролі Заньківчани покажуть виставу про націоналізм зі Стригуном у головній ролі 6 жовтня у Львові в театрі Марії Заньковецької покажуть благодійну виставу на підтримку українських військових. Глядачі побачать «У. Б. Н.» Галини Тельнюк, кошти від якої буде благочинним внеском театру для вояків.
  • Автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Трейлер Автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Трейлер Українська Галицька Асамблея презентує новий фільм з циклу "Документалістика" – «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1945». Фільм у двох частинах розповідає про історію УПА крізь призму свідчень тридцяти чотирьох очевидців.
  • Нові екскурсії Днів європейської спадщини у Львові. Оновлено Нові екскурсії Днів європейської спадщини у Львові. Оновлено У Львові проходитимуть Дні європейської спадщини. Сьогодні о 14:00 відкрито реєстрацію на сайті lviv.travel на кілька додаткових екскурсій. Однак реєстрація на них уже закінчилась, повідомили tvoemisto.tv в управлінні туризму Львівської міської ради.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові покажуть український фільм, схожий на хоку Tvoemisto.tv рекомендує: У Львові покажуть український фільм, схожий на хоку З 25 вересня у львівському кінотеатрі "Кінопалац" показуватимуть український драматичний художній фільм "Такі красиві люди". У цьому фільмі є все – сонце, вітер, море, риба, думки про сутність існування, почуття.
  • Гурт сухопутних військ США зіграє у Львові рок і поп-музику Гурт сухопутних військ США зіграє у Львові рок і поп-музику У неділю, 21 вересня, о 14:00 біля пам'ятника Т. Шевченку відбудеться концерт сучасної поп-рок музики від вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США.
  •  У Львові на фестивалі покажуть ляльок-мандрівників, піратів та мрійників У Львові на фестивалі покажуть ляльок-мандрівників, піратів та мрійників Восени до Львова знову повертаються авторські ляльки та ведмедики-тедді. З 18 по 29 вересня у Львівському Палаці Мистецтв триватиме фестиваль «Ляльковий світ» – Проект «LADY & TEDDY».
  • Львівський фотоклуб проведе таємну виставку про непристойну поведінку
  • Думки Твого міста: які книги ви читаєте? Думки Твого міста: які книги ви читаєте? За результатами досліджень, в Україні немає жодного сучасного письменника, якого б знала хоча б половина українців, а самі українці, як стверджують видавці, купують все менше книг. Нещодавно у Львові завершилася масштабна книжкова подія – 21 Форум видавців. На кілька днів Львів перетвориться на місце зустрічі авторів, видавців, перекладачів і, звісно ж, читачів. На фоні перезентацій видавничих новинок, зустрічей з улюбленими авторами та дискусій про те, чи варто проводити Форум у такий складний для країни час, tvoemisto.tv вирішило розпитати у львів’ян та гостей міста, які книги вони зараз читають.
  • Вперше на «Золотий лев» приїде театр з Німеччини. Повна програма, квитки Вперше на «Золотий лев» приїде театр з Німеччини. Повна програма, квитки Міжнародному театральному фестивалю «Золотий лев-2014» – 25 років. Цього року фестиваль відбудеться з 27 вересня по 5 жовтня. Зважаючи на ситуацію в Україні, половина коштів від вартості квитків буде перерахована на підтримку української армії.
  • Жадан у Львові презентував новий альбом та жартував про політику Жадан у Львові презентував новий альбом та жартував про політику Сергій Жадан разом з харківським гуртом "Собаки в космосі" презентували у Львові новий альбом "Бийся за неї". Презентація мала шалений ажіотаж – людей було значно більше, аніж вміщав зал.
  • Українці не хочуть купувати книг Українці не хочуть купувати книг Цього року українці купують все менше книг. «У всіх дуже мало грошей, і для звичайної української родини купівля книжки відійшла на другий план», – сказав в ефірі tvoemisto.tv програмний директор Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові Григорій Семенчук.
  • Топ-5 подій другого дня Форуму видавців у Львові Топ-5 подій другого дня Форуму видавців у Львові Сьогодні, 12 вересня, другий день львівського Форуму видавців був насичений подіями, людьми і,звісно, книжками. Якщо ви щось пропустили Tvoemisto.tv пропонує короткий огляд найважливішого та найцікавішого.
  • Форум видавців у Львові може переїхати на «Полярон» Форум видавців у Львові може переїхати на «Полярон» Форум видавців у Львові розглядає як варіант для переїзду приміщення заводу «Полярон». Адже в Палаці мистецтв, де традиційно проходить Форум, уже давно бракує місця для книжкового ярмарку та для літературно-мистецьких акцій. Проте найближчим часом цей переїзд може не відбутися, адже в приміщеннях заводу треба провести ремонти.
  • Сашко Лірник три дні читатиме дітям казки на сходах Палацу Потоцьких Сашко Лірник три дні читатиме дітям казки на сходах Палацу Потоцьких Найвідоміший казкар країни Сашко Лірник на три дні переселяється до Львова. Він розповідатиме львівській малечі казки просто неба на сходах Палацу Потоцьких.
  • Алеї Парку культури у Львові почали розписувати віршами Алеї Парку культури у Львові почали розписувати віршами Впродовж тижня більше півтисячі львів’ян голосували за свої улюблені вірші у соціальних мережах на сторінках Парку культури та Форуму видавців. Тож сьогодні, 12 вересня, художники-активісти продовжать писати поетичні твори на центральних алеях парку, які почали писати вчора.
  • У Львові назвали найкращі книги цьогорічного Форуму видавців У Львові назвали найкращі книги цьогорічного Форуму видавців У перший день Форуму видавців, 11 вересня, у Львові нагородили найкращі книги цьогорічного Форуму.
  • Топ-5 подій першого дня Форуму видавців у Львові Топ-5 подій першого дня Форуму видавців у Львові Сьогодні, 11 вересня, у Львові офіційно відкрили головну книжкову подію країни - 21 Форум видавців, відтак, до 14 вересня Львів перетвориться на місце зустрічі авторів, видавців, перекладачів, бібліотекарів, ілюстраторів і, звичайно, читачів.
  • Tvoemisto.tv вручило книжкову нагороду на Форумі видавців у Львові
Tvoemisto.tv вручило книжкову нагороду на Форумі видавців у Львові У перший день Форуму видавців, 11 вересня, у Львові нагородили кращі книги цьогорічного Форуму. Tvoemisto.tv також вручило спеціальну нагороду.
  • Іздрик та Прохасько поділяться секретами галицької літератури
  • Львівський письменник написав любовну історію про сихівчанина Львівський письменник написав любовну історію про сихівчанина Журналіст культової газети «Поступ», львівський письменник Михайло Мишкало, відомий також як Майкл, нещодавно написав незвичну книгу «Квіти Санта Барбари». Її головний герой не тільки живе на Сихові, а й має там бізнес.
  • 10 заходів польської програми Форуму видавців у Львові 10 заходів польської програми Форуму видавців у Львові У Львові стартував ХХІ Форум видавців у Львові. Польща у програмі найбільшої книжкової події року представлена цікавою програмою лекцій, обговорень та презентації. Серед цьогорічних гостей заходу – важливі постаті польської культури – Януш Ґловацький та Анджей Стасюк.
  • Фільм тижня у Львові: «Плем’я» Фільм тижня у Львові: «Плем’я» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує український фільм «Плем’я» режисера Мирослава Слабошпицького.
  • Андрій Курков у Львові про війну, майбутнє та львівський гламур Андрій Курков у Львові про війну, майбутнє та львівський гламур Андрій Курков, якого називають українським російськомовним письменником, видав чергову книжку українською. І вона знову стосується Львова. Днями письменник презентував у Львові «Маленьке левеня і львівська мишка». Каже, що писати для дітей – особливе завдання, бо це має бути «книга добра». Tvoemisto.tv записало ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Курковим про ситуацію в країні та про те, чого варто чекати після війни, про нову воєнну літературу, про Форум видавців без російських видавництв та про львівський гламур.
  • На інтерактивному шоу представлять книжку для маленьких львів’ян
  • У Львові презентують літопис футболу У Львові презентують літопис футболу 11 вересня в рамках програми Форуму видавців у Львові відбудеться презентація енциклопедичного видання "Літопис європейського та українського футболу".
  • У Львові збиратимуть українські книги для Маріуполя, Краматорська та Добропілля
  • У Львові презентували фотоальбом-альманах про Майдан У Львові презентували фотоальбом-альманах про Майдан Сьогодні, 10 вересня, у Львові презентують масштабний культурологічний проект «Майдан. (Р)Еволюція Духу». Проект складається з декількох основних частин: великого Альманаху «Майдан. (Р)Еволюція Духу», виставки 50-ти найкращих фоторобіт, а також серії документальних фільмів.
  • 5 тез Григорія Семенчука про те, чому потрібен Форум видавців у час війни 5 тез Григорія Семенчука про те, чому потрібен Форум видавців у час війни Форум видавців відмовився проводити дитячий літературний фестиваль весною – через події в Україні. Попри те, у вересні, коли вже місяцями триває війна на Сході України, ще масштабніша подія – ХХІ Форум видавців – таки відбудеться. Чи доцільно проводити культурні події у час війни і яке значення цього Форуму – читайте на tvoemisto.tv.
  • У Львові виступлять солісти з Падуї, Гранади та Фрайбурга
  • З Києва до Львова приїхала пересувна виставка «Майдан. Революція Духу» З Києва до Львова приїхала пересувна виставка «Майдан. Революція Духу» 10 вересня, в середу, у Львові відкриють пересувну фотовиставку «Майдан. Революція Духу», яка вже була представлена в Києві.
  • Квести, майстер-класи та нові книги: дитяча програма Форуму видавців у Львові Квести, майстер-класи та нові книги: дитяча програма Форуму видавців у Львові Дитяча програма Форуму видавців у Львові під назвою «Книгоманія» – це 134 події для дітей та дорослих, які пройдуть в межах ХХІ Форуму видавців.
  • Львів’янам розкажуть, для чого проводити Форум видавців у час війни Львів’янам розкажуть, для чого проводити Форум видавців у час війни У вівторок, 9 вересня, о 18:00 в ефірі Tvoemisto.tv поговоримо з поетом, музикантом, програмним директором Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові Григорієм Семенчуком.
  • У Львові відбудеться п У Львові відбудеться п'ять кавових чемпіонатів 18 – 21 вересня в рамках VIII Свята «На каву до Львова» відбудуться чемпіонати під егідою SCAE (Асоціація Спешіалті Кави Європи). До Львова з’їдуться майстри кавової справи з усіх куточків України.
  • У мережі можна завантажити новий альбом «Братів Гадюкіних» і допомогти воякам
У мережі можна завантажити новий альбом «Братів Гадюкіних» і допомогти воякам Легендарний український рок-гурт «Брати Гадюкіни» презентував новий альбом «MADE IN UKRAINE» на своєму сайті. Альбом доступний для прослуховування та завантаження – для допомоги волонтерам. «Брати Гадюкіни» підтримують роботу групи «Волонтерська сотня». Кожен охочий може допомогти волонтерам – завантажити альбом та переказати гроші на допомогу пораненим, переселенцям з Криму та Сходу, постраждалим в зоні АТО.
  • Місто парадоксів: яким побачили Львів четверо голландців Місто парадоксів: яким побачили Львів четверо голландців У п'ятницю, 12 вересня, у Палаці Потоцьких, що на вул. Коперника, 15, відбудеться презентація книги «Львів – місто парадоксів». Це – фотокнига, яку вирішили створити четверо голландців після своєї подорожі до Львова. Tvoemisto.tv зустрілось з фотографом Дольфом Кесслером, аби дізнатись, що найбільше вразило іноземців у Львові і що надихнуло їх створити книгу про наше місто.
  • На Форумі видавців у Львові презентують книгу-реквієм «Небесна Сотня» На Форумі видавців у Львові презентують книгу-реквієм «Небесна Сотня» У четвер, 11 вересня, у конференц-залі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться презентація книги «Небесна Сотня». Книгу-реквієм презентуватимуть о 16.00, за участі упорядників книги, Ю. Луценка, О. Красовицького. З кожного проданого примірника цієї книги видавництво «Фоліо» перераховує 10 грн благодійному фонду «Центр допомоги постраждалим Майдану «Родина Майдан».
  • У Львові збиратимуть українські книжки для Артемівська. Як долучитись? У Львові збиратимуть українські книжки для Артемівська. Як долучитись? У Львові під час форуму видавців збиратимуть українські книжки для бібліотеки Артемівська (Донецька область). Tvoemisto.tv дізналось, як львів’яни можуть долучитися до збору книг.
  • У Львові покажуть старе українське авангардне кіно У Львові покажуть старе українське авангардне кіно 11 та 12 вересня Центр Довженка представить у Львові дві визначних роботи українського кіноавангарду з циклу Коло Дзиґи – «Хліб» (1929), режисера Миколи Шпиковського та «Одинадцятий» (1928), Дзиґи Вертова. Фільми будуть демонструватись в дворику Ратуші в межах «Форуму видавців 2014».
  • 4 новинки сезону в театрі Заньковецької, які варто побачити 4 новинки сезону в театрі Заньковецької, які варто побачити У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької стартував новий, 97-ий, театральний сезон. Художній керівник театру, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Федір Стригун розповів про прем’єри, які планують показати в новому сезоні.
  • Львів’яни та кримчани запускають спільний музичний проект Львів’яни та кримчани запускають спільний музичний проект У Львові 11 вересня стартує перший кримськотатарсько-український музичний проект, в якому візьмуть участь: Ігор Гнидин-ударні (Львів), Андрій Кохан-бас-гітара (Львів), УсеінБекіров-клавіші (Крим). В основі програми будуть використані композиції УсеінаБекирова – синтез народної кримськотатарської музики і джазу.
  • Тиждень у Львові триватиме музичний марафон на підтримку миру Тиждень у Львові триватиме музичний марафон на підтримку миру У Львові стартував мистецький марафон «Музика – на варті миру». Упродовж тижня артисти Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії у різних складах передаватимуть «музичну естафету» один одному. Щодня на вулицях Львова можна буде послухати кращі твори української та світової музики у високопрофесійному виконанні. Під час марафону проходитиме збір коштів, які будуть перераховані у фонд допомоги пораненим бійцям.
  • Прозовий андеґраунд Львова презентують сьогодні у філармонії
Прозовий андеґраунд Львова презентують сьогодні у філармонії У понеділок, 8 вересня, у Львівській філармонії відбудеться презентація антології «Книга Лева» за участю відомих українських авторів: Миколи Рябчука, Юрія Винничука, Володимира Яворського, Віктора Неборака, Галини Пагутяк. Модератором буде Василь Ґабор.
  • Першу сцену сучасної драматургії відкриють у Львові в театрі Лесі Українки Першу сцену сучасної драматургії відкриють у Львові в театрі Лесі Українки З кінця вересня у Львові відкриють нову театральну інституцію – Першу сцену сучасної драматургії «Драма.UA». Це – перша і, поки що, єдина в Україні постійнодіюча платформа для постановок сучасної драматургії, яка на постійній основі співпрацюватиме з Львівським драматичним театром імені Лесі Українки.
  • На честь Буковскі у Львові покажуть відеопоезію На честь Буковскі у Львові покажуть відеопоезію У неділю, 14 вересня, у Львові заплановані поетичні читання, присвячені творчості культового американського поета і прозаїка Чарльза Буковскі, під назвою «Buk's not dead. Буковскі живий. Він у кожному з нас. Він усе ще тут».
  • Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок 150 індивідуальних наборів з препаратами першої необхідності отримають бійці військових частин Львівщини, які служать у зоні АТО.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: ТОП-10 подій Форуму видавців у Львові, які варто відвідати Tvoemisto.tv рекомендує: ТОП-10 подій Форуму видавців у Львові, які варто відвідати На Форумі видавців у Львові, як завжди, заплановано дуже багато цікавих літературних подій – презентації книг, зустрічі з письменниками та поетами, дискусії, автограф-сесії, літературні читання. Впродовж 11 - 14 вересня відбудеться понад 800 подій. Аби не пропустити нічого важливо, Tvoemisto.tv рекомендує топ-10 найцікавіших, на нашу думку, літературних подій цьогорічного книжкового Форуму.
  • Незвична виставка: Лише 34 з понад 1000 вулиць Львова називаються на честь жінок Незвична виставка: Лише 34 з понад 1000 вулиць Львова називаються на честь жінок У Львові біля входу в Ратушу відкрилась виставка «Жіночі імена у вулицях Львова» – 24 портрети та біографії видатних українок, іменами котрих названі львівські вулиці всі охочі можуть оглянути від сьогодні.
  • Алеї одного з парків Львова розпишуть віршами Алеї одного з парків Львова розпишуть віршами До ХХІ Міжнародного книжкового «Форуму видавців» алеї в Парку культури розпишуть улюбленими віршами львів'ян. Усі охочі можуть запропонувати вірш на сторінках Парку культури та Форуму видавців у соцмережах, з яких буде складено список для голосування.
  • Фільм тижня у Львові: «Самотній за контрактом» Фільм тижня у Львові: «Самотній за контрактом» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує український фільм, знятий у Києві – «Самотній за контрактом».
  • У Львові дадуть концерт на підтримку часопису «Дзвін» У Львові дадуть концерт на підтримку часопису «Дзвін» Літературно-мистецький і громадсько-політичний часопис «Дзвін» організовує благодійне дійство і запрошує львів’ян долучитися. В межах проекту відродження популярності журналу 14 вересня у залі Львівської обласної філармонії відбудеться концерт.
  • У Львові складатимуть кавове панно Make coffee. Not war У Львові складатимуть кавове панно Make coffee. Not war Цього року свято «На каву до Львова» буде відбуватися вже ввосьме, з 18 по 21 вересня. У зв’язку з ситуацією в країні буде менше музичних виступів і концертів. Але традиційні та улюблені львів’янами і гостями міста заходи таки відбудуться. Зокрема, Кавова ВелоМИЛЯ, Кавовий ярмарок, Кавовий тур.
  • Шведська програма Форуму видавців: 7 дискусій про літературу і майбутнє
Шведська програма Форуму видавців: 7 дискусій про літературу і майбутнє У межах Форуму видавців у Львові вже традиційно представлять шведську програму. Уже невперше Шведський інститут організовує ряд цікавих та важливих подій, і цього року запланована програма у співпраці зі Шведським союзом письменників (SFF), PEN, FILI (Фінляндія) та часописом 10TAL (Швеція). Вона передбачає поетичні читання, зустрічі з авторами та дискусії за участю шведських, фінських, білоруських, польських та українських письменників.
  • На Форум видавців до Львова приїде історик з Єльського університету На Форум видавців до Львова приїде історик з Єльського університету Почесним гостем 21.Форуму видавців буде професор Єльського університету, фахівець з історії сучасної Східної Європи (зокрема, України, Польщі, Росії), дослідник націоналізму, тоталітарізму та голокосту, дійсний член НТШ-Америка Тімоті Снайдер.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!