Новини
  • На «Ніч у Шевченківському гаю» набирають додаткову групу. Як записатись? На «Ніч у Шевченківському гаю» набирають додаткову групу. Як записатись? У суботу, 16 серпня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться низка екскурсій під назвою «Ніч у Шевченківському гаю». Наразі на основні екскурсії групи вже набрані, але через ажіотаж музейники проведуть додаткову екскурсію о 22:30. На неї ще можна записатися.
  • На Форум видавців до Львова приїде грузинський письменник На Форум видавців до Львова приїде грузинський письменник Грузинський письменник, драматург, критик, телепродюсер, блогер та журналіст Баса Джанікашвілі приїде до Львова на 21-й Форум видавців.
  • У Шевченківському гаю з У Шевченківському гаю з'явився новий експонат Нещодавно Народному музею побуту та архітектури у Львові передали новий експонат — дзвіницю XIX століття із села Хоросно (Пустомитівський район). Експонат рідкісний, оскільки збудований за давніми українськими традиціями та репрезентує Львівщину. Наразі дзвіниця стоїть за головною церквою музею (із села Кривка).
  • Львів Львів'яни можуть обрати пісні, які прозвучать на концерті «Океану Ельзи» Львів’яни можуть голосування за пісні, які б вони хотіли почути на концерті гурту «Океан Ельзи» на «Арені-Львів» 24 серпня.
  • Фільм тижня: «Шторму назустріч» Фільм тижня: «Шторму назустріч» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує видовищний пригодницький трилер «Шторму назустріч» в ролях з Сарою Уейн Келліс та Меттом Уолшем.
  • На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових Сьогодні, 8 серпня, у Львові відбудеться показ рекламних роликів на даху. Під час показу збиратимуть кошти на підтримку української армії. Організатори обрали 100 креативних роликів реклами на армійську тематику.
  • 10 музеїв Львова запрошують на безкоштовні екскурсії. Долучився Музей ідей
10 музеїв Львова запрошують на безкоштовні екскурсії. Долучився Музей ідей Львів’яни та гості міста мають змогу відвідати ще один цікавий музей – Музей ідей, який став новим учасником проекту «На вихідні з сім’єю у музей». Загалом, цими вихідними – 9-10 серпня – 10 музеїв міста запрошують на безкоштовні екскурсії для сімей.
  • Львів Львів'ян запрошують на день відкритих дверей на закинуту фабрику повидла 23 серпня у Львові на закинутій Фабриці повидла, будинку з неоготичною вежею, яка нагадує середньовічний замок на вул. Б. Хмельницького, 124, проведуть день відкритих дверей. Всі охочі зможуть безкоштовно відвідати майстер-класи, побачити інтерактивні інсталяції та послухати виступи музикантів.
  • На вихідних у Парку культури безкоштовно показуватимуть кіно На вихідних у Парку культури безкоштовно показуватимуть кіно Відтепер у львівському Парку культури просто неба показуватимуть кіно. Цих вихідних о 21:00 годині усі охочі зможуть безкоштовно переглянути улюблені фільми.
  • У Львові на гаражному розпродажі книжок писатимуть листи воякам. Програма У Львові на гаражному розпродажі книжок писатимуть листи воякам. Програма У суботу, 16 серпня, у дворику "Видавництва Старого Лева" (вул. Лемківська, 15А) з 12:00 по 17:00 проходитиме черговий Гаражний розпродаж. Цього разу акція відбудеться під гаслом "Книги за життя". Тут львів'яни зможуть продати та купити книжки за символічну ціну, а також можна буде придбати нові книги.
  • Фестиваль «Захід» відбудеться попри заборону та без учасників з Росії Фестиваль «Захід» відбудеться попри заборону та без учасників з Росії Фестиваль «Захід 2014» пройде 8-10 серпня в с. Родатичі на Львівщині пори те, що Родатицька сільська рада прийняла рішення про заборону його проведення.
  • Прохаськи у Львові представлять дитячий детектив з музичним сюрпризом Прохаськи у Львові представлять дитячий детектив з музичним сюрпризом У Львові в вересні відбудеться презентація книги «Куди зникло море» Тараса та Мар’яни Прохаськів («Видавництво Старого Лева»). Це – продовження кротячої саги «Хто зробить сніг». Проілюструвала її, як і «Хто зробить сніг», сама Мар’яна. Це – детективна історія з неочікуваними сюжетними поворотами.
  • Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Державні телерадіокомпанії України транслюватимуть мультфільми для незрячих, зроблені у Львові.
  • Завтра у Львові виготовлятимуть 3D-пам'ятник Франца Йосифа
  • У Львові на вихідних – фестиваль культур  У Львові на вихідних – фестиваль культур 9 серпня о 16:00 у Львові на площі Музейній, 1, біля Домініканського собору, в межах проекту «Домініканес», міжнародна молодіжна організація AIESEC проведе фестиваль культур «GlobalVillage».
  • Пост-поп-арт у Львові: свято шоколадних трюфелів Пост-поп-арт у Львові: свято шоколадних трюфелів У Львові, в галереї "Зелена канапа", що на вул. Вірменській, 7, триває виставка "Пан Трюфель". Це – пост поп-арт проект Сергія Міхновського, над яким він працював більш ніж 2 роки.
  • Львів'ян запрошують на фільм про батька української фізичної культури
  • У Львові покажуть "Майдан" Лозниці У Львові покажуть "Майдан" Лозниці З 12 по 16 серпня о 19:00 у Львові в Палаці мистецтв, що на вул. Коперника,17 покажуть новий документальний фільм Сергія Лозниці "Майдан".
  • До дня народження Заньковецької Google присвятив актрисі дудл До дня народження Заньковецької Google присвятив актрисі дудл У понеділок, 4 серпня, на головній сторінці пошукової системи Google з'явилось тематичне видозмінене зображення головного логотипу –"дудл" з портретом української актриси Марії Заньковецької. Сьогодні виповнюється 160 років з дня її народження.
  • На Форум видавців до Львова приїде російська письменниця Уліцкая На Форум видавців до Львова приїде російська письменниця Уліцкая Відома російська письменниця та громадська діячка Людміла Уліцкая буде гостем цьогорічного Форуму видавців у Львові, що пройде з 10 по 14 вересня цього року. Про це інформує прес-служба Форуму видавців.
  • Фільм тижня у Львові: "Вартові Галактики" Фільм тижня у Львові: "Вартові Галактики" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний пригодницький фільм з Він Дізілем та Бредлі Купером "Вартові Галактики".
  • У Львові щороку знімають десятки фільмів, але місто на цьому не заробляє У Львові щороку знімають десятки фільмів, але місто на цьому не заробляє У Львові щороку знімають кілька десятків фільмів та рекламних роликів, однак жодних прибутків від цього місто не отримує. Все через те, що у Львові, як і загалом в Україні, немає спеціального органу, так званої кінокомісії, який би контролював процес зйомок.
  • У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо 30 липня, у середу, у Львові біля входу в Ратушу встановили дерев’яну фігуру Юрія Змієборця – міського лицаря. З її допомогою всі охочі можуть долучитися до підтримки українських військових. Виготовили лицаря з липового дерева львівські митці. Жертводавці будуть прибивати до його щита бляшки, таким чином символічно укріплюючи оборону України. 100 років тому, за І Світової війни, схожу фігуру використовували у місті для збору коштів на військові потреби.
  • Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Піаніст Майдану, який називає себе Piano Extremist, дасть у Львові концерт просто неба, під час якого триватиме збір коштів на підтримку українських військових.
  • У Львові 8 днів відбуватимуться концерти у храмах. Програма У Львові 8 днів відбуватимуться концерти у храмах. Програма З 15 до 31 серпня у місті відбудеться міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові». Водночас аналогічний фестиваль «Музика у старому Кракові» триватиме у Польщі. Для Кракова це буде 39-й рік досвіду, а для Львова все відбуватиметься вперше. Львів’яни та гості міста зможуть перебувати у храмах під музичний супровід творів видатних композиторів від епохи бароко і до класики.
  • Львів'яни - у трійці переможців на кращий ескіз ордена Героїв Небесної сотні
  • Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії 1 серпня, у п’ятницю,у Львові пройде благодійний аукціон для збору коштів українським військовим в межах благодійного проекту «Митці-воїнам». Твори мистецтва продаватимуть, аби зібрати кошти на потреби Нацгвардії України , інформують організатори.
  • Львів Львів'ян запрошують на вранішню веломандрівку з кавою У Львові розпочалася реєстрація на участь у Кавовій ВелоМилі, яка відбудеться в межах VIII свята «На каву до Львова» 20 вересня. Кавова веломандрівка охопить центральні вулиці міста, фініш – на площі Ринок.
  • "КіноЛев" у Львові перенесли "до кінця війни" "КіноЛев" у Львові перенесли "до кінця війни" Вперше за останні роки у Львові не відбудеться фестиваль "КіноЛев". Натомість 22-24 серпня, у традиційні для КіноЛева дні, всіх охочих запрошують мовчки дивитись на Великого Оптиміста – Чарльза Спенсера Чапліна.
  • У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика Стіну ще одного будинку у центрі Львова цими вихідними розписали віршем поетеси та письменниці Ліни Костенко. Тепер, проходячи вулицею Ф. Ліста, можна прочитати її вірш «Очима ти сказав мені: люблю».
  • Львів’ян навчать робити іграшки з пряжі Львів’ян навчать робити іграшки з пряжі З 28 до 31 липня для львів’ян проводитимуть майстер-класи у музеї Олени Кульчицької. Тут навчатимуть робити іграшки з пряжі, брошки-квітки з тканини тощо.
  • Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні у Львові: Tvoemisto.tv рекомендує Через складну ситуацію на Сході України у Львові практично не відбувається гучних і масштабних святкувань. Однак, провести час цікаво і з користю завжди можна. У ці вихідні Tvoemisto.tv радить піти з родиною у музей, подивитись розумне українське кіно або ж покататись на байку і в такий спосіб допомогти нашим військовим.
  • У театрі ім. Марії Заньковецької розпочали ремонтувати сцену У театрі ім. Марії Заньковецької розпочали ремонтувати сцену Одразу після закінчення театрального сезону 21 липня у театрі імені Марії Заньковецької розпочали роботи із заміни покриття сцени та укріплення несучих опор.
  • За три роки у Львові планують відремонтувати всі театри За три роки у Львові планують відремонтувати всі театри Протягом 2014-2017 років у Львові планують відремонтувати всі театри. Це передбачено програмою підвищення безпеки театральних постановок у театрах міста.
  • Фільм тижня у Львові: "Геркулес" Фільм тижня у Львові: "Геркулес" Цього тижня tvoemisto.tv пропонує своїм читачам пригодницький бойовик з Дуейном Джонсосном в головній ролі – "Геркулес".
  • Wiz-Art у Львові: 5 подій фестивалю, які не можна пропустити Wiz-Art у Львові: 5 подій фестивалю, які не можна пропустити Сьогодні, 24 липня, у Львові стартує сьомий міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Впродовж трьох днів глядачам покажуть понад 70 стрічок з різних куточків світу. Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами, майстер-класи та лекції. Tvoemisto.tv рекомендує своїм читачам 5 подій фестивалю, які, на нашу думку, просто не можна пропустити.
  • Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові У п'ятницю, 25 липня, о 18:00 у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться Поетичний марафон у межах ініціативи Всесвітнього поетичного руху.
  • Режисер розповість у Львові, як знімали «Тіні незабутих предків» Режисер розповість у Львові, як знімали «Тіні незабутих предків» Сьогодні, 23 липня, відбудеться майстер-клас Любомира Левицького – українського режисера, відомого за фільмами «Штольня» і «Тіні незабутих предків». Назва майстер-класу: «Як ми знімали фільм».
  • У Львові шукають молодих поетів, що пишуть українською У Львові шукають молодих поетів, що пишуть українською У межах Форуму видавців у Львові пройде Х Молода республіка поетів. Вчора стартував перший етап фестивалю. Організатори заходу запрошують молодих україномовних поетів спробувати свої сили в конкурсі.
  • Львів Львів'ян запрошують до діалогу на стінах "Дзиґи" 22 липня о 17:00 у галереї "Дзиґа", що на вул. Вірменській,35, відкриється світлової інсталяції американця Юджина Бака.
  • Гурти з усієї України з Гурти з усієї України з'їдуться на Львівщину заради єдності і в підтримку війська Фестиваль-ярмарок "Легенди Свіржа" об'єднується з благодійним фестивалем "Полярна Зірка" під гаслом "Україна Єдина – спільна мета". Подія відбуватиметься з 25 по 27 липня у Свіржі. Виконавці з усієї України приїдуть, щоб підтримати єдність та допомогти зібрати кошти на допомогу українським військовим.
  • Для львів’ян проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги Для львів’ян проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги 23 липня у Львові відкриється фотовиставка YogaTravel «Культурний релятивізм: Діалог Цивілізацій» з нагоди святкування 10-річчя Української Федерації Йоги. В межах заходу для всіх охочих проведуть безкоштовні майстер-класи з йоги. Виставка проходитиме з 23 липня до 8 серпня у Львівському палаці мистецтв (вул.Коперника, 17).
  • Львів’ян навчать писати голлівудські сценарії. Розклад лекцій Львів’ян навчать писати голлівудські сценарії. Розклад лекцій Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art 2014 представляє програму освітніх заходів Wiz-Art Film School. В межах освітнього блоку фестивалю відбудуться лекції, майстер-класи та зустрічі за участю гостей фестивалю та членів журі.
  • У музеї Пінзеля у Львові знову протікає дах і ненадійне риштування У музеї Пінзеля у Львові знову протікає дах і ненадійне риштування Покрівля споруди Музею сакральної барокової скульптури Йогана Георга Пінзеля знову почала протікати, так як термін придатності тимчасового покриття — поліетиленової плівки, вже вичерпаний.
  • Через жалобу на Львівщині перенесли фестиваль «Легенди Свіржа» Через жалобу на Львівщині перенесли фестиваль «Легенди Свіржа» На Львівщині перенесли перший фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа», який планувався у Свіржі Перемишлянського району 19-20 липня 2014 року.
  • Учасники "Вавилон Учасники "Вавилон'13" розкажуть у Львові про документальне кіно як боротьбу У п’ятницю, 25 липня, о 17:00 у Центру міської історії Центрально-Східної Європи відбудеться дискусія за участю режисерів кінооб’єднання «Вавилон’13», де обговорять, чи «Документальне кіно – інструмент боротьби в Україні?».
  • На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років У с. Вижняни на Львівщині розпочався мистецький, реставраційний та історико-краєзнавчий табір для молоді з України і Польщі «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського». Він діятиме до 30 липня. У програмі табору – збереження костелу, якому майже 400 років.
  • Львівські художники віддали свої картини на благодійний аукціон для військових Львівські художники віддали свої картини на благодійний аукціон для військових Завтра, 18 липня, у Трускавці відбудеться благодійний аукціон «Митці - воїнам». За вилучені кошти організатори планують закупити біноклі нічного бачення та тепловізори для 1-го резервного батальйону Нацгвардії.
  • «Ту Стань! – 2014» відбудеться у зміненому форматі «Ту Стань! – 2014» відбудеться у зміненому форматі Зважаючи на неоголошену війну Росії проти України, змінено формат фестивалю «Ту Стань!», який щорічно організовують у селі Урич Сколівського району на Львівщині. Тож цьогоріч в межах фестивалю не відбудеться концерту, але будуть «середньовічні» університет та містечко, залишаться лицарські поєдинки, героїчна пісня при ватрі та прадавні ремесла.
  • Фільм тижня у Львові: "Світанок планети мавп" Фільм тижня у Львові: "Світанок планети мавп" Цього тижня tvoemisto.tv пропонує до перегляду фантастичний бойовик з Гарі Олдменом – "Світанок планети мавп".
  • Львів’ян закликали робити селфі з книгами для популяризації читання
Львів’ян закликали робити селфі з книгами для популяризації читання Форум видавців у Львові пропонує в’зяти участь у акції Book&Face – зробити селфі (автопортрет) з улюбленою книжкою чи з тою, яку читаєте зараз. «Давайте робити селфі з книжкою і ділитись добрими текстами з іншими!» – закликає Форум видавців.
  • Wiz-Art у Львові покаже українську анімацію. Повна програма Wiz-Art у Львові покаже українську анімацію. Повна програма Сьомий львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art, що відбудеться 24-27 липня, оголосив програму. Цього року на фестивалі покажуть понад 70 стрічок з різних куточків світу. Крім кінопоказів, гостей фестивалю чекають зустрічі з українськими та іноземними режисерами, майстер-класи та лекції.
  • На території закинутої фабрики повидла у Львові проведуть Urban Exploration Lviv Fest На території закинутої фабрики повидла у Львові проведуть Urban Exploration Lviv Fest Протягом трьох днів, 15–17 серпня, у Львові на території закинутої фабрики повидла, будинку з неоготичною вежею, яка нагадує середньовічний замок на вул. Б. Хмельницького, 124, проведуть безліч майстер-класів, виставок та концертів на урбаністичну, екологічну і патріотичну тематику.
  • Музиканти закликатимуть врятувати Свірзький замок, що біля Львова Музиканти закликатимуть врятувати Свірзький замок, що біля Львова 19-20 липня у селі Свірж, що за 40 км від Львова, відбудеться фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа». Це – соціальний проект, який має на меті привернути увагу людей до культурної спадщини в Україні – Свірзького замку. Про це tvoemisto.tv повідомили організатори – молодіжна громадська організація «Молодь за зміни».
  • Львів’яни з сім’ями можуть безкоштовно відвідати на вихідних ще три музеї
Львів’яни з сім’ями можуть безкоштовно відвідати на вихідних ще три музеї До проекту «На вихідні з сім’єю у музей» долучились нові учасники: Музей скла (пл. Ринок, 2), Інтерактивний музей «Таємна аптека» (пл. Соборна,1) та «Історико-меморіальний музей полковника Є. Коновальця». Відділ Львівського історичного музею (с. Зашків, Жовківського р-ну.).
  • У Нацмузеї Шептицького у Львові вже також є Wi-Fi У Нацмузеї Шептицького у Львові вже також є Wi-Fi Від сьогодні, 11 липня, відвідувачі Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, що на проспекті Свободи, 20, мають змогу користуватись безкоштовним Wi-Fi.
  • Фільм тижня у Львові: "Перевага" Фільм тижня у Львові: "Перевага" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фантастичний трилер з Джонні Деппом у головній ролі – "Перевага".
  • У Львові мистецьку акцію присвятять костелу, якому понад 300 років У Львові мистецьку акцію присвятять костелу, якому понад 300 років 13 липня у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» вже другий рік поспіль відбудеться мистецька акція «На межі тисячоліть». Якщо минулого року вона була у Підтримку Підгорецького замку, то цьогоріч центральним елементом акції є костел Усіх Святих у селі Годовиця.
  • Завтра вночі Львовом їздитиме театралізований трамвай Завтра вночі Львовом їздитиме театралізований трамвай У п’ятницю, 11 липня, в межах фестивалю «Ніч у Львові» містом курсуватиме трамвай, всередині якого проходитиме театралізоване дійство та читатимуть вірші.
  • «Вітер На-Дії» у Львові: 60 майстерень, лекції Найєма та Мариновича. Програма «Вітер На-Дії» у Львові: 60 майстерень, лекції Найєма та Мариновича. Програма У четвер, 10 липня, у Львові стартує Всеукраїнський молодіжний з’їзд «Вітер На-Дії», що триватиме до 13 липня. У програмі з’їзду – понад 60 майстер-класів, спортивних ігрор та квестів, відкритих лекцій, а також – вистави просто неба та проживання в кемпінгу на території Українського католицького університету. Організатори очікують учасників зі Сходу України.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!