Новини
  • «Львів, місто парадоксів»: погляд іноземців на місто «Львів, місто парадоксів»: погляд іноземців на місто У п'ятницю, 12 вересня, у Палаці Потоцьких на вул. Коперника, 15 відбудеться презентація книги «Львів, місто парадоксів». А у суботу, 13 вересня, урочисто відкриють виставку фотографій одного з авторів книги у художній галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18). Виставка триватиме до 5 жовтня.
  • У дворику Ратуші співатимуть "Плач Єремії" та Мар У дворику Ратуші співатимуть "Плач Єремії" та Мар'яна Садовська. Повна програма 6 та 7 вересня у Львові відбуватиметься мистецький проект «20 обертів», який збиратиме кошти для поранених бійців.
  • Американські військові дадуть у Львові рок-концерт Американські військові дадуть у Львові рок-концерт 21 вересня о 14:00 у Львові на площі Ринок вокально-інструментальний гурт Командування Сухопутних військ США у Європі проведе концерт сучасної поп-рок музики.
  • У Львові покажуть фільм про Валенсу і вшанують майстра саундтреків У Львові покажуть фільм про Валенсу і вшанують майстра саундтреків З 10 по 19 жовтня у Львові проходитиме 3-ій перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Мета заходу – популяризація сучасної польської культури.
  • Фільм колишнього львів’янина може стати номінантом на «Оскар» Фільм колишнього львів’янина може стати номінантом на «Оскар» Український Оскарівський комітет прийняв три фільми для участі у відборі фільму-номінанта від України у 2014 році на премію «Оскар» Американської кіноакадмії кінематографічного мистецтва і наук. Номінація – «Фільм іноземною мовою».
  • 15 заходів для жінок від Форуму видавців у Львові 15 заходів для жінок від Форуму видавців у Львові Цього року у межах Форуму видавців у Львові запланований проект «Жінка у світі, що змінюється». Заходи проекту проходитимуть 11-13 вересня.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції про історію музики Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції про історію музики Львів’ян запрошують на безкоштовні лекції з історії музики від Collegium musicum. Лекції проходитимуть 6-8 вересня.
  • Гич Оркестр і Джалапіта збиратимуть у Львові гроші для військових
Гич Оркестр і Джалапіта збиратимуть у Львові гроші для військових У четвер, 4 вересня, о 18:00 у Львові відбудеться благодійний концерт львівських гуртів Гич Оркестр, Lemko Bluegrass Band (LBВ) та Джалапіта на підтримку українських добровольців, які відправляються в зону бойових дій на захист України.
  • У Львові театрали з Луганська покажуть вистави, створені в бомбосховищах У Львові театрали з Луганська покажуть вистави, створені в бомбосховищах Цього року Міжнародному театральному фестивалю «Золотий лев-2014», який відбудеться у Львові з 27 вересня по 5 жовтня, виповнюється 25 років з дня заснування. В такий складний для України час цьогорічний фестиваль пройде під гаслом «Схід і Захід разом!».
  • Львів Львів'ян безкоштовно навчать створювати інтерактивні звуки та музику 4, 5, 6 вересня у Львові діятиме «Арт медіальна лабораторія» , яку проводитиме відомий медіа-художник із Вроцлава Павел Яніцкі. «Арт медіальна лабораторія» буде досліджувати інтерактивний звук і музику, вивчати, як, використовуючи безкоштовне програмне забезпечення, створювати музичні та звукові структури, що реагують на дію реципієнта.
  • Tvoemisto.tv рекомендує: Куди піти на вихідні? Tvoemisto.tv рекомендує: Куди піти на вихідні? На вихідних 30-31 серпня у Львові традиційно багато подій. Tvoemisto.tv рекомендує найцікавіші своїм читачам: концерти класичної музики, сучасне мистецтво, свято кавунів, а також благодійні заходи зі збору допомогти для АТО.
  • До Львова на Форум видавців приїдуть Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров До Львова на Форум видавців приїдуть Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров У Львові 12 вересня у рамках Форуму видавців відбудеться авторська зустріч "20 століття і кримськотатарський народ" з Мустафою Джемілєвим та Рефатом Чубаровим.
  • Про Львів зняли відео, аби покорити Вроцлав Про Львів зняли відео, аби покорити Вроцлав Львівська фотограф і перекладач Ольга Дмитрів зняла незвичне відео про Львів під назвою «L('v)iv.es». Це – погляд на місто очима трьох людей, три пори дня у Львові та три характери в одному ролику.
  • Форум видавців пропонує учасникам створити власну програму. Інструкція Форум видавців пропонує учасникам створити власну програму. Інструкція У межах Форуму видавців, який заплановано на 11-14 вересня, відбудеться понад 800 акцій. Щоб не розгубитись і не пропустити найцікавіші заходи, оргкомітет пропонує новий сервіс, інтегрований в офіційний сайт Форуму видавців. За його допомогою кожен охочий можу скласти свою індивідуальну програму.
  • Три унікальні концерти фестивалю «Музика у старому Львові» Три унікальні концерти фестивалю «Музика у старому Львові» Фестиваль «Музика у старому Львові», що проходить з 15 по 31 серпня у львівських храмах, готує три унікальні завершальні концерти: 29 серпня – «Короліан» та Симфонія№7 Бетховена, 30 серпня – прем’єра у Львові опери «Сокіл» Дмитра Бортнянського, 31 серпня – «Реквієм» Моцарта, присвячений загиблим патріотам на Майдані та зоні АТО.
  • Кінопрем’єра вересня у Львові: фільм про Грицька Чубая Кінопрем’єра вересня у Львові: фільм про Грицька Чубая Студія OFF Laboratory анонсувала презентацію повнометражного документального фільму про поета Грицька Чубая. Зйомки над фільмом тривали півроку. В компанії запевняють, що фільм робить неймовірні відкриття раніше невідомих фактів з життя Чубая, які перевернуть уявлення про постать поета. Презентація запланована на 14 вересня у Львові.
  • «Океан Ельзи» весною почне роботу над новим альбомом «Океан Ельзи» весною почне роботу над новим альбомом Відомий український гурт «Океан Ельзи» весною планує розпочати роботу над новим альбомом. Про це розповів лідер гурту Святослав Вакарчук.
  • Фільм тижня у Львові: «Визволи нас від зла»
Фільм тижня у Львові: «Визволи нас від зла» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує жахи від режисера Скота Деріксона «Визволи нас від зла».
  • Львів’янам покажуть Бандеру і Бандераса від Юрія Коха Львів’янам покажуть Бандеру і Бандераса від Юрія Коха У Львові покажуть нову виставку «Ардекох» у галереї «Зелена канапа». Це друга частина однойменного малярського циклу вперше презентованого Юрієм Кохом у вересні 2013 року.
  • Панорама старого Львова прикрасила спальний район міста Панорама старого Львова прикрасила спальний район міста У Львові молодий художник розмалював стіну найбільш впізнаваними силуетами львівських будівель. Костел Єлизавети, Собор святого Юра, вежа Корнякта та Домініканский собор намальовані поряд з флюгером із зображенням лева.
  • "Тінь сонця" збиратиме гроші військовим на акустичному концерті у Львові "Тінь сонця" збиратиме гроші військовим на акустичному концерті у Львові 30 серпня у львівському Палаці Мистецтв відбудеться доброчинний акустичний концерт «Авангард». Всі кошти з квитків підуть на придбання спеціального обладнання для добровольчого батальйону «Айдар», що воює зараз на Сході України.
  • 10 заходів Тижня актуального мистецтва у Львові, які варто відвідати 10 заходів Тижня актуального мистецтва у Львові, які варто відвідати Тиждень актуального мистецтва у Львові пройде цього року під назвою «ментальніВійни». У програмі Тижня єдина в Україні школа перформансу, цікаві лекції та дискусії, інсталяції та мистецькі акції. Заходи стартують у п’ятницю, 29 серпня, і триватимуть до неділі, 7 вересня. Tvoemisto.tv обрало 10 подій Тижня актуального мистецтва у Львові, які варто відвідати.
  • Театр у Львові покаже прем Театр у Львові покаже прем'єру для дорослих зі стійкими нервами Вперше у Львові та на території Західної України на сцені Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки покажуть рок-новелу для дорослого глядача із стійкою нервовою системою під назвою «Вівісекція».
  • У Львові на «Кавуновому фестивалі» вчитимуть різьби по кавунах У Львові на «Кавуновому фестивалі» вчитимуть різьби по кавунах Цієї суботи, 30 серпня, на львів’ян чекає нове свято у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького – «Кавуновий фестиваль». Захід є безкоштовним, однак вхідним квитком на фестиваль є кавун.
  • Львівські музеї хочуть зробити цікавішими для відвідувачів Львівські музеї хочуть зробити цікавішими для відвідувачів Щоб підвищити рівень привабливості музеїв Львова та зробити їх популярнішими, у рамках соціальної ініціативи Інституту міста реалізовують проект «Нове життя музеїв».
  • Які нові книги будуть на Форумі видавців у Львові. Огляд Які нові книги будуть на Форумі видавців у Львові. Огляд З 11 по 14 вересня Львів вкотре перетвориться на українську столицю читання. Сотні авторів, бібліотекарів, книгарів, перекладачів, ілюстраторів і, звісно, читачів зберуться у нашому місті, аби вкотре продемонструвати, що книги – це вічне. Такого ще не було! 55 локацій, 700 заходів у програмі, 200 видавництв, 300 авторів з 23 країн.
  • У храмах Львова звучатиме Моцарт, Шуберт, Бах. Розклад
У храмах Львова звучатиме Моцарт, Шуберт, Бах. Розклад У неділю, 31 серпня, у львівському Органному залі та Архикатедральному соборі Святого Юра гратимуть твори європейської класичної музики. Зокрема у соборі Св. Юра звучатиме «Requiem» Вольфганга Моцарта, а у Органному залі твори Шуберта, Баха, Баркарола, а також Шарля Гуно «Вальс Джульєти» з опери «Ромео і Джульєта».
  • На Форумі видавців для людей літнього віку  проведуть майстер-класи та зустрічі На Форумі видавців для людей літнього віку проведуть майстер-класи та зустрічі У межах Форуму видавців для людей літнього віку вже втретє проведуть благодійну акцію «Третій вік: задоволення від читання». Старші люди матимуть можливість зустрітися із письменниками та інтелектуалами, відвідати майстер-класи, вечори духовної музики та поезії, а також гала-концерт за участю зірок львівської естради.
  • У Львові пройде повторний модний показ в підтримку військових У Львові пройде повторний модний показ в підтримку військових У Львові вдруге проведуть модний показ та продаж речей від відомих українських дизайнерів. Кошти скерують на закупівлю амуніції для українських військових, що перебувають на Сході. Водночас, у межах першого показу та роботи шоу-руму у Львові, який пройшов в понеділок, 25 серпня, зібрали 10 тис. грн.
  • Дві новинки від львівських письменників до Форуму видавців
  • Художники «Видавництва Старого Лева» вчитимуть малювати Художники «Видавництва Старого Лева» вчитимуть малювати У рамках Форуму видавців «Видавництво Старого Лева» організовує виставку, на якій покажуть роботи всіх провідних художників видавництва, а також проведуть майстер-класи та лекції.
  • Океан Незалежності у Львові. Фотозвіт Океан Незалежності у Львові. Фотозвіт 23 роки незалежності Львів святкував з «Океаном Ельзи». Вже традиційно для Львова концерт «Океану Ельзи» – це море емоцій, улюблені пісні. А ще – 40-тисячне виконання гімну зі сльозами на очах. Як Львів відзначав Незалежність з улюбленим гуртом – читайте на Tvoemisto.tv.
  • Львівські музиканти і балерини підніматимуть бойовий дух українців Львівські музиканти і балерини підніматимуть бойовий дух українців У четвер, 28 серпня, у Львові артисти і музиканти проведуть музичну акцію-перформанс «Борітеся-поборете!».
  • Сотні письменників, книг і презентацій: Програма Літературного фестивалю у Львові
Сотні письменників, книг і презентацій: Програма Літературного фестивалю у Львові На цьогорічному 21 Форумі видавців у Львові заплановано сотні презентацій нових книг, читань та дискусій. Остаточну програму заходу ще формують, однак Форум вже оприлюднив програму 9 Літературного фестивалю.
  • Замість КіноЛева у Львові покажуть Чарлі Чапліна Замість КіноЛева у Львові покажуть Чарлі Чапліна Вперше за останні роки у Львові не відбудеться фестиваль КіноЛев. Свято перенесли «до кінця війни», натомість показуватимуть фільми з легендарним Чарлі Чапліном.
  • Фільм тижня у Львові: «Люсі» Фільм тижня у Львові: «Люсі» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний бойовик Люка Бессона зі Скарет Йоханссон у головній ролі – «Люсі».
  • У Львові для допомоги армії покажуть кращі короткометражки У Львові для допомоги армії покажуть кращі короткометражки 4 вересня о 19:00 та 21:00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться благодійний показ короткометражних фільмів з 7 Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art 2014, що проходив 24-27 липня. Всі гроші з продажу запрошень будуть використані у благодійних цілях: 50% для постраждалих у АТО, інших 50% на ремонт у Народному Домі Збоїща.
  • Сьогодні у Парку культури у Львові покажуть романтичне кіно Сьогодні у Парку культури у Львові покажуть романтичне кіно Парк культури запрошує у п’ятницю просто неба на перегляд кіно, а в суботу - на мультфільм.
  • На закинутій фабриці повидла покажуть, як створювати мультфільми та музику. Програма На закинутій фабриці повидла покажуть, як створювати мультфільми та музику. Програма У суботу, 23 серпня на закинутій фабриці повидла, що на вул. Богдана Хмельницького, 124, проведуть День відкритих дверей. Відвідувачі фабрики матимуть нагоду поділитись ідеями про те, яким вони хотіли б бачити цей простір у майбутньому, взяти участь у різноманітних майстер-класах, подивитись фільми про зміну міських просторів, а ввечері – приєднатись до перегляду фільмів присвячених Дню Незалежності від режисерів Вавилон 13.
  • 5 місць у Львові, де на День Незалежності читатимуть про свободу 5 місць у Львові, де на День Незалежності читатимуть про свободу У суботу, 23 серпня, о 15:00 у п’яти місцях в центрі Львова розпочнуться читання есеїв про свободу, які організовує Форум видавців спільно з Львівською міською радою у межах проекту «Львів – місто літератури».
  • У Львові зняли патріотичне танцювальне відео на "Заповіт" Шевченка У Львові зняли патріотичне танцювальне відео на "Заповіт" Шевченка До Дня незалежності балет «Життя» презентує у Львові патріотичний танцювальний кліп «За Україну!». Відео у стилі «денс-екшн» ілюструє мужність і нездоланність українського народу, кажуть представники балету.
  • 3 причини відвідати Тиждень актуального мистецтва у Львові 3 причини відвідати Тиждень актуального мистецтва у Львові Із 29 серпня до 7 вересня у Львові триватиме бієнале «Тиждень актуального мистецтва». Тема цьогорічного «Тижня актуального мистецтва» – ментальніВійни. Під час фестивалю українські та іноземні митці аналізуватимуть складні проблеми, ситуації, події, «що генеруються та вкорінюються у нас в результаті війни Дійсного та Ментального», – кажуть організатори.
  • У День Незалежності львівські музиканти збиратимуть гроші для допомоги військовим У День Незалежності львівські музиканти збиратимуть гроші для допомоги військовим Академічний симфонічний молодіжний оркестр «INSO-Львів» та ансамбль «Високий Замок» Львівської обласної філармонії зберуть кошти на необхідні речі для військових і самостійно відвезуть допомогу солдатам в зону АТО.
  • На фестивалі «Зашків» проведуть військово-медичні навчання На фестивалі «Зашків» проведуть військово-медичні навчання Фестиваль «Зашків – земля героїв», що традиційно проходить біля Львова, цього року відбудеться у форматі військово-патріотичного вишколу. Зашків-2014 приурочений до Дня національного прапора та Дня Незалежності України.
  • У Львові вперше видадуть "Бійню номер п У Львові вперше видадуть "Бійню номер п'ять" українською У Львові готують до видання легендарний твір - «Бійню номер п’ять» американського письменника Курта Воннегута. Попри те, що ця книга заслужено є класикою світової літератури, українською мовою у книжковому форматі вона виходить вперше. Презентація книги відбудеться в рамках «Форуму видавців».
  • 5 вистав, які треба побачити у львівських театрах у новому сезоні 5 вистав, які треба побачити у львівських театрах у новому сезоні У театрах Львова стартують нові сезони. Цього разу особливу увагу театрали приділяють святкуванню 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка, але не тільки.
  • Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Історія в кадрі: Щосереди в бібліотеці у Львові показуюють кіно Щосереди у великому читальному залі Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, що на пр-ті. Шевченка, 13, показують документально-історичні фільми. Зокрема, завтра, 20 серпня, показуватимуть фільм «Данило Галицький. Таємниці однієї перемоги». Вхід на покази безкоштовний.
  • У Львові покажуть фільм про Грузію, заборонений в Росії У Львові покажуть фільм про Грузію, заборонений в Росії У Львові покажуть фільм про війну в Грузії, заборонений до показів у Росії. Учасники соціального розвиткового проекту «Квиток до успіху» запрошують на перегляд патріотичного фільму «5 днів серпня», що відбудеться в кіноклубі «Бруківочка» у п’ятницю, 22 серпня.
  • Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує На вихідні 16-17 серпня обіцяють похмуру погоду, однак це не привід сидіти вдома. У ці дні Tvoemisto.tv рекомендує послухати класичну музику, піти з сім'єю у музей або ж скуштувати випічку чи повчитись танцювати сальсу.
  • Фільм тижня у Львові: "Нестримні 3" Фільм тижня у Львові: "Нестримні 3" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує пригодницький бойовик з Сильвестром Сталоне, Антоніо Бандерасом та Джейсоном Стейтемом – "Нейстримні 3".
  • У Львові 9 музеїв безкоштовно запрошують на вихідні з сім’єю У Львові 9 музеїв безкоштовно запрошують на вихідні з сім’єю У суботу та неділю 16-17 серпня цікаву пропозицію для сімей пропонують дев’ять музеїв Львова. Проект розпочався 1 червня і триватиме до 28 грудня. Він передбачає безкоштовний вхід та екскурсію/майстер-клас у окремо визначений музеєм вихідний день тижня для батьків з дітьми, що сприяє розвитку сімейного туризму у Львові, згуртуванню членів сім’ї, що допоможе відкривати щось нове одне в одному, налагодити контакт, глибше дізнатися про інтереси як дітей, так і батьків.
  • На площах старого Львова читатимуть вірші. Програма На площах старого Львова читатимуть вірші. Програма З 21 до 24 серпня на відкритих майданчиках старої частини Львова пройде фестиваль поезії та прози «Голос Дзвона». Людям читатимуть поетичні та прозові твори та співатимуть пісні.
  • Collegium Musicum зіграє для пацієнтів військово-медичного центру
  • Для допомоги військовим у галереї "Дзига" продаватимуть картини Для допомоги військовим у галереї "Дзига" продаватимуть картини Сьогодні, 15 серпня, о 17:00 у галереї "Дзиґа" на вул. Вірменській,35 відбудеться відкриття виставки-продажу малярства Мирослава Ягоди.
  • Завтра стартує фестиваль музики у старому Львові Завтра стартує фестиваль музики у старому Львові Фестиваль триватиме з 15 по 31 серпня у Львові та Кракові. Це вперше, коли захід проходитиме у двох містах одночасно. Усі концерти відбуватимуться у історичних та архітектурних пам'ятках міст.
  • До Львова на фестиваль приїде гурт – автор пісні "Podaj Rękę Ukrainie" До Львова на фестиваль приїде гурт – автор пісні "Podaj Rękę Ukrainie" З 5 по 8 вересня уже третій рік поспіль у Львові відбудеться українсько-польський «Фестиваль Партнерства». Цього разу у зв’язку із подіями в Україні організатори фестивалю вирішили відмовитися від святкових концертів на великій сцені, а натомість більше уваги присвятити ознайомленню із досвідом польських реформ та нинішнього функціонування сфери культури. Події фестивалю розосередяться всім містом.
  • У Львові шукають акторів для зйомок у кіно  У Львові шукають акторів для зйомок у кіно Для зйомок у короткометражному фільмі під робочою назвою "Ровер" у Львові шукають акторів. Потрібні молоді хлопці та дівчата, чоловіки віком від 30 років та літня жінка. Поки що проводять інтернет-кастинг, зйомки планують розпочати у вересні.
  • Садовська, Чубай та Пікардійці співатимуть у Львові, щоб зібрати кошти на лікування бійців Садовська, Чубай та Пікардійці співатимуть у Львові, щоб зібрати кошти на лікування бійців 6 та 7 вересня у Львові відбудеться мистецький проект «20 обертів», учасники якого збиратимуть кошти для поранених бійців.
  • Молоді українські письменники написали 28 новел, присвячених Євромайдану Молоді українські письменники написали 28 новел, присвячених Євромайдану Незабаром на книжкових полицях з’явиться збірка «Євромайдан. Хроніка в новелах». За словами Василя Карп’юка, директора літературної агенції «Discursus», яка готує книгу, туди ввійдуть найкращі тексти, надіслані на конкурс «Новела по-українськи» від журналу «Країна».
  • Львів і Донецьк об Львів і Донецьк об'єднає стріт-арт на Сихівському мості З 21 по 23 серпня активісти розмальовуватимуть найбільший міст у Львові, що сполучає райони Шувар та Новий Львів. Крім звичних синьо-жовтих кольорів організатори планують намалювати патріотичний малюнок на опорах моста. Кошти, що залишаться від пожертв на фарбу, віддадуть на підтримку військових. Усіх охочі можуть долучатися.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!